BRI- The Brigade: nieuwe crimeserie van Canal+Series
Terug naar de blog

BRI- The Brigade: nieuwe crimeserie van Canal+Series

18/09/2023 Films & Series Goed om te weten

Fans van misdaadseries opgelet: recent ging de gloednieuwe Canal+ serie The Brigade in première. De serie start met de terroristische aanslagen op Bataclan, die voorgoed in ons geheugen gegrift staan. The Brigade is zeker niet de zoveelste politieserie, maar wil vooral een moderne kijk bieden op het misdaadmilieu in Parijs. De serie draait dan ook rond gebeurtenissen die internationaal de krantenkoppen gehaald hebben. Benieuwd of deze serie de moeite waard is? De redactie van TV VLAANDEREN zocht het voor je uit. 

B.R.I., een eenheid van jonge politieagenten 

In The Brigade maak je kennis met voormalig Special Forces-soldaat Saïd, die tot nieuwe leider van de B.R.I. wordt benoemd. Deze politie-eenheid bestrijdt terrorisme en misdaad in de straten van Parijs. Hij neemt de rol over van Patrick, de typische old-fashioned agent, die jarenlange ervaring opdeed door zich onder de criminelen te bevinden. Voor Saïd is de rol als leider nieuw, en hij worstelt met zijn eigen waarden. Zal hij net zoals Patrick gedwongen worden zich in het misdaadmilieu te begeven, of doet hij alles volgens de regels? 

De groei van een leider 

Je hebt waarschijnlijk al verschillende politieseries gevolgd, waar vaak corrupte politieverhalen centraal staan. The Brigade biedt een verfrissende insteek en focust op het verhaal van een leider die doorheen het verhaal groeit en vooral ook patronen wenst te doorbreken. Hij wil de regels respecteren en zeker niet in de problemen komen met lokale misdadigers, dit in tegenstelling tot Patrick, die als agent zeer dicht stond bij een belangrijke maffiabaas. De vraag is natuurlijk of hem dat lukt, wanneer hij zich zo diep in het misdaadmilieu begeeft. 

Ultrarealistisch 

Verwacht je niet aan de vele clichés of aannames over de politie, want voor deze serie ging regisseur Jérémie Guez tot het uiterste, zodat alles tot in het detail klopt. Alle acteurs werden een tijd lang ondergedompeld in het leven van de echte agenten van de B.R.I., zodat ze zo dicht mogelijk bij hun leven konden blijven. En dat is hen met glans gelukt. In The Brigade volgen we zowel de complexe relaties met informanten, de briefings op kantoor, spannende interventies, maar ook het persoonlijke leven van de agenten. Een diverse cast 

Voor deze serie ging Jérémie Guez op zoek naar een diverse cast met enkel opkomende acteurs. Zo spelen onder andere Sofian Khammes, Ophélie Bau, Théo Christine, Rabah Nait Oufella, Waël Sersoub, Sami Outalbali en Nina Meurisse een rol. Enkel frisse namen die bijdragen aan de moderne kijk op het huidige misdaadmilieu. Kijk The Brigade nu via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Wij mochten op de redactie deze spannende politieserie al ontdekken en kunnen met zekerheid zeggen dat The Brigade in de smaak zal vallen bij elke crime-fan. 

Wist je trouwens dat de serie gratis is inbegrepen in de Bibliotheek voor APP TV Basic en APP TV Plus? Via TV via internet heb je enkel een internetverbinding nodig en kan je dus zowel thuis als op verplaatsing tv kijken of series volgen. Maak nu je account aan en kijk de eerste 30 dagen gratis. Veel kijkplezier!