Dit najaar op tv: de beste programma’s, films en series
Terug naar de blog

Dit najaar op tv (2022): de beste programma’s, films en series

29/08/2022 Films & Series Zenderaanbod Op tv

September, dat is niet alleen de start van het nieuwe schooljaar, maar ook het moment waarop de tv-zenders hun programma’s aankondigen voor het najaar. Bovendien hebben wij in september weer een hele reeks nieuwe films en series voor je klaarstaan in de Bibliotheek. Van verveling zal er dus absoluut geen sprake zijn! Benieuwd wat je dit najaar kan verwachten? Ontdek de beste nieuwkomers. Nieuw in de TV VLAANDEREN Bibliotheek 

The Serpent Queen (vanaf 11 september) 

Fan van historische drama’s? The Serpent Queen vertelt het verhaal van Catherine de Medici, één van de machtigste en langst heersende koninginnen uit de Franse geschiedenis. Op 14-jarige leeftijd trouwde ze met de latere Franse koning Hendrik II. Wanneer ze tijdens haar huwelijksnacht ontdekt dat haar kersverse man verliefd is op Diane de Poitiers, lijkt haar toekomst onzeker. Toch is ze niet van plan om haar macht zomaar op te geven. Ze werd niet voor niets The Serpent Queen genoemd. Dankzij haar sluwe en vooral ook harde manier van handelen, bleef ze lang aan de macht. 

STARZPLAY bracht al eerder historische drama’s over onder andere Catherine The Great en Elizabeth. Verwacht je bij The Serpent Queen niet aan een volledig correcte weergave van de feiten, maar aan een hedendaagse versie met een originele twist! 

Spider Man: Homecoming 

Spider Man is terug! Na zijn eerste echte gevecht als superheld, keert hij terug naar Queens, zijn woonplaats. Terwijl hij probeert om zijn normale leven terug te leiden, droomt hij er stiekem ook van om zijn krachten te bundelen met de Avengers. Ondertussen verschijnt er een nieuwe slechterik in beeld, de Vulture, waardoor de familie en vrienden van Peter (Spider Man) in gevaar zijn. 

Tyler Perry’s Good Deeds 

Wesley heeft het allemaal: hij is CEO van het familiebedrijf Deeds Corporation, woont in een luxueus appartement en heeft een knappe vriendin. Wanneer hij Lindsey ontmoet, een alleenstaande moeder met problemen, wordt zijn leven volledig op z’n kop gezet. Hij wil haar zonder enige twijfel helpen, maar moet daarvoor zelf enkele veranderingen doorvoeren in zijn eigen leven. 

The Master

De Tweede Wereldoorlog is nog niet zo lang voorbij. Wanneer marinier Freddie terugkeert naar de Verenigde Staten, houdt hij maar moeilijk het hoofd boven water. Als hij Lancaster Dodd ontmoet, een charismatische man en sekteleider, ontstaat er een speciale band tussen de twee. Hij sluit zich aan bij de organisatie en wordt Lancaster’s rechterhand. Toch begint hij al snel twijfels te krijgen bij de gedachten van de leider. 

Underworld: Evolution 

Het is al eeuwen lang oorlog tussen de Death Dealers (vampiers) en de Lycans (weerwolven). 

De oorzaak? Een oude vete tussen beiden werelden. Vampier Selene en Michael de Lycanhybride gaan daarom op zoek naar de oorzaak van de ruzie, en proberen de geheimen te ontcijferen. 

Forgetting Sarah Marshall 

Na vijf fantastische jaren met zijn vriendin, tv-ster Sarah Marshall, stort het leven van Peter Bretter in. Sarah dumpt hem en het kost hem heel wat moeite om deze breuk te verwerken. Hij vertrekt daarom op vakantie naar Hawaï. Eens aangekomen ontdekt hij dat zijn ex in hetzelfde resort logeert. En ze is niet alleen, want ze is samen met haar nieuwe vriend op vakantie. Een droomvakantie verandert al snel in Peter’s ergste nachtmerrie. Dit najaar op tv 

Nieuwe programma’s

Battlecat 

In dit nieuwe programma maak je kennis met Cindy ‘Battlecat’ Dandois, een single mama met maar liefst zes kinderen. Daarnaast is ze leerkracht, kooivechtster, baat ze haar eigen gym uit en is ze Only Fans model. Ze heeft doorzettingsvermogen, gaat volop voor haar dromen en durft te zeggen waar het op staat. 

De comeback van SOS Piet

Wat hebben we geleerd vandaag? Dat Piet voor zijn 60ste verjaardag nog één keer terugkeert, met een allerlaatste seizoen van SOS Piet. Hij brengt een bezoek aan mensen die er weinig van bakken, en brengt hen de belangrijkste kooktips bij zodat ze hun fout(en) nooit meer maken. Binnenkort op VTM! 

