De beste dansfilms voor een feel good filmavond 
Terug naar de blog

De beste dansfilms voor een feel good filmavond 

11/10/2022 Films & Series Goed om te weten

De beste dansfilms voor een feel good filmavond 

Dansfilms, wie houdt er niet van? De beste muziek, fantastische dance moves en romantische scènes: door zo’n films krijgt iedereen plots zin om te dansen. Maar welke dansfilms zijn nu echt de moeite waard voor jouw filmavond? We maakten een lijst met de beste dansfilms uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek!

De verschillende Step Up films 

Bij dansfilms denken we direct aan de verschillende Step Up dansfilms. En goed nieuws, want via de Bibliotheek kijk je ze alle vijf! 



Step Up 

Bij de eerste film is het Channing Tatum die de hoofdrol van Tyler Gage op zich nam. Hij neemt het niet zo nauw met de wet. Wanneer hij na een avondje uit schade aanricht in een lokale dansschool, wordt hij opgepakt en moet hij er verplicht een taakstraf volbrengen. Hij ontmoet er de knappe Nora, die hem haar liefde voor het vak toont. Hij ontdekt zo zijn eigen talenten en krijgt eindelijk terug een doel in zijn leven. 



Step Up 2: the Streets 

Addie is een straatdanseres in hart en nieren. Ze krijgt er zoveel energie van wanneer ze met haar crew danst, en daarom haalt haar vriend Addie over om auditie te doen voor de  Kunstacademie van Maryland. Eens toegelaten, moet ze zich wel netjes aan de regels houden. Ze zit zo in 2 verschillende werelden. Kan ze dit blijven combineren? 



Step Up 3

Moose en Camille gaan samen met een hechte vriendengroep de uitdaging aan om te dansen tegen de beste hip-hop dansers. Dankzij deze danswedstrijd zouden hun levens zomaar eens voorgoed kunnen veranderen. 




Step Up Revolution 

Emily, de dochter van een rijke ondernemer, heeft één droom: ze wil professionele danseres worden. Voor haar carrière verhuist ze naar Miami, waar ze samen met een groep enthousiaste dansers aan een grote voorstelling werkt. Maar de vader van Emily heeft andere plannen met deze wijk voor een nieuw bouwproject. Als deze plannen doorgaan, betekent dit dat de dansers en heel wat andere mensen geen thuis meer zullen hebben. Daarom gaat Emily in tegen haar vader, en houdt ze samen met de andere dansers protest mobs. 



Step Up: All In 

Danscrew MOB heeft heel wat tegenslagen moeten verwerken. Ze verhuizen daarom van Los Angeles naar Miami, als nieuwe start. Sean, een ex-lid van de danscrew, beslist om een nieuwe groep op te richten. Met TRU KRU strijdt hij in een prestigieuze competitie voor de eerste prijs. Hij neemt het hiervoor wel op tegen de grote concurrent, en zijn vrienden van MOB. 

In al deze dansfilms zit wel één duidelijke boodschap: het maakt niet uit van waar je afkomstig bent, zolang je maar hard voor je dromen wil werken. Dan kom je er wel! 



Nieuw in de Bibliotheek: het derde seizoen van Step Up: High Water

Vanaf zondag 16 oktober ontdek je het derde seizoen van Step Up: High Water in de Bibliotheek. Aangezien de dansfilms zo’n succes waren, maakten ze er ook een aparte serie van. 

In deze serie volgen we het leven van de studenten van High Water, een prestigieuze school voor podiumkunsten in Atlanta. Tal en Janelle, een tweeling, verhuist speciaal naar  deze regio om hun ‘grote droom’ waar te maken. Maar vooraleer ze de top bereiken, moeten ze een heel parcours afleggen en een reeks belangrijke keuzes maken. 



Dirty Dancing

Nobody puts baby in the corner!” Deze iconische zin ken je waarschijnlijk wel, want hij komt uit dé klassieker Dirty Dancing. 

Het is het jaar 1963. De 17-jarige ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey) brengt samen met haar familie de zomer door in een resort in de Catskills. Net zoals zoveel andere tieners, ontmoet ze tijdens haar vakantie haar grote vakantieliefde. Johnny Castle (Patrick Swayze), de lokale dansinstructeur, is een echte bad boy. Baby is tot over haar oren verliefd, maar haar ouders verbieden haar om met hem om te gaan. Uiteraard laat ze dat niet zomaar gebeuren. Liefde overwint alles! 



Start nu gratis met kijken naar al jouw favoriete dansfilms

Al deze dansfilms zijn gratis inbegrepen bij APP TV Basic en APP TV Plus, 2 abonnementen waarbij je enkel een internetverbinding nodig hebt. Wil je eerst eens testen? De eerste 30 dagen kijk je gratis naar al de films en series in de Catalogus. 

Shake that booty en geniet van jouw feel good avond met deze dansfilms!