De beste films en series gebaseerd op een boek
Terug naar de blog

De beste films en series gebaseerd op een boek

8/08/2022 Films & Series Goed om te weten

Populaire boeken vormen dikwijls de basis voor een ijzersterke serie of film. Het gebeurt wel vaker dat een origineel verhaal verfilmd wordt. Ook in onze Bibliotheek vind je een volledige lijst series en films die gebaseerd zijn op een boek. Nog inspiratie nodig voor je volgende tv-momenten? We lijsten ze voor je op!

Normal People

Normal People is zo’n serie die iedereen ooit gezien moet hebben. Waarom? 

  • Dit liefdesverhaal gaat over die eerste echte jeugdliefde. We zijn allemaal jong geweest, en daarom is dit verhaal zo herkenbaar voor jong en oud. Bekijk het als de moderne versie van Romeo en Julia.
  • De serie viel al 17 keer in de prijzen en werd tot op heden maar liefst 53 keer genomineerd. 
  • In 2020 werd Normal People meer dan 62 miljoen keer gestreamd, en het is dankzij deze cijfers een van de meest bekeken BBC-series.

Normal People is gebaseerd op de roman van Sally Rooney, en gaat over de prille liefde tussen Marianne en Connell. Deze twee studenten hebben andere sociale achtergronden, maar worden verliefd. Na tal van ups & downs, gaan ze uiteindelijk toch uit elkaar. Tot ze elkaar op een later moment terug tegenkomen, en er een blijvende aantrekkingskracht is tussen de twee. Kiezen deze tegenpolen voor de liefde? 

The Twilight Saga 

Twilight heeft waarschijnlijk nog weinig uitleg nodig, want kennen we deze films niet allemaal? :-) De films zijn gebaseerd op de boeken van Stephenie Meyer, die tussen 2005 en 2008 verschenen. Deze romantische fantasiefilms bezorgen je een avond vol nostalgie! 

Wanneer Bella Swan met haar vader naar het dorp Forks verhuist, wordt ze verliefd op de mysterieuze Edward Cullen. Als blijkt dat hij een vampier is, maakt dat hun relatie er niet makkelijker op. Een mens en een vampier, gaat dat wel samen? 

High Fidelity

Een krachtig verhaal, maar wel in een hedendaags jasje: zo kan je High Fidelity omschrijven. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby, maar enkele belangrijke details werden aangepast om het verhaal moderner te maken. De mannelijke hoofdrolspeler werd vervangen door een vrouw, want wie zegt dat de uitbater van een platenwinkel een man moet zijn? 

In de serie volg je Rob, een biseksuele zwarte vrouw met een liefde voor muziek. Ze baat haar eigen platenwinkel uit en doet dat met zoveel passie. Maar diezelfde passie ontbreekt in de liefde. Daarom bezoekt ze enkele exen, om te achterhalen waarom het steeds fout loopt in haar relaties. 

The Danish Girl 

Einar en Gerda Wegener zijn beiden kunstenaars. Wanneer Gerda geen model vindt, vraagt ze haar man om model te staan in vrouwenkleren. Einar ontdekt hierdoor zijn vrouwelijke kant, en beslist dat hij vrouw wil worden. Het is de start van een lang proces voor geslachtsverandering, en dat legt druk op hun relatie. Wanneer dan ook nog eens de knappe kunsthandelaar Hans Axgil in hun leven verschijnt, brengt dat nog meer chaos mee. 

Deze romantische dramafilm is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2000 van David Ebershoff, en is losjes geïnspireerd door het leven van de Deense schilders Lili Elbe (Einar) en Gerda Wegener. Einar was een van de eerste transseksuelen die met een geslachtsoperatie startte. 

Silver Linings Playbook 

Met 89 awards en 148 nominaties in totaal, kan je wel stellen dat deze film een topper is. 

Bradley Cooper neemt er de rol van Pat Solitano op zich, een leraar die negen maanden in een psychiatrische instelling zat omwille van zijn bipolaire stoornis. Hij ontmoet Tiffany (Jennifer Lawrence), die de dood van haar echtgenoot nog moet verwerken.  

Een verhaal over stoornissen, pijnlijke momenten maar ook bijzondere liefde. Een heerlijke feel good movie! 

Howards End 

Deze serie is de verfilming van E.M. Forster's gekende boek uit 1910, en volgt de twee onconventionele zussen Schlegel. Terwijl Margaret Schlegel zich in de luxe bevindt, houdt haar jongere zus van de werkloze klerk Leonard. Ze bevinden zich in twee compleet verschillende werelden. Deze fantastische kostuumdrama focust op de constant veranderende wereld en het verschil in klassen en rangen. 

Bekijk deze verfilmingen via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Met zo’n ruime Bibliotheek, kunnen we ze niet allemaal in de kijker zetten. Het is aan jou om al de topfilms en series te ontdekken! 

Bij APP TV Basic en APP TV Plus is deze volledige Bibliotheek inbegrepen. Kies je favoriete abonnement, maak verbinding met het internet en start direct met kijken. De eerste 30 dagen kijk je volledig gratis, waardoor je direct kan testen of dit iets voor jou is. 

Veel plezier!