Humor op tv: komische programma’s en series
Terug naar de blog

Humor op tv: komische programma’s en series 

26/04/2022 Films & Series Zenderaanbod

Lachen is gezond! Wil je jouw lachspieren een intensieve workout bezorgen? Wij lijsten de grappigste programma’s en komedieseries voor je op, die jou zeker tranen van het lachen bezorgen. En het beste nieuws? Via de bibliotheek van TV VLAANDEREN heb je gratis toegang tot dit volledige aanbod. 

Komedie op Comedy Central 

Wist je dat je via de bibliotheek van TV VLAANDEREN de programma’s van Comedy Central kan bekijken? Van sketchprogramma’s tot fantastische stand-up specials: deze zender is the place to be voor je dagelijkse dosis humor. 

Enkelen van onze favorieten uit de bibliotheek: 

Inside Amy Schumer 

Hoe genanter hoe beter, moet Amy gedacht hebben. Met Inside Amy Schumer gaat ze geen enkel delicaat thema uit de weg. Het is een combinatie van stand-up comedy, interviews op straat en sketches, met één hoofdthema: seks en relaties!

Nathan For You

Nathan heeft alleen maar goede bedoelingen. Met een bedrijfsdiploma op zak, trekt hij naar kleine bedrijven die moeilijkheden ondervinden. Hij wil ze absoluut helpen, maar zijn bizarre adviezen leiden niet altijd tot succes. Alhoewel Nathan een bepaalde rol speelt, is er voor de rest niets in scène gezet. 

De ondernemers zijn geen acteurs, maar echte mensen met bijgevolg ook echte reacties. En dat leidt soms tot de meest eigenaardige situaties. De perfecte combinatie van reality en comedy!

Crank Yankers 

Prank calls met poppen, het klinkt te gek om waar te zijn. In Crank Yankers plegen vaste gasten en andere celebrities prank calls. Deze krankzinnige situaties worden achteraf met poppen nagespeeld. Het ideale programma als je eens goed wil lachen! 
Komedieseries op STARZPLAY 

High Fidelity

High Fidelity is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby. Alleen hebben ze in de serie het mannelijke karakter Rob, de persoon waar alles rond draait, vervangen door een zwarte vrouw. Ze wilden hiermee komaf maken met stereotypen, want wie zegt dat de eigenaar van een platenwinkel een blanke man moet zijn? 

De serie draait dus rond Rob, een biseksuele vrouw die een platenwinkel uitbaat. Wanneer haar grote liefde een einde maakt aan hun relatie, vraagt ze zich af waar het misgelopen is. Ze gaat daarom langs bij vijf van haar exen, om na te gaan waarom het bij haar steeds misgaat in de liefde. 

Ramy

Ramy Hassan is een Egyptisch- Amerikaanse man van een jaar of twintig, die in New Jersey woont. Zijn ouders hebben hem traditioneel opgevoed, en hij wil ook volledig volgens hun tradities leven. Maar je bent maar één keer jong en hij wil van zijn jonge jaren genieten. De balans vinden tussen zijn moderne levensstijl en vaste tradities, dat is een ander paar mouwen. Daarom gaat hij op zoek naar de persoon die hij echt wil zijn, zodat hij ook een betere moslim kan worden. 

Catch-22

De bommenwerperpiloot Yossarian bevindt zich voor gevaarlijke missies steeds vaker in de lucht. En dat is telkens met een bang hartje, want hij denkt bij elke vlucht dat het zijn laatste zal zijn. Maar zomaar stoppen met vliegen, dat gaat niet. Er is namelijk een ingenieuze bureaucratische regel, Catch-22, wat stelt dat een persoon die ontslag aanvraagt bij volle verstand is, en dus niet in aanmerking komt. Hij zal andere manieren moeten bedenken als hij aan zijn dienstplicht wil ontkomen. Verwacht je aan donkere humor en absurde logica! Shining Vale 

Als er twee genres zijn die perfect samengaan, dan zijn het wel horror en komedie. De afwisseling van spanning en humor blijft steeds boeiend. De komische horrorserie Shining Vale, met Courteney Cox en Greg Kinnear in de hoofdrollen, is een must-see als je van dit genre houdt. Pat had een affaire met de klusjesman. Om het verleden achter zich te laten, verhuist ze samen met haar man Terry en hun twee kinderen naar een oude woning in Shining Vale. 

Als ghostwriter is ze wanhopig op zoek naar inspiratie om haar tweede roman af te werken. Inspiratie is niet het enige wat ze vindt in dit huis, maar ze ontdekt er ook een duistere geschiedenis. Er dwaalt namelijk een geest rond van Rosemary, een huisvrouw uit de jaren 50. Zij wordt Pat’s grote muze, waardoor ze eindelijk de lege pagina’s gevuld krijgt. Alleen lijken de intenties van Rosemary niet helemaal oprecht te zijn. 
Ontdek deze programma’s en komedieseries in de bibliotheek

Je ontdekt naast komedie nog heel wat andere genres in de bibliotheek van TV VLAANDEREN. Met dit divers aanbod is er een ruime keuze voor zowel jong als ‘oud’. 

Lachen maar! ;-)