Hoe installeer ik
satelliet-tv

Onze sets zijn verkrijgbaar met een standaard schotel van 64 cm en bijhorende dubbele ontvangstkop. Hiermee heb je een maximaal bereik bij je thuis of in je buitenverblijf.

Installatie door een professional

Bij het bestellen van jouw satelliet tv-materiaal op onze website, krijg je de mogelijkheid om jouw Complete set zelf te installeren of beroep te doen op onze techniekers en installateurs.

Onze officiële TV VLAANDEREN installateurs staan voor je klaar om jouw materiaal te installeren. Verschillende onafhankelijke winkelpunten van TV VLAANDEREN bieden zelf ook een installatie aan van je apparatuur. Houd hierbij wel rekening dat deze installateurs zelfstandig je set komen installeren en niet in opdracht van TV VLAANDEREN werken.

Boek een afspraak met een installateur en hij zorgt voor de:

 Installatie van je satellietschotel  
 Installatie van de LNB-kop  
 Verbinding tussen de schotel en je hd-ontvanger  
 Werking van je schotelset  
 Werking van je televisie  
Standaard prijs van de installatie onder voorwaarden : €120 1 €120 1

INSTALLEER HET ZELF STAP PER STAP

Volg hieronder de handige stappen om je materiaal zelf te installeren.

Stap 1

Installeer eerst de satellietschotel. Voor je aan de slag gaat, lees je best even onze handige installatiehandleiding of bekijk de stap-voor-stap installatievideo.

We gaan nu verder met het aansluiten van de hd-ontvanger. Verbind je hd-ontvanger met de satellietschotel via de coaxkabel. Daarna verbind je de hd-ontvanger met de televisie via de HDMI-kabel. Al het vermelde materiaal is meegeleverd in de Complete set.

Wij raden ook aan om je hd-ontvanger te verbinden met het internet zodat jij kan genieten van alle interactieve functies inbegrepen in het tv-abonnement.

Stap 2

Stap 3

Eenmaal je apparatuur aangesloten is, kan je de hd-ontvanger opstarten. De update wordt doorgevoerd via de satelliet indien je hd-ontvanger niet verbonden is via het internet. Dit kan 10 tot 15 minuten in beslag nemen.

Start de hd-ontvanger. Volg nu de instructies op je tv-scherm om de hd-ontvanger correct te configureren.

Proficiat! Jouw satelliet-tv materiaal is nu geïnstalleerd. TV VLAANDEREN wenst jou de beste tv-momenten toe.

Aarzel niet, in geval van problemen of vragen, om onze diensten te contacteren via telefoon op het nummer 02 790 2 790 of via onze chat functie.

Stap 4

1. Installatie door een installateur: Een installatie die je aanvraagt via de TV VLAANDEREN klantendienst wordt uitgevoerd door een officieel erkende installateur die in opdracht en volgens de installatievoorwaarden van TV VLAANDEREN werkt. Een winkelpunt zal mogelijk afwijkende voorwaarden hanteren waar TV VLAANDEREN geen invloed op heeft.