De beste films en series voor in het weekend 
Terug naar de blog

De beste films en series voor in het weekend 

15/03/2022 Zenderaanbod Op tv

Het weekend staat voor de deur!  Na een drukke werkweek is een rustig weekend meer dan welkom. En je vrije dagen, die hoeven niet altijd gevuld te zijn met 101 plannen. Gezellige dagen voor de televisie, dat kan net zoveel deugd doen! Heb je keuzestress wanneer je een serie of film moet uitkiezen? Geen nood, wij verzamelden de beste films en series voor in het weekend! 

NIEUW: Shining Vale (2022) 

De Horror-komedie serie Shining Vale kent enkel top acteertalent (Courteney Cox, Greg Kinnear, Mira Sorvino,...) Iedere zondag staat er één nieuwe aflevering voor je klaar in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Perfect voor een weekend vol horror!

Nadat Pat is vreemdgegaan, verhuist ze samen met haar man Terry en hun twee kinderen naar een oude woning in Shining Vale. Ze hopen dat dit niet alleen een frisse start is voor hen als gezin, maar ook voor de carrière van Pat. Zij heeft al 17 jaar geen enkele roman meer geschreven. Pat brengt als schrijfster heel wat tijd door in het huis, waardoor ze de bloederige geschiedenis van haar nieuwe woning ontdekt. Hier hebben niet alleen een aantal afschuwelijke moorden plaatsgevonden, maar er dwaalt ook een geest rond van een huisvrouw uit de jaren 50, Rosemary is haar naam. Wanneer zij Pat’s inspiratiebron wordt, lukt het haar om de bladzijden van haar boek te vullen. Maar zijn de intenties van Rosemary oprecht? 

Series om in het weekend te bingewatchen

Little Birds

Little Birds is gebaseerd op een verhaal van schrijfster Anaïs Nin, die bekend staat om haar erotische boeken. Die erotiek werd ook perfect vertaald naar de serie. 

Het is het jaar 1955. De New Yorkse Lucy Savage vertrekt naar Tanger, voor haar gearrangeerd huwelijk met haar Engelse verloofde Lord Hugo. Wat Lucy nog niet weet is dat Lord Hugo eigenlijk op mannen valt, en zijn hart al aan iemand anders heeft verloren. 

Lucy verlangt naar een leven vol vrijheid, en duikt daarom in de verrassende wereld van Tanger. Hier maakt ze kennis met de Marokkaanse prostituee Cherifa Lamour, die haar wegwijs maakt in de wereld van de bordelen.  

De ideale serie voor een romantisch weekend! 

Death in Paradise 

Inspecteur Richard Poole wordt voor zijn job naar het Caribische eiland Saint-Marie gestuurd. Er is slechts één probleem: hij houdt niet van zon, zee en strand. Wanneer hij enkele moordzaken oplost, krijgt hij permanent een job aangeboden op het eiland. De vraag is natuurlijk of hij hier wel wil blijven,...

Als je fan bent van Britse detectiveseries met een komisch kantje, dan moet je Death in Paradise zeker gezien hebben! 

Paris Police 1900  

Misdaadserie Paris Police 1900 brengt de donkere kant van de Belle époque aan het licht. 

De serie start met een waargebeurd schandaal: Félix Faure sterft aan een hartaanval, tijdens zijn vrijpartij met zijn maîtresse Meg Steinheil. Na de dood ontstaat er verdeeldheid in het land. 

Uiteraard werden er geen details over zijn dood vrijgegeven, waardoor het al snel de ronde ging dat de president vermoord zou zijn door aanhangers van Alfred Dreyfus, een Joodse officier die beschuldigd werd van spionage. Door de extreme haat tegen de Joden en het ontstaan van verschillende groeperingen, lijkt het volledige land uit elkaar te vallen.

Terwijl de onrust in Parijs toeneemt, wordt het lichaam van een onbekende vrouw in de Seine teruggevonden. Het is aan rechercheur Antoine Jouin om deze zaak op te lossen.  Tijdens zijn onderzoek komen er heel wat donkere geheimen van de staat aan het licht. 

Zaken die maar beter niet uitkomen…

Dr. Death 

Een dokter die zijn patiënten bewust verminkt, het lijkt te bizar om waar te zijn. En toch is deze serie gebaseerd op waargebeurde feiten. 

Voormalig neurochirurg Christopher Daniel Duntsch kreeg de bijnaam van Dr. Death. 

Hij werd veroordeeld tot levenslang, nadat aan het licht kwam dat de meerderheid van zijn patiënten verminkt of zelfs dood de operatiekamer verliet. Het zijn neurochirurg Robert Henderson en vaatchirurg Randall Kirby, twee collega-artsen, die zijn wanpraktijken aan het licht willen brengen. 

De Twilight-saga 

Het weekend, dat is ook hét moment om je favorieten van vroeger te bingewatchen. Wist je dat al de Twilight-films in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN staan? 

Het is liefde op het eerste gezicht, wanneer Isabelle ‘Bella’ Swan vampier Edward Cullen voor het eerst ziet op school. Ze komen uit heel verschillende werelden, waardoor hun liefde voor elkaar niet altijd even makkelijk is. Maar echte liefde overwint alles! 

Films die je gezien moet hebben

Passengers 

Terwijl een hele groep mensen op weg is naar een verre kolonie in de ruimte, ontwaakt Jim Preston door een storing 90 jaar te vroeg uit zijn hyperslaap. Hij brengt daarna veel jaren alleen door, maar de eenzaamheid weegt door. Daarom haalt hij ook de knappe Aurora uit haar slaap. Aangezien ze niet terug in slaap gebracht kunnen worden, zijn ze verplicht hun tijd samen door te brengen. Wanneer ze erachter komen dat het ruimteschip in gevaar is, moeten zij ervoor zorgen dat de 5000 slapende bemanningsleden binnenkort veilig kunnen landen.

Ted 2 

Teddybeer Ted is niet op zijn mondje gevallen, maar hij heeft ook een klein hartje. Wanneer hij een kind wil adopteren met zijn grote liefde Tami- Lynn, beslist de rechtbank dat hij geen natuurlijk persoon is. Hierdoor kan hij niet alleen geen kinderen adopteren, maar wordt ook zijn huwelijk met Tami-Lynn nietig verklaard. Zomaar opgeven, dat staat niet in Ted’s woordenboek. Ze huren vervolgens een advocate in om te vechten voor de rechten van Ted.

Kijk al deze series en films via de TV VLAANDEREN Bibliotheek

De ruime Bibliotheek boordevol films en series is standaard inbegrepen bij de abonnementen Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus.

Wil jij in het weekend direct starten met kijken? Dat kan dankzij APP TV. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken en verbinden met het internet. Je hebt binnen enkele minuten toegang tot al deze topfilms en series. 

Maak er een gezellig weekend van!