50 cent: een overzicht van zijn beste series
Terug naar de blog

50 cent: een overzicht van zijn beste series 

19/01/2023 Films & Series

De naam 50 Cent ken je waarschijnlijk wel, maar misschien ken je hem vooral als Amerikaanse rapper. Toch is hij van alle markten thuis, want hij is ook ondernemer, acteur en zelfs producer. De afgelopen jaren heeft hij heel wat documentaires en series geproduceerd rond misdaad, maffia en drugs. Het beste nieuws? Je kijkt ze allemaal via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. We verzamelden al deze series in onze 50 Cent Collectie. 



Power

De misdaadserie Power werd niet alleen door 50 Cent geproduceerd, hij speelt zelf de rol van Kanan. Ondertussen zijn er al verscheidene seizoenen en spin-offs van Power verschenen, waarbij telkens een ander verhaal centraal staat. 



Power 

Power volgt James ‘Ghost’ St. Patrick, eigenaar van een populaire nachtclub in het hartje van New York. De club is daarnaast een dekmantel voor zijn activiteiten in het drugsmilieu. Hij heeft ontzettend veel geld verdiend als drugsdealer, maar wil nu voorgoed uit dit milieu verdwijnen en zijn leven eindelijk op orde krijgen. Niet vanzelfsprekend, want als gangster is het moeilijk om zomaar te stoppen. 

Met maar liefst 6 seizoenen weet je alvast wat doen de komende weken. 



Power Book II: Ghost

Dit tweede deel is een spin-off van Power, en bestaat uit 2 seizoenen. 

We volgen het verhaal van Tariq St. Patrick. Wanneer zijn vader sterft, wil Tariq zonder enige twijfel zijn imperium verderzetten. Zo raakt hij steeds verder verwikkeld in het gevaarlijke drugsmilieu. Het wordt voor hem een voortdurende strijd om de balans te vinden tussen zijn drugshandel en privéleven. Uiteindelijk staat zelfs de band met zijn familie op het spel. In deze spin-off kom je opnieuw heel wat personages tegen, die ook in Power zelf een belangrijke rol speelden. 



Power Book III: Raising Kanan

Voor deze spin-off trekken we naar de jaren’ 90, waar we kennismaken met de vijftienjarige Kanan, gespeeld door Mekai Curtis. Het is dan wel het vervolg op de vorige delen van Power, maar neemt je mee naar het verleden. Zo krijg je een beeld van Kanan’s jeugd, en hoe hij uiteindelijk is uitgegroeid tot een van de belangrijkste criminelen uit het lokale drugsmilieu. 



Power Book IV: Force

Als je de vorige delen van Power hebt gezien, dan ken je Tommy Egan al, de voormalige criminele partner van James St Patrick. Hij vertrekt nu voorgoed uit New York en verhuist naar Chicago, om daar met een schone lei te beginnen. Maar leven volgens de regels is niets voor hem. Het duurt dan ook niet lang voor hij een van de meest invloedrijke drugsdealers uit de buurt wordt. 



BMF & The BMF Documentary: Blowing Money Fast

Naast Power produceerde 50 Cent in 2021 BMF, over een van de meest gekende maffiafamilies uit de VS. In 2022 kwam daar ook de documentaire ‘The BMF Documentary: Blowing Money Fast’ bij. BMF neemt je mee naar de jaren 80, naar de thuisbasis van de twee broers Demetrius "Big Meech" Flenory en Terry "Southwest T" Flenory. Ze groeiden op in de arme buurten van Detroit, en kwamen zo op jonge leeftijd reeds in contact met drugs. Niet veel later vormden ze hun drugshandel om tot BMF Entertainment, waarmee ze verschillende hiphopartiesten vertegenwoordigen.

De documentaire focust op het verhaal van de familie Flenory en laat verschillende medewerkers en insiders aan het woord. 



Kijk al deze 50 Cent - series via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN 

Al deze series zijn inbegrepen bij APP TV Basic en APP TV Plus. 

Wist je trouwens dat je de eerste dertig dagen gratis kijkt? Zo heb je voldoende tijd om jouw abonnement uit te testen! 

Kies hier je abonnement, maak een account aan en start direct met kijken. 

Veel kijkplezier!