Een nieuw jaar, nieuwe films en series in de Bibliotheek
Terug naar de blog

Een nieuw jaar, nieuwe films en series in de Bibliotheek! 

5/01/2023 Films & Series

2023 is aangebroken, een jaar waarin we jou opnieuw van het beste entertainment willen voorzien. Ook in januari staan er weer verschillende films en series voor je klaar in de TV VLAANDEREN Bibliotheek. Wil je graag een overzicht? Je ontdekt al de titels hieronder. 

8 Mile 

Ben je fan van Eminem? Dan moet je deze klassieker uit 2002 zeker gezien hebben, want het verhaal is deels gebaseerd op Eminem’s leven. Jimmy 'B-Rabbit' Smith is een jonge, blanke rapper die het probeert te maken in de hiphopscene van Detroit. Hiphop is alles wat hij heeft. Om succesvol te worden, moet hij wel zijn faalangst overwinnen en op zoek gaan naar de persoon die hij echt is. 

As Above, So below 

Een team van ontdekkingsreizigers verkent de catacomben, die zich diep onder de straten van Parijs bevinden. De vele gangenstelsel bevatten eeuwenoude graven waar de beenderen van miljoenen Parijzenaars liggen, maar het team ontdekt ook één duister geheim. De perfecte film voor een avondje horror!

Grindhouse: Death Proof 

Jungle Julia, een populaire DJ uit Austin, gaat samen met haar vriendinnen Shanna en Arlene op stap. De drie knappe dames worden langs alle kanten door mannen bewonderd, en hun schoonheid is ook Stuntman Mike niet ontgaan. Vanuit zijn wagen houdt hij hen nauwlettend in de gaten. Heeft hij slechte bedoelingen, of is hij onschuldig? 

Grindhouse: Planet Terror 

De dokterspraktijk van William en Dakota Block draait op volle toeren, wanneer heel wat dorpsgenoten met vreselijke zweren worden binnengebracht. Cherry Darling, een go-go danseres, is één van de gewonden, en komt samen met haar ex El Wray op doktersbezoek. Wanneer blijkt dat de dorpsgenoten met zweren in gevaarlijke psychopaten veranderen, stellen El Wray en Cherry een team samen om de strijd aan te gaan. Op dat moment weten ze nog niet dat dit ‘virus’ ontzettend besmettelijk is, en dat enkel een kleine groep overlevenden binnenkort de weg zal moeten zoeken naar de enige veilige plek op Planet Terror. 

Jumanji : Welcome to the Jungle

Vier jongeren vinden op school een oude gameconsole met een mysterieus spel: Jumanji. 

Wanneer ze samen het spel spelen, komen ze op de een of andere manier in het spel terecht. Gelukkig zitten ze wel in de lichamen van hun gekozen personages, want anders zouden ze het zeker niet overleven. Er zit maar één ding op: het spel winnen, zodat ze eindelijk weer naar de echte wereld terug kunnen keren. 

Notting Hill 

Twee mensen uit compleet verschillende werelden worden verliefd. Anna Scott is een van de meest populaire Amerikaanse actrices, terwijl William Thacker met moeite een van zijn boeken verkoopt. Is hun verliefdheid blijvend, of kan William er toch moeilijk mee om, dat zij een van de populairste vrouwen van het moment is? 

Step Brothers 

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly) wonen beiden nog thuis, bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn mama en Dale bij zijn vader. Ze hebben geen directe plannen om uit huis te gaan, want ze leiden een makkelijk leventje waarbij alles voor hen gedaan wordt. Wanneer hun ouders op elkaar verliefd worden, worden Brennan en Dale stiefbroers. En dat gaat niet van een leien dakje… 

T2 Trainspotting 

Na 20 jaar besluit de ex-verslaafde Mark Renton terug naar huis te keren. Daar wachten zijn jeugdvrienden hem op. Al snel wordt hij overvallen door een mix van gevoelens zoals verdriet, haat, verlangen,... Door zijn terugkomst lijkt hij weer in oude gewoontes te vervallen. 

The Great Debaters 

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van professor Melvin B. Tolson. Hij stelde, als reactie op de vele beledigingen en onderdrukking, in de jaren 30 een debatteam van zwarte studenten samen. Het was voor zwarten in het conservatieve Texas uit de jaren 30 allesbehalve makkelijk leven. Het debatteam kent al snel succes, en wordt vervolgens uitgenodigd voor een duel tegen het debatteam van Universiteit Harvard. 

The Little Hours 

Als nonnen leiden Allesandra, Fernanda en Genevra een simpel leven in het klooster. Wanneer eerwaarde Tommasso de knecht Massetto aanneemt, zou deze knappe jongeman wel eens gevoelens van lust kunnen uitlokken bij de nonnen. De eerwaarde verplicht hem daarom om te doen alsof hij doofstom is. Die leugen lijkt hij niet vol te houden, zeker niet wanneer het klooster opeens een plek wordt waar drugsgebruik, feesten en seksualiteit centraal staan. Ontdek al deze films via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Ga het nieuwe jaar goed in met deze topfilms. Wist je dat je via APP TV Basic en APP TV Plus de eerste 30 dagen gratis kijkt? Daarnaast heb je met deze abonnementen geen kabels meer nodig, want alles loopt via internetverbinding. Handig, hè? Kies hier jouw abonnement, maak een account aan en start direct met kijken. TV VLAANDEREN wenst je een schitterend en gezond 2023 toe, een jaar waarin we je met plezier terug voorzien van het allerbeste entertainment!