Deze documentaires uit de Bibliotheek moet je gezien hebben 
Terug naar de blog

Deze documentaires uit de Bibliotheek moet je gezien hebben 

14/11/2023 Zenderaanbod Op tv

Van natuur tot historie, technologie of wetenschap: in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN vind je de beste documentaires voor bijzondere tv-momenten. Op onze redactie maakten we een selectie van top 5 docu’s met verschillende thema’s die je absoluut gezien moet hebben. Fascinerende tv-avonden verzekerd! 

1. National Parks: een must-see natuurdocumentaire 

Fan van adembenemende natuurdocumentaires? Zet dan zeker National Parks op je must-see lijst. National Geographic maakt ijzersterke documentaires, en ook deze docu is weer een topper van formaat. In National Parks ontdek je de mooiste parken van Amerika. Niet alleen de populaire Grand Canyon komt aan bod, maar deze documentaire neemt je ook mee naar verborgen parels en parken die minder bekend zijn. Misschien geeft dit alvast wat inspiratie voor je volgende road trip? 

2. Ontdek de grootste mysteries in History’s Greatest Mysteries

In de Catalogus van The History Channel ontdek je History’s Greatest Mysteries, een docu waarin je de grootste mysteries aller tijden ontdekt. Van een kunstwerk dat verloren ging tijdens de Tweede Wereldoorlog, tot de verdwijning van een vliegtuig met passagiers aan boord, of de beruchte moordenaar Jack The Ripper waarvan de identiteit nog steeds niet gekend is: kom meer te weten over deze fascinerende mysteries. 

3. Leer meer over wetenschap in Popular Science 

Leer je graag meer over de wondere wereld van de wetenschap? Popular Science toont je de leukste experimenten rond het brein, zwaartekracht, ontvlambaarheid, …  Met maar liefst 13 afleveringen ben je wel even zoet en vul je heel wat avonden met leerrijke momenten!

4. Epic Exploring toont unieke verlaten locaties

Verlaten locaties waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, het heeft toch iets bijzonders. In Epic Exploring, een docu van Inplus, gaan Youtube-sterren Josh en Cody op zoek naar spectaculaire verlaten plekken. Ze trekken hiervoor de volledige wereld rond en brengen deze unieke locaties graag in beeld. Zo komt onder andere een verlaten attractiepark in Vietnam aan bod, maar ook verlaten kastelen in Frankrijk en een verlaten filmset in de Sahara-woestijn. 

5. Invloedrijke vrouwen in Changemakers 

Jane Goodall, Anne Frank, Diana, … Het zijn slechts enkele namen van vrouwen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis. In Changemakers maken we kennis met wetenschappers, professoren, activisten, ontdekkingsreizigers,... Deze dappere vrouwen gaven enkel het beste van zichzelf en waren vastberaden om van onze wereld een betere plek te maken. 

PS: Wist je trouwens dat de Bibliotheek inbegrepen is bij APP TV Basic en APP TV Plus? 

In de Bibliotheek vind je verschillende catalogussen waaronder die van Love Nature, The History Channel, National Geographic, Inplus en BBC. Met APP TV Basic of APP TV Plus neem je al je favo documentaires met je mee, waar je ook gaat. Je hebt namelijk enkel een internetverbinding nodig en kijkt na het verbinden via een toestel naar keuze (Smart TV, tablet, smartphone, laptop). De eerste 30 dagen test je jouw APP TV-abonnement gratis uit. Niet overtuigd? Dan zet je dit in enkele kliks weer stop. Simpel en ideaal om de voordelen zelf te ontdekken. 

Wij wensen je graag veel kijkplezier toe!