De mooiste natuurdocumentaires die je gezien moet hebben
Terug naar de blog

De mooiste natuurdocumentaires die je gezien moet hebben

15/04/2024 Zenderaanbod Films & Series

De natuur blijft steeds verwonderen. Van unieke natuurverschijnselen tot fascinerende dieren en adembenemende landschappen: via natuurdocumentaires leren we altijd wel iets nieuws over onze wondermooie natuur en aarde. Benieuwd welke docu’s je zeker niet mag missen? We verzamelden de mooiste natuurprogramma’s uit onze Bibliotheek. Hier vind je zowel een hele reeks programma’s van Love Nature, als het aanbod van National Geographic. Genoeg kijktips voor ontzettend veel leerrijke momenten!  

Uit de Bibliotheek van Love Nature 

Macro Worlds 

Ze zijn misschien klein, maar daarom niet minder fascinerend. Ontdek de wereld van de allerkleinste wezens. Van kevers tot lieveheersbeestjes: ontdek hoe deze kleine insecten (over)leven. 

Rooted 

Rooted vertelt een verhaal vanuit het perspectief van enkele van ‘s werelds oudste levende wezens, de bomen. Ontdek heel wat unieke bomen en hoe ze dieren voeding en bescherming bieden. 

Alien Abyss

Er leven veel bijzondere wezens in onze oceanen. In deze documentaire van drie afleveringen ontdek je hoe deze vreemde oceaanbewoners zich makkelijk aanpassen aan bijzondere situaties. 

Vulkanisch avontuur 

Als we het hebben over adembenemende maar angstaanjagende natuurverschijnselen, dan staan vulkanen toch op nummer 1. Ga mee op een spannende reis naar enkele van de grootste en meest actieve vulkanen ter wereld. 

Uit de Bibliotheek van National Geographic

Earth Day 

Speciaal voor De Dag van de Aarde werd deze documentaire gemaakt. In de verschillende afleveringen komt de klimaatverandering aan bod, en hoe de lokale dieren zich hebben aangepast aan deze veranderingen om te overleven. Maar door zaken zoals voedselschaarste en smeltend ijs, wordt het voor de dieren steeds moeilijker om te overleven. 

Predator V Prey 

In deze natuurdocumentaire volgen we enkele roofdieren en hoe ze zich voorbereiden op een aanval. Deze leeuwen en cheeta’s zijn razendsnel en hun prooien maken geen schijn van kans… 

Wild and Weird 

Er zijn heel wat bizarre dieren op aarde, elk met hun eigen bijzondere vaardigheden. In de natuurdocu Wild and Weird maak je kennis met enkelen van de meest gekke wezens zoals monsterlijke vissen, fascinerende vleermuizen en dieren die op wel heel speciale wijze roofdieren wegjagen, of hun eigen partner opeten. 

Kijk 30 dagen gratis via APP TV Basic of APP TV Plus 

Via APP TV Basic of APP TV Plus heb je naast het ruime aanbod tv-zenders, waaronder ook de sportzenders van ELEVEN, ook toegang tot de volledige Bibliotheek met de beste series, films en documentaires. Maak je account aan, kies het abonnement dat het beste bij je past en geniet van een gratis proefperiode van 30 dagen.