Feel good films en series voor Valentijn
Terug naar de blog

Feel good films en series voor Valentijn

9/02/2023 Films & Series

Er is niets beter dan een film-of seriemarathon om in romantische stemming te komen. Speciaal voor Valentijn hebben we een volledige selectie feel good titels voor je klaarstaan in de bibliotheek. Inspiratie nodig? We sommen ze voor je op. 

The Rules of Attraction

In The Rules of Attraction volgen we een aantal studenten van eliteschool Camden College. Liefde kan complex zijn als je jong bent, en dat ondervinden deze studenten ook. Sean Bateman, de lokale drugsdealer, is verliefd op Lauren. Ondertussen is de ex van Lauren, Paul, smoorverliefd op Sean. Een film boordevol waanzinnige feesten, drugs, sex en ingewikkelde liefdesverhalen. 

Dirty Dancing

De klassieker onder de romantische films? Dirty Dancing, roepen we dan allemaal in koor. Baby gaat samen met haar gezin op vakantie naar een resort in de Catskills. Wanneer ze de knappe dansinstructeur Johnny Castle ontmoet, is het liefde op het eerste zicht. Die bad boy, daar moeten Baby’s ouders niets van hebben. Ze verbieden haar om met hem om te gaan, maar liefde vindt altijd een weg. 

The Prince & Me

Er zijn zo van die sprookjesachtige liefdesverhalen, zoals The Prince and Me. Paige ontmoet tijdens haar studies de knappe Eddie, een medestudent uit Amerika. Alhoewel Paige volop voor haar studies van arts wil gaan, wordt ze na een tijdje toch verliefd op Eddie. Als blijkt dat hij eigenlijk de kroonprins van Denemarken is, staat Paige voor een moeilijke keuze. Haar relatie of haar carrière, wat zal het worden? 

Twilight 

Als er één romantische film is die we wel 101 keer opnieuw kunnen zien met Valentijn, dan zal het Twilight wel zijn. En goed nieuws, want de verschillende Twilight-films vind je in de Bibliotheek. Studente Isabella Swan wordt verliefd op de mysterieuze student Edward Cullen. Al jaren sleurt hij een donker geheim met zich mee, want hij is eigenlijk een vampier. Als Edward verliefd wordt op Bella, weet hij niet of hij zijn grote liefde zal kunnen beschermen. Er liggen namelijk andere vampiers op de loer, en die zijn niet zo vriendelijk als Edwards’ familie. 

Tyler Perry's Temptation: Confessions Of A Marriage Counselor

Judith werkt als huwelijksconsulent en geeft koppels adviezen rond hun huwelijk. Zelf zou ze eigenlijk ook wel advies kunnen gebruiken, want haar eigen huwelijk mist passie. Wanneer een oude klasgenoot opnieuw opduikt in Judith’s leven, begint ze een stomende affaire. 

Normal People (serie) 

Normal People volgt het complexe liefdesleven van Connell Waldron (Paul Mescal) en Marianne Sheridan (Daisy Edgar-Jones), twee tieners van compleet verschillende achtergronden. Marianne is het rijke buitenbeentje, terwijl Connell in het populaire sportteam van de school zit. En toch worden de twee, ondanks hun verschillen, verliefd. Het is de start van een puur liefdesverhaal, met talrijke ups & downs. 

The Silver Linings Playbook 

Na een mentale inzinking is Pat Solitano zowel zijn woning, job als zijn vrouw kwijt. Hij zou graag zijn ex-vrouw terug voor zich winnen, en krijgt hiervoor de hulp van Tiffany. Aangezien ze zelf ook veel heeft meegemaakt, hebben de twee heel wat raakvlakken. Een hartverwarmende film waarin psychische problemen centraal staan.