De leukste activiteiten op onze Nationale Feestdag (21 juli)
Terug naar de blog

De leukste activiteiten op onze Nationale Feestdag (21 juli)

17/07/2023 Films & Series Goed om te weten

Een vrije dag in de zomer? Dat is altijd fijn, want er valt genoeg te beleven in de maand juli. Op 21 juli vieren we onze nationale feestdag. Nog geen plannen en wil je toch echt wel iets doen op deze extra vrije dag? Geen paniek, er zijn zoveel activiteiten in ons land. Wij verzamelden de leukste activiteiten en uitstappen in Vlaanderen. 

 

Vuurwerk & animatie

Een uitstap naar onze geliefde kust is altijd fijn, zeker wanneer er een groot spektakel plaatsvindt. Op onze nationale feestdag steken ze in Blankenberge een prachtig vuurwerk af op de mooiste muziek. Om 23u15 start het spektakel, maar vanaf 21u30 is er al animatie op de Zeedijk. 

 

Gentse Feesten 

Ieder jaar wordt de binnenstad van Gent gedurende enkele dagen één groot feestparadijs voor de Gentse Feesten. Op onze nationale feestdag staan er twee speciale acts op het programma: eerst zal Aaron Blommaert het beste van zichzelf geven tijdens zijn optreden op het Sint-Baafsplein. Daarna vindt om 20u30 de 29ste Rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel plaats. Hierbij herdenken ze de vernedering door Keizer Karel. Het is ondertussen uitgegroeid tot een spektakel dat heel wat toeschouwers lokt. 

 

Muziek in het Park van Schoten 

Het Park van Schoten is the place to be als je het Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Schoten graag live aan het werk ziet. Ze brengen echte klassiekers waaronder songs zoals Radar Love en Soul Man, en ook het beste van artiesten zoals 

Raymond van het Groenewoud en Boney M.

 

Apérotime in Genk

De zomer, dat staat ook gelijk aan gezellig samen aperitieven. In Genk hebben ze dat goed begrepen, want daar eindigen ze de werkweek met de beste foodtrucks, heerlijke drinks en muziek van verschillende dj’s. 

 

Roeselare Feest! 

Zin in een groot volksfeest? Dan moet je tijdens de nationale feestdag op het Stationsplein in Roeselare zijn. Radio Bingo is van de partij, maar er zullen ook heel wat optredens zijn. Ook Pommelien Thijs en Pauline zullen er optreden. Amusement verzekerd voor jong en oud! 

 

Maak je het liever thuis gezellig? 

Een nationale feestdag wil niet per se zeggen dat je het entertainment buitenshuis moet opzoeken. Ook op televisie en in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN vind je de beste kijktips. We zetten er enkelen voor je op een rijtje. 

 

Kijktip op televsie

21 juli wordt op VRT 1 het ‘Happy Belgi’ spektakel uitgezonden. De FOD Kanselarij van de eerste minister organiseert dit ter ere van het 10-jarige jubileum van de koning. Verwacht je aan liveoptredens van de beste artiesten en dit onder begeleiding van een orkest. 

 

Kijktips uit onze Bibliotheek 

Harkum

Wat als een arm dorpje opeens 700 miljoen rijker is? Burgemeester Tom Verweij maakt het mee. Opeens heeft hij bakken vol geld en kunnen ze veel uitgeven. Maar hoe lang blijft dit mooi verhaal duren? 

Interns

Fan van ziekenhuisseries? Interns volgt drie onervaren stagiaires en een patholoog die onverwacht tijdelijk de leiding in handen krijgen. De artsen van de afdeling zitten namelijk 24 uur lang in quarantaine. De stagiaires kenden elkaar nog niet en moeten nu samen heel de afdeling in goede banen leiden. Spanning verzekerd!

Spotless

Wie op zoek is naar een crimeserie moet Spotless gezien hebben. Een man uit Londen krijgt na lange tijd zijn broer op bezoek. Zijn komst brengt verschillende duistere geheimen aan het licht en zorgt voor de nodige chaos. Hierdoor komen ze samen in het misdaadmilieu terecht. 

 

Kijk live via APP TV van TV VLAANDEREN (de eerste 30 dagen zijn gratis) 

APP TV, dat is tv kijken via het internet. Kijk waar en wanneer je dat wil naar je favoriete tv-programma’s, series en films uit onze Bibliotheek. De eerste 30 dagen kan je trouwens gratis je abonnement testen. Graag eens proberen? Maak hier je account aan en kies het abonnement dat het beste bij je past. 

TV VLAANDEREN wenst je een fijne nationale feestdag toe!