Het festivalseizoen is geopend: ontdek de komende festivals in België
Terug naar de blog

Het festivalseizoen is geopend: ontdek de komende festivals in België

22/06/2023 Goed om te weten

Het einde van juni is in zicht, en dat wil zeggen dat we met z’n allen uitkijken naar een zomer vol festivals! En laat ons dierbaar België nu net bekendstaan om de talrijke festivals die in de zomermaanden plaatsvinden. Van de echte klassiekers tot originele nieuwkomers, we maakten een lijst voor jou met de komende festivals in de maand juli. De klassieker: Rock Werchter

 

Van 29 juni tot 2 juli is het opnieuw zover: dan wordt de weide van Werchter omgetoverd tot het festivalparadijs voor ontzettend veel muziekliefhebbers. Ook dit jaar is de line-up weer verrassend, en is er plaats voor opkomend talent en heel wat bekende namen.  

Op de vier podia (Main Stage, KluB C, The Barn en The Slope) zullen heel wat artiesten het beste van zichzelf geven. 

Namen waar wij zeker naar uitkijken? 
Les Ardentes 

Ben je helemaal into hip-hop en urban? Zet dan zeker 6 tot en met 9 juli in je agenda, want dan vindt festival Les Ardentes plaats in Luik. Het belooft een stevig feestje te worden met heel wat sterke namen. Enkelen van onze favorieten: 

Spelen op 6 juli:

 • Kendrick Lamar 
 • Holy Coco
 • Alonzo

Spelen op 7 juli:

 • Jazzy Bazz 
 • Mimi
 • Travis Scott

Spelen op 8 juli:

 • Absolem
 • J Balvin
 • Martin Vachiery

Spelen op 9 juli:

 • Cuurtis 
 • Dj Snake 
 • La Dame 

Meer info over de line-up van het festival vind je hier. 

 

Fantasia Festival 

Zin in een dag vol fantasie en verschillende muziekstijlen zoals house, hits, techno en live muziek? Dan is het domein van Hamme-Zogge the place to be op 7 juli en 8 juli. 

Fans van Dimitri Vegas & Like Mike zullen zeker van de partij zijn, want het duo speelt slechts op twee Belgische festivals deze zomer. Daarnaast komen er ook andere bekende namen waaronder Mattn, Viktor & Kobe, 2 Fabiola, 2 Unlimited, Venga Boys en Metejoor. Veel variatie dus.  

Meer lezen kan hier. Dour Festival

Zet 12 tot en met 17 juli in je agenda als je van een stevige elektronische line-up, hiphop, en indie houdt, want Dour Festival is gekend als het “European Alternative Music Event”. Er zijn verscheidene podia: The Last Arena, De Balzaal, Boombox, La Petite Maison Dans la Prairie, Le Labo, Le Garage (nieuw!), Dub Corner en Rockamadour. Voor elk wat wils dus. 

Met namen zoals dEUS, Paul Kalkbrenner, Lazuli, Bibi Seck en Legal Shot Sound System zal het ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring worden. 

Meer info vind je hier.Tomorrowland

Uiteraard mag Tomorrowland ook niet ontbreken op het lijstje.

Van 21 juli tot en met 23 juli en van 28 juli  tot en met 30 juli word je terug meegenomen naar een magische wereld. 

Enkele namen waar we naar uitkijken: 

Tiësto, The Chainsmokers, Netsky, Afrojack, Martin Garrix and Friends, Dimitri Vegas and Like Mike, Timmy Trumpet, Disco Dasco en Steve Aoki. 

De volledige line-up kan je hier raadplegen. 
Via APP TV neem je jouw favoriete programma’s, films en series mee naar de camping

Je hebt enkel een internetverbinding nodig en kijkt vervolgens op al je toestellen naar je favoriete programma’s. Nog snel een aflevering meepikken van je serie, maak je het samen gezellig met een filmavond, of kan jij bepaalde programma’s echt niet missen? 

Via APP TV Basic en APP TV Plus heb je toegang tot de tv-zenders, maar ook de Bibliotheek met films en series is inbegrepen. En het beste nieuws? De eerste 30 dagen kijk je gratis. Maak hier je account aan en start direct met kijken

 

Wij wensen je een zomer vol fijne momenten en de beste festivals!