De leukste tv-programma’s voor kinderen
Terug naar de blog

Bijna krokusvakantie: de leukste tv-programma’s voor kinderen

16/02/2023 Zenderaanbod Op tv

Yes, het is bijna krokusvakantie! De kinderen kijken er naar uit, maar hoe hou je ze een volledige week bezig? Gelukkig weten wij raad en helpen we ouders graag op weg. Via de APP van TV VLAANDEREN kijk je namelijk de leukste kinderprogramma’s op televisie en in de Bibliotheek. Hierdoor is er van verveling geen minuut sprake! We geven je een overzicht van de beste programma’s en zenders.Psst… wist je trouwens al dat je een kids-profiel kan instellen? 

Kids kijken natuurlijk liever naar andere programma’s dan mama en papa. Daarom hebben we het voor de kinderen makkelijk gemaakt. 

In de APP kan je rechts onderaan op je avatar klikken en een extra profiel aanmaken. Kijk je via de laptop? Dan doe je dit rechts bovenaan. Klik daarna op het knopje ‘kinderen’ en zo krijgen de kids via hun eigen profiel een volledig scherm vol kijktips te zien. Mama en papa moeten zich dan geen zorgen maken over programma’s die niet kids-proof zijn en de kids hebben direct een overzicht van al de programma’s die hen interesseren. Dat wordt een zorgeloze vakantie zonder verveling.  ;-) 
Programma’s en zenders voor de kleinsten 

Programma’s zoals Bumba, Tik Tak en Peppa Pig, daar zijn de allerkleinsten wel even zoet mee. Via APP TV Basic kijk je naar Duck TV, Baby TV, Pebble TV en Nick Junior, zenders speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Op deze zenders kijk je samen naar entertainende maar ook educatieve programma’s die bijdragen tot de ontwikkeling van de kleinsten in huis. Originele programma’s die je misschien nog niet kent:

Het Vormt Zich! op Duck TV 

De glimlachende geometrische figuurtjes veranderen in allerlei vormen en stimuleren hierbij de ontwikkeling van de vorm- evaluatie van je kid(s). 

Oceaan op Baby TV 

Via dit programma maken de allerkleinsten kennis met verschillende landschappen. Ze ontdekken onder andere de oever van een rivier, een prachtig bloemenveld, maar ook de zee met haar magisch koraal komt aan bod. De tekenfiguurtjes en de rustige muziek zullen ongetwijfeld opgemerkt worden door je kleintje. 

Programma’s voor kinderen die al iets groter zijn 

Niet alleen voor de allerkleinsten is er entertainment voorzien. Er zijn heel wat kinderzenders die ideaal zijn voor kids die al wat groter zijn. Denk maar aan Disney Channel, Ketnet en Nickelodeon. Wist je trouwens dat er in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN een aparte Nickelodeon-bib is? Nickelodeon- kijktips uit onze Bibliotheek:

De Thundermans 

Eén superheld is al onwijs cool, maar een volledige familie superhelden is nog zoveel cooler! De Thundermans willen wel een normaal leven leiden, maar simpel is dat niet wanneer je superkrachten hebt. Phoebe en Max, de oudste broer en zus, maken de situatie er niet makkelijker op. Phoebe doet het fantastisch op school en gaat verstandig om met haar krachten, maar Max zou liefst van al een schurk worden. Door hun verschillen beleven ze samen de meest gekke avonturen.

Fairly Odd Parents 

De tienjarige Timmy heeft geen simpel leven. Hij wordt gepest door zijn gemene babysit Vicky, en zijn ouders luisteren nooit naar hem. Gelukkig heeft hij twee feeën-peetouders, die met plezier zijn wensen laten uitkomen. Er is wel een probleem: Timmy’s wensen zijn niet altijd even specifiek, en er loopt dus regelmatig iets fout. Via APP TV neem je de favoriete programma’s van de kids overal met je mee

Gaan de kids op bezoek bij oma en opa, of trek je er samen op uit in de krokusvakantie? APP TV van TV VLAANDEREN, dat is tv kijken via al je schermen. Je hebt enkel een internetverbinding nodig, en neemt dus de favoriete programma’s van de kids overal met je mee. De eerste 30 dagen mag je trouwens volledig gratis en vrijblijvend testen. Maak hier je account aan en start direct met kijken

We wensen je graag een fantastische krokusvakantie toe, gevuld met de mooiste momenten! En moesten de kids zich vervelen, dan weet je alvast hoe je ze kan entertainen, thuis en op verplaatsing.