De beste kinderfilms en - programma’s
Terug naar de blog

Zomervakantie: de beste kinderfilms en - programma’s

23/06/2022 Films & Series Op tv

De zomervakantie, dat zijn twee maanden vol plezier voor de kinderen. Maar het is ook een lange periode, en dus heel wat tijd om te vullen! Slaat de verveling al toe bij de kids? TV VLAANDEREN to the rescue! We maakten een selectie van de beste kinderfilms- en programma’s uit onze Bibliotheek, voor een fantastische zomervakantie!

Voor de allerkleinsten (tot 5 jaar)

Op zoek naar kijktips voor kinderen jonger dan 5 jaar? Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht, zodat ze de zomervakantie met veel fun doorkomen.

Dora The Explorer

Het vrolijke meisje Dora gaat graag op avontuur, samen met aapje Boots. In deze film gaat ze op ontdekkingsreis in de jungle van Zuid-Amerika. Natuurlijk mag haar rugzakje niet ontbreken, met gereedschap en een zingende landkaart. Het wordt een leerrijke reis waarin ze kennismaakt met de wondermooie planten, bloemen en dieren in haar omgeving.

Bubble Guppies

Ken je de Bubble Guppies al? Deze wezentjes leven diep in de zee, en volgen les in de onderwaterschool in Bubbletucky. Elke aflevering leert je peuter meer over belangrijke thema’s zoals vriendschap en het oplossen van problemen. Dankzij de leuke muziek, de kleurrijke figuurtjes en de verhalen, kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Voor kids die al wat ouder zijn (+6 jaar)

Nicky, Ricky, Dicky & Dawn

Nicky, Ricky, Dicky en Dawn mogen dan wel een vierling zijn, ze zijn alle vier best verschillend. Ruzie maken kunnen ze als de beste, maar als het erop aankomt staan ze wel steeds klaar voor elkaar.

Sonic

Sonic, de supersnelle blauwe egel uit de ruimte, wordt achtervolgd door een kwaadaardig genie, Dr. Ivo Robotnik. Hij wil zijn superkrachten gebruiken om wereldheerser te worden. Sheriff Tom Wachowski schiet Sonic te hulp, in de strijd tegen dit boosaardig genie. Lukt het hen samen om hem voorgoed te stoppen?

Paw Patrol: The Movie

Humdinger, de grootste vijand van PAW Patrol, wordt burgemeester van Adventure City. Ryder en de pups willen de inwoners van hun favoriete stad redden. Met behulp van nieuwe tools en een volledige uitrusting, staan ze klaar om de inwoners te beschermen en een ravage te voorkomen.

Wonderpark

June heeft een rijke fantasie. Uit haar gedachten en fantasie ontstaat een pretpark genaamd Wonderland. Het is een plek met pratende dieren en heel wat leuke glijbanen. Wanneer ze ontdekt dat het pretpark in gevaar is, bundelt ze haar krachten met de dieren, om deze bijzondere plek te redden.

Voor kids in hun tienerjaren

Step Up

Houden de kids van dance moves? Dan is de filmreeks van Step Up ongetwijfeld iets voor hen. In de Bibliotheek ontdek je 6 verschillende films, goed voor heel wat uurtjes kijkplezier!

In de eerste film maken we kennis met Tyler Gage, een straatcrimineel die een taakstraf moet volbrengen, nadat hij schade had aangericht in een plaatselijke school. Hij ontmoet er de bloedmooie danseres Nora, die wanhopig op zoek is naar de perfecte danspartner. Het is dankzij haar dat Tyler zijn talent voor dans ontdekt. Dit is niet alleen de start van een nieuwe carrière, maar ook van een nieuwe liefde.

iCarly

Wanneer Carly en haar vrienden Sam en Freddie voor het eerst een webshow hadden uitgezonden, haalden ze direct hoge kijkcijfers. Ze hadden nooit verwacht dat dit zo’n succes ging worden. Van grappige danspasjes tot bizarre recepten, brouwsels en hilarische sketches: alleen maar fun op de set van iCarly! Met Freddie achter de camera en Carly en Sam als presentatrices, weet je nooit wat je kan verwachten.

Voor de hele familie

The Prince and Me

Zin in een romantische familiefilm?

Studente Paige valt als een blok voor haar charmante klasgenoot. Wanneer blijkt dat hij eigenlijk een Deense prins is, wordt hun relatie veel complexer. Maar het wordt pas echt ingewikkeld wanneer de koning afstand doet van de troon, en haar nieuwe liefde koning wordt. Kiest ze voor haar carrière, of gaat ze toch voor haar relatie?

Playing With Fire

In deze familiekomedie volgen we een groep stoere brandweermannen die voor een aantal ondeugende weeskinderen moeten zorgen. Geen gemakkelijke taak, ontdekken ze al snel. Volgens hen is dit zelfs nog zwaarder dan branden blussen. Chaos alom!

Deze kinderfilms- en programma’s zijn gratis inbegrepen bij Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus

Heb je nog geen abonnement bij TV VLAANDEREN? APP TV, dat is tv kijken via internet. Je hebt dus enkel een internetverbinding nodig en start direct met kijken. En het beste nieuws? De eerste 30 dagen kijk je gratis.

Ontdek de abonnementen hier.

Wij wensen alle kinderen, maar ook alle mama’s en papa’s een fijne zomervakantie toe!

Je favoriete kinderfilms- en programma’s neem je alvast met je mee. Zo is er van verveling nooit sprake. ;-) Genieten maar!