Fan van koninklijke series?
Terug naar de blog

Fan van koninklijke series? 

31/05/2022 Films & Series Goed om te weten

Ontdek deze series rond koningshuizen in de Bibliotheek! De imposante kostuums, intriges, rivaliteit en geheime romances: alles wat er rond de koningshuizen gebeurt, blijft fascineren. Fan van The Crown, en zoek je nieuwe series om te bingewatchen? Wij verzamelden de beste koninklijke series in één collectie: Kings and Queens

The White Princess 

Het is het jaar 1485. Prinses Elizabeth van York wordt uitgehuwelijkt aan koning Henry VII, in een poging om de vrede in Engeland te herstellen. Hun huwelijk wordt zwaar op de proef gesteld, wanneer het gerucht de ronde gaat dat Elizabeth’s broer, prins Richard, leeft. Hij is de rechtmatige koning en zou, volgens deze geruchten, de troon willen bemachtigen. Elizabeth staat hiermee voor een moeilijke keuze. Kiest ze voor haar broer, of blijft ze trouw aan haar echtgenoot? 

The Spanish Princess

Deze historische dramaserie volgt het leven van Catharina van Aragon, de Spaanse prinses en erfgenaam van de Engelse troon. Door het plots overlijden van haar man, prins Arthur, komt haar plek op de troon in gevaar. Toch is ze vastberaden koningin van Engeland te worden. Daarom bedenkt ze het plan om met Arthur’s jongere broer Koning Henry VIII te trouwen. Haar volgende uitdaging? Een mannelijke erfgenaam op de wereld zetten.

Great 

Liever een vleugje komedie? Dan is The Great iets voor jou. In deze serie maken we kennis met Catherine the Great (Elle Fanning), die als jong meisje naar Rusland trekt voor haar huwelijk met Keizer Peter III (Nicholas Hoult). Ze gelooft echt nog in sprookjes en ware liefde, maar ontdekt snel de realiteit. Keizer Peter III is alles wat zij niet is: arrogant en egocentrisch. Hij staat haar torenhoge ambities in de weg. Ze ziet dus maar één oplossing: haar man vermoorden en de troon opeisen. 

Catherine The Great 

Ja, ook deze serie gaat over het leven van Catherine The Great (gespeeld door Helen Mirren). Hier ligt de focus wel vooral op het hoogtepunt van haar regeerperiode, in plaats van haar jeugd. Ook haar affaire met de Russische militaire leider Grigory Potemkin speelt een belangrijke rol.

Benieuwd naar meer? 

De verschillende collecties bekijk je via ‘Films en Series’ in je TV VLAANDEREN APP. Zo is er onder andere een collectie speciaal voor families, eentje met al de toppers van 50 Cent en een collectie met dansfilms.