Het waargebeurde verhaal achter serie
Terug naar de blog

Het waargebeurde verhaal achter serie 'The Girl from Plainville'

13/07/2022 Films & Series Zenderaanbod

Sommige verhalen zijn zo bizar, dat ze te gek lijken om waar te zijn. Dat geldt ook voor de nieuwe serie The Girl from Plainville, die je nu in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN ontdekt. De serie vertelt het waargebeurde verhaal van Michelle Carter en de sms-zelfmoord zaak. Geen idee waarover we het juist hebben? We duiken even de geschiedenis in! 

Zelfmoord door digitale communicatie 

Voor het begin van de zaak moeten we terug naar het jaar 2012. Michelle en Conrad ontmoetten elkaar voor het eerst in Florida, waar ze beiden op vakantie waren met hun families. Dit is de start van een langeafstandsrelatie tussen de twee. Alhoewel ze op slechts een uur van elkaar woonden, hebben ze elkaar amper een vijftal keer ‘in real life’ gezien. Ze hadden dus vooral een online relatie.

Michelle was dan wel Conrad’s vriendin, ze werd in 2017 veroordeeld voor onvrijwillige doodslag. Conrad pleegde een aantal jaren eerder zelfmoord, terwijl hij met haar aan de lijn hing. In plaats van hulp te bieden, had ze hem zelfs aangemoedigd om zelfmoord te plegen.

Wat startte als een simpele zelfmoordzaak, werd plots heel complex toen experten de talrijke sms’en tussen Michelle en Conrad Roy III ontdekten. In de rechtszaak onderzochten ze dan ook de kracht van digitale communicatie. Was Conrad zelf schuldig aan zijn zelfmoord, of heeft zij hem zo ver gedreven? 

Geen sensatie, maar een weergave van de realiteit 

De meeste series over waargebeurde verhalen zijn losjes gebaseerd op de feiten. Bij The Girl from Plainville is dit anders. De regisseurs en cast zorgden voor een juiste weergave van de gebeurtenissen, zonder extreem te dramatiseren. Slechts enkele kleine details verschillen van de realiteit, maar over het algemeen zijn ze er met glans in geslaagd om de gebeurtenissen zo correct mogelijk weer te geven. 

Bijzonder aan de serie is ook dat de echte sms’en die verstuurd werden gebruikt worden. 

Op bepaalde momenten is dat best luguber, maar zo krijg je als kijker wel een beter beeld van de complexiteit van deze zaak. Het is een intrigerend verhaal met veel aandacht voor mentale problemen bij jongeren. 

Een fantastische cast 

Elle Fanning neemt de rol van Michelle Carter op zich. We kennen haar natuurlijk al van haar hoofdrol in serie The Great, en in The Girl from Plainville weet ze opnieuw iedereen te verbazen met haar acteerprestaties. 

Elle Fanning lijkt niet alleen op Michelle Carter (met de o zo herkenbare wenkbrauwen), ze heeft er ook alles aan gedaan om het gedrag van Michelle te bestuderen en te imiteren. Het resultaat mag er zijn, want het verschil tussen de twee is amper merkbaar! 

Verder zien we onder andere Cara Buono als Gail Carter, Norbert Leo Butz als Conrad 'Co' Roy II en Colton Ryan als Conrad Roy III. 

Volg het waargebeurde verhaal via TV VLAANDEREN

The Girl form Plainville ontdek je nu in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Wist je trouwens dat we nog heel wat waargebeurde series in onze Bibliotheek hebben? 

De volledige catalogus is gratis inbegrepen bij APP TV Basic en APP TV Plus (tv via internet). Kies jouw abonnement en start direct met kijken!