De Allerslimste Mens 

Ook onze favoriete quiz is terug. Dit jaar start de zoektocht naar de (Aller)slimste Mens wat vroeger, op 5 september. Het is een bijzondere editie, want het programma bestaat ondertussen 10 jaar. Daarom vroeg Erik aan de beste kandidaten uit de afgelopen seizoenen, of ze het zien zitten om opnieuw mee te doen. Dat belooft een ijzersterke quiz te worden!

Extreme make-over 

Extreme make-over is al een grote hit in Amerika en komt nu ook naar Vlaanderen. 

In dit bouwprogramma slaan vrienden, familie en/ of buren de handen in elkaar om het huis van een gezin met zware tegenslag een complete make-over te geven. 

James Cooke is de presentator van dienst. Hij zorgt er samen met zijn team van experten voor dat het huis van dit gezin een gezellige thuis wordt. Een nieuw interieur voor een frisse start! Later dit najaar op Play 4. 

For One Night Only (naam kan nog veranderen) 

Dit najaar gaan 8 bekende mannen uit de kleren voor een nieuw programma op Eén. Onder andere Dieter Coppens en Niels Destadsbader gaan naakt om aandacht te vragen voor prostaat-of teelbalkanker. Dit onderwerp is nog een taboe, terwijl bewustwording noodzakelijk is. 

De Tafel van Vier

Gert Verhulst was in het verleden al presentator van zijn eigen populaire talkshows, en start nu een nieuwe actuashow: De Tafel van Vier. In dit programma ontvangt hij telkens vier gasten waarmee hij actuele thema’s bespreekt. 

Binnenkort iedere maandag tot donderdag om 21u op Play 4. De klassiekers

Blind Getrouwd

Ons favoriete liefdesprogramma is terug met een gloednieuw seizoen. Dit seizoen van Blind Getrouwd is wel extra bijzonder, want de 4 koppels trouwen op verschillende locaties, maar zullen daarna samen feesten. Ook hun huwelijksreis brengen ze in hetzelfde resort door. Love is in the air! 

Down The Road in Thailand 

Zes jongeren met het Syndroom van Down trekken samen met Dieter Coppens en Saar naar Thailand, voor een onvergetelijk avontuur. Het wordt een hartverwarmende reis, waarbij er vriendschappen voor het leven worden gemaakt. 

Vanaf 29 augustus iedere maandag om 20u40 op Eén. 

Fear Factor 

Spectaculaire opdrachten voor de durvers, zo kan je Fear Factor het beste omschrijven. In het najaar is het programma terug met Alex Agnew als presentator. Er zal ook een speciale aflevering zijn met enkele bekende Vlamingen, waaronder Dominique Persoone. 

De precieze datum is nog niet bekend. Later dit najaar op Play 4. 

Klopjacht 

Was jij fan van het vorige seizoen van Klopjacht? Deze zenuwslopende zoektocht is terug! 15 Vlamingen moeten 400 uren uit handen zien te blijven van een volledig team van speurders. Zij beschikken over de laatste technologieën en zetten alles op alles om de voortvluchtigen tijdig op te pakken. 

Bake-off Vlaanderen en Bake-off kerst 

Ruik je het al? Binnenkort zal de geur van versgebakken lekkernijen weer uit de tent van 

Bake-off Vlaanderen komen. Bovendien is er dit jaar opnieuw een kerstspecial. Bakplezier gegarandeerd! 

Het Parket 

Het vorige seizoen werd een groot succes, waardoor het Openbaar Ministerie (Het Parket) opnieuw de deuren opent en ons een kijkje gunt in de werking van het systeem. Deze keer volgen we het Openbaar Ministerie van Brugge, Ieper en Kortrijk. 

James, de musical 

Vorig jaar namen al heel wat bekende Vlamingen plaats op de zetel bij James Cooke. 

In het najaar wordt het tweede seizoen opgenomen met gasten Erik Van Looy, Dina Tersago, Alex Agnew, Astrid Coppens, Luc Appermont, Karen Damen, Bart Peeters en de voltallige familie Planckaert. Wanneer het nieuwe seizoen wordt uitgezonden, is nog niet helemaal zeker.Ontdek alles via APP TV van TV VLAANDEREN

De beste programma’s, en de films en series uit de Bibliotheek, kijk je binnen enkele minuten via APP TV.  Kies het abonnement dat het beste bij je past, nog even verbinden met het internet en je kan onmiddellijk starten met kijken. Entertainment verzekerd!