De beste kinderprogramma’s, voor of na schooltijd 
Terug naar de blog

De beste kinderprogramma’s, voor of na schooltijd 

5/09/2022 Zenderaanbod Op tv

Het nieuwe schooljaar is weer aangebroken! Kijken de kinderen graag nog even tv, voor ze op de schoolbanken plaatsnemen? Of willen ze hun favoriete programma’s na schooltijd zeker niet missen? We verzamelden de beste kinderprogramma’s, waarmee je hen voor en na schooltijd entertaint! 

Op Ketnet 

Idefix en de onverzettelijken

We bevinden ons in 52 v.C, een periode waarin Lutetia volledig bezet is door de Romeinen. Het dappere hondje Idefix pikt dit niet, en gaat samen met zijn moedige dierenvrienden de strijd aan met de overheersers. Samen beleven ze spannende, maar ook vaak grappige avonturen. 

Iedere ochtend om 8u en namiddag om 16u15 op Ketnet! 

Meneer Papier

Knippen en plakken, dat kan Meneer Papier als de beste. Met papier en schaar gaat hij aan de slag, en zo kan hij elke uitdaging aan. Hij knipt bijvoorbeeld een appeltje wanneer hij honger heeft, maar knipt ook een meisje waarmee hij zijn leven wil doorbrengen. Hij leert wel al snel dat niet alles wat hij knipt, ook doet wat hij wil. 

Iedere ochtend om 7u25 op Ketnet. 

VTM Kids

Booh! 

Graaf Purée de Carottes wordt helemaal zot van de spoken die in zijn kasteel wonen. Hij neemt daarom contact op met vastgoedmakelaar Marcel Kronkel, die een nieuwe eigenaar moet zoeken voor het kasteel. De spoken zijn niet bereid om hun rust op te geven, en jagen daarom potentiële kopers de stuipen op het lijf. Ze bundelen hun krachten met Jonas, de 17-jarige zoon van Marcel, die met behulp van een speciale bril de spoken kan zien. 

Rond 8u ‘s ochtends en 16u in de namiddag te zien op VTM Kids. Disney Channel

Phineas en Ferb

Phineas en Ferb zijn twee stiefbroertjes die vol geniale ideeën zitten. Grote zus Candace houdt niet van hun kattenkwaad, en steekt er maar al te graag een stokje voor. Vaak haalt ze hun moeder erbij, om de plannen van de broertjes te dwarsbomen. Gelukkig zijn de sporen dan al vaak uitgewist, nog voor mama komt kijken! 

Dagelijks op Disney Channel.

Nickelodeon (programma’s in onze Bibliotheek) 

Wist je dat heel wat programma’s van Nickelodeon beschikbaar zijn in onze Bibliotheek? De kids kijken dus naar hun favorieten, wanneer ze dat willen! 

School of Rock

Als gitarist werd Dewey Finn uit zijn band gezet. Na zijn mislukte carrière, krijgt hij de vraag of hij als docent zijn liefde voor muziek wil bijbrengen aan een groep leerlingen. Hij doet dat op zijn eigen nonchalante manier, zonder rekening te houden met de regeltjes van het strenge schoolhoofd. 

Spongebob 

Je kent hem ongetwijfeld, de gele zeespons die in een ananas op de bodem van de oceaan leeft. Zijn beste vrienden? Dat zijn Patrick de roze zeester en eekhoorn Sandy. 

Samen beleven ze knotsgekke avonturen! 

Fairly Odd Parents 

Timmy Turner, een jongetje van 10, is doodongelukkig. Zijn ouders luisteren niet naar hem, en zijn oppas Vicky behandelt hem als slaaf. In de feeënwereld merken ze dat Timmy niet gelukkig is, en daarom krijgt hij twee feeënpeetouders toegewezen. Cosmo en Wanda bedoelen het allemaal wel goed, maar hun toverkunsten hebben niet altijd het gewenste effect. 


Een uitgebreid aanbod zenders, films en series inbegrepen bij APP TV

De kids verdienen na school het allerleukste entertainment. Want naast studeren, moet er ook voldoende tijd zijn voor plezier. Met APP TV Basic of Plus heb je altijd toegang tot een ruim aanbod zenders, en de uitgebreide bibliotheek boordevol films en series. Zo kijken de kinderen voor en na schooltijd naar hun favorieten. En mama en papa? Die zijn weer even gerust. ;-) 

We wensen alle kids en hun ouders een fijn schooljaar toe!