Ben je klaar voor verleiding en romantiek?
Terug naar de blog

Dangerous Liaisons: liefde en bedrog in het Parijs van de 18de eeuw 

8/11/2022 Films & Series Goed om te weten

Ben je fan van series met imposante interieurs en weelderige kostuums? Lionsgate+ staat bekend om de sterke kostuumdrama’s, en deze maand wordt dat aanbod series nog wat ruimer met de toevoeging van Dangerous Liaisons (Les Liaisons Dangereuses), een serie gebaseerd op een populaire roman uit de 18de eeuw. Verwacht je aan heel wat decadentie, liefde en verraad! 

Een gewaagde versie van een klassieke roman 

De briefroman Les Liaisons dangereuses van de Franse schrijver Pierre Choderlos de Laclos, een echte klassieker, vormt de perfecte basis voor deze ijzersterke serie. De twee iconen uit het boek, de Marquise de Merteuil en de Vicomte de Valmont, komen tot leven in de serie. 

Deze twee geliefden ontmoeten elkaar net voor de revolutie uitbreekt. Het is een decadente tijd waar alles rond overleven draait. En daar horen sluwe verleidingspraktijken en bedrog bij! Deze serie omvat romantiek met een duister kantje. De liefde kan een gevaarlijk spel zijn… Een fantastische cast 

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Lesley Manville (markiezin de Merteuil), Alice Englert (Camille) en Nicholas Denton als Vicomte de Valmont. Daarnaast hebben onder andere Carice Van Houten, Kosar Ali, Fisayo Akinade, Hilton Pelser,  Michael McElhatton en Paloma Faith een rol. 

Lesley Manville werd in het verleden al 42 keer genomineerd voor haar acteertalent, won 14 awards en werd genomineerd voor 1 oscar. Ook Alice Englert viel al in de prijzen met vijf nominaties en twee awards, die van Best Achievement in Screenplay en Women's Work/Best Ensemble. Nicholas Denton heeft drie nominaties op zijn naam staan en één award voor Best Actor voor zijn rol in Rabbit. Je kan dus gerust stellen dat dit een sterke cast is! 
Ben je klaar voor verleiding en romantiek?  

Je ontdekt iedere zondag één aflevering van Dangerous Liaisons in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Pssst: we kunnen trouwens al verklappen dat er binnenkort een tweede seizoen gemaakt wordt. Nog een reden om het eerste seizoen nu te kijken! ;-) 

Via APP TV Basic of APP TV Plus (tv via internet) start je direct met kijken. Wist je dat je de eerste 30 dagen volledig gratis kijkt? Voldoende tijd om de ruime Bibliotheek te ontdekken!