Billie’s mooiste lentewandelingen in Vlaanderen
Terug naar de blog

Billie’s mooiste lentewandelingen in Vlaanderen

8/03/2022

Een lentewandeling is fijn, maar het is nog fijner als je dat samen met je viervoeter kan doen. Onze favoriete mopshond, Billie, trekt er maar al te graag op uit met baasje Lieselotte. En nee, hij beperkt zich echt niet tot wandelingen rond de plaatselijke kerktoren, maar verkent liefst heel Vlaanderen! Benieuwd naar zijn favoriete lentewandelingen? We zetten ze voor jou in de kijker. 

Hondvriendelijke lentewandelingen in onze Vlaamse provincies 

Op veel plaatsen moeten viervoeters aan de leiband blijven, maar het is toch eens fijn om los te lopen en te ravotten. Daarom koos Billie alleen maar hondvriendelijke wandelingen, waar je viervoeter zeker in alle vrijheid kan rondlopen en rustig de natuur kan ontdekken.

1. Vlaams-brabant

Met zo’n 200 hectare is het Liedekerke- en Hertigembos in Ternat the place to be voor natuurliefhebbers. Via de vele wandelpaden ontdek je het uitgestrekte natuurgebied, maar ook de hondenzone, waar je viervoeter kan loslopen, is een troef. Zin in een heerlijke lentepicknick? Dat kan hier, want er is een aparte picnickweide. Een ideaal dagje uit wanneer de lentezon zich toont! 

2. Limburg

Natuurgebied De Teut in Zonhoven is met 1700 hectare het grootste heidegebied van Midden-Limburg. Hier vind  je zoveel vennen, duinen, beekdalen, bossen en heideterreinen. Je ontdekt er daarnaast veel prachtige vergezichten. Variatie verzekerd dus! Met drie speelzones voor de kids en drie hondenzones, is er zelfs vermaak voor het hele gezin. 

3. Antwerpen

De Kalmthoutse Heide ken je waarschijnlijk al. Dit immens natuurgebied heeft een rijke diversiteit. Van heiden tot vennen, duinen, polders, weilanden tot bossen, je vindt het er allemaal. Net omdat het zo bijzonder is, maakt het deel uit van het Natura-2000 netwerk, dat in heel Europa de belangrijkste natuurgebieden op een duurzame manier beschermt. Maar wist je dat dit zelfs een echt paradijs is voor honden? Er zijn verschillende losloopgebieden en een hondenspeelbos. Genoeg speelplezier dus voor je lieve viervoeter! 

4. Oost-Vlaanderen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van de provincie Oost-Vlaanderen? Dat is het Drongengoedbos, wat je vooral op het grondgebied van Ursel vindt. Met bos, heide en gras is de natuur er zo divers. Je hond hou je ook hier aan de leiband, maar er is een hondenzone voorzien in een omheinde boomgaard, waar je hond zich even kan uitleven. Heb je kinderen? Dan is een lentewandeling in dit natuurgebied ideaal, want er is een sprookjesbos en een kabouterpad. Dé perfecte uitstap voor jong, oud en viervoeters! 

5. West-Vlaanderen

Voor de mooiste bloemrijke weilanden en poelen zit je in het Rhodesgoedbos goed. Dit bos van 40 hectare krijgt ook wel de bijnaam van ‘groene long’ tussen Izegem en Roeselare. Het bos is nog niet zo lang geleden aangelegd, maar kent nu al heel wat diversiteit en leven, mede dankzij de Rhodebeek die meandert door het gebied.

Hier is een hondenzone, bestaande uit 2 delen: één zone voor de kleinere honden en eentje voor de grotere. Perfect als je kleine hond het niet zo goed kan vinden met grotere honden, of andersom. 

Zin in een hapje en tapje na het wandelen? Zelfs dat kan hier, want er is een gezellige brasserie aan de parking. 

TV VLAANDEREN wenst jullie samen heel veel wandelplezier!