Jouw sportzomer: Tour de France en 24 Hours of Spa
Terug naar de blog

Jouw sportzomer: Tour de France en 24 Hours of Spa

24/06/2024 Zenderaanbod

Deze sportzomer heeft veel variatie te bieden, want naast het Europees kampioenschap voetbal start ook de Tour de France en 24 Hours de Spa weer. Wil jij niets missen? Onze TV VLAANDEREN redactie volgt alles voor jou op de voet. In deze blog zetten wij alle belangrijke details op een rijtje. 

Alles wat je moet weten over de Tour de France

Wanneer start de Tour? 

De Ronde van Frankrijk start op 29 juni en eindigt op 21 juli. De ritten worden live uitgezonden op VRT1, en via APP TV van TV VLAANDEREN kijk jij overal en wanneer je dat wil (via actieve internetverbinding)

De openingsetappe 

Het is de eerste keer dat de Tour de France van start gaat in Italië. Le Grand Départ vindt plaats in Florence, en eindigen doen de coureurs met een tijdrit van Monaco naar Nice, een rit door de bergen. Geen finish op de Champs-Élysées dit jaar, aangezien diezelfde periode de Olympische Spelen plaatsvinden in Parijs. 

De start wordt weer behoorlijk zwaar, met drie lange dagen in Italië. De 1e etappe is goed voor maar liefst 3.600 hoogtemeters op een parcours met zeven beklimmingen. De volgende etappes bieden veel variatie met een goede afdaling in etappe 2 en overwegend vlakke stukken in de 3e etappe. 

De topfavorieten

UAE maakte al hun bijzonder sterk achttal bekend. Dit jaar gaat Tadej Pogačar weer volop voor de eindwinst, en dat doet hij met een machtig team rond zich. Zo zullen Adam Yates, Juan Ayuso en João Almeida vooral sterke prestaties neerzetten in het hooggebergte, maar ook Marc Soler en Pavel Sivakov weten wel hoe ze bergen moeten beklimmen. Tim Wellens en Nils Politt zullen zich vooral bewijzen op de vlakke stukken. 

De voorbije jaren stonden telkens in het teken van een duel tussen Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard. Maar met Primož Roglič en Remco Evenepoel zou het ook wel een vierstrijd kunnen worden.

Op de hoogte blijven? 

Volg TV VLAANDEREN op Instagram en Facebook, waar we je graag op de hoogte houden van live-uitzendingen en verdere ontwikkelingen. 

 

CrowdStrike 24 Hours of Spa: wat je moet weten

Van 26 tot 30 juni vindt de CrowdStrike 24 Hours of Spa plaats. Het belooft een bijzondere editie te worden dit jaar, aangezien ze de 100ste verjaardag van deze klassieker vieren. En dat doen ze op gepaste wijze met een groot feest en talrijke concerten. Bovendien is het een van de grootste GT-races ter wereld, met een voortdurende strijd op het parcours. 

Deelnemers voor deze editie 

De deelnemerslijst bestaat uit 67 wagens uit de GT3- categorie. Er doen 9 constructeurs mee, verdeeld in vijf categorieën. Er is ook een sterke Belgische delegatie met vier teams en zo’n twintig rijders. 

De negen constructeurs die de strijd aangingen tijdens de Endurance Cup, vinden elkaar terug in Spa. Mercedes-AMG is het sterkst vertegenwoordigd met veertien wagens, gevolgd door Porsche met twaalf wagens. BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren en Audi doen mee met vertrouwde modellen, maar Ford en Aston staan in de schijnwerpers dankzij de nieuwe Mustang GT3 en de nieuwe Vantage GT3. 

Een mix van voormalige winnaars en nieuw talent 

De 24 Hours of Spa blijft een race met de meeste professionele rijders, waaronder voormalige winnaars zoals Philipp Eng, Nick Yelloly en Marco Wittmann. Maar ook officiële fabrieksrijders, jong talent en snelle amateurrijders zullen van de partij zijn. Een interessante mix voor een dag vol entertainment!

De planning 

Op donderdag en vrijdag vinden de vrije trainingen en kwalificaties plaats. De CrowdStrike 24 Hours of Spa start zaterdag 29 juni om 16u30. 

Mis niets van sport en kijk de eerste 30 dagen gratis via APP TV 

Onze gratis proefperiode geeft jou genoeg tijd om na te gaan of APP TV het ideale abonnement is voor jou. Registreer je, kies het abonnement dat het beste bij je past en volg direct alles van sport. Wij wensen je een fantastische sportzomer toe!