Ontdek de wereld met deze series
Terug naar de blog

Ontdek de wereld met deze series

19/05/2022 Films & Series

Wil je de wereld ontdekken, maar heb je op dit moment geen tijd voor (verre) reizen? Gelukkig hoef je de deur niet uit om meer te leren over nieuwe steden of werelddelen. In de Bibliotheek van TV VLAANDEREN hebben we namelijk een ruime verzameling series, waarmee je de wereld ontdekt. Van internationale steden tot minder bekende plaatsen, deze series nemen jou mee op reis! 

Gangs of London 

Zin in een spannende misdaadserie? Gangs of London wordt vaak omschreven als het moderne broertje van Peaky Blinders. Een must-see dus als je fan bent van deze serie. 

Wanneer de Londense maffiabaas Finn Wallace vermoord wordt, zien andere bendes een kans om aan de macht te komen. Maar dat is buiten Sean gerekend, die het imperium van zijn vader Finn wil behouden. De chaos neemt toe en dit leidt tot een gigantische machtsstrijd binnen het crimineel milieu. Ondertussen wil Sean ook uitzoeken wie zijn vader heeft vermoord, zodat hij eindelijk wraak kan nemen. 

Verwacht je aan bloederige scènes en meedogenloze afrekeningen. In de negen verschillende afleveringen worden er maar liefst 113 mensen vermoord. Niet voor gevoelige kijkers dus. ;-)

Gangs of New York

Deze keer trekken we niet naar Londen, maar naar New York. Het is het jaar 1846. 

In de stad is er een territoriale strijd aan de gang tussen de inwoners en de Iers-Katholieke immigranten. Ze willen beiden de controle over het Five Points District, wat een beruchte krottenwijk was in het centrum van Manhattan. 

Tijdens de bloederige strijd is de kleine Amsterdam getuige van de moord op zijn vader. Jaren later keert hij terug, want hij is uit op wraak. Hij infiltreert vervolgens in de bende van zijn vaders moordenaar. 

Run The World

We blijven nog even in New York, maar dan wel terug in onze moderne tijd. In Run The World volgen we een groep zwarte vrouwen die werken en wonen in Harlem. Hun ambitie? Werelddominantie, maar dan wel op hun eigen manier. Ze zijn op zoek naar succes in de liefde en op de werkvloer. Maar om aan de top te geraken, moeten ze wel eerst een aantal pittige uitdagingen doorstaan. Gelukkig hebben ze elkaar. Who run the world? Girls! Planet Single 

Online daten is al lang geen nieuw begrip meer. Iedere dag gaan duizenden mensen via het internet op zoek naar de liefde, maar vinden ze zo wel de ware? In Planet Single volgen we acht verschillende liefdesverhalen, die geregisseerd werden door acht regisseurs. Best uniek! Ieder verhaal is anders, maar er is wel één gemeenschappelijke factor: elk van hen is aan het online daten. 

Deze serie staat niet alleen garant voor romantische tv-momenten, maar je krijgt ook een beeld van Europese steden zoals Amsterdam, Wenen, Praag en Warschau. Liefde kent geen grenzen! 

Little Birds 

Little Birds speelt zich af in het jaar 1955. De New Yorkse Lucy Savage trekt naar Tanger voor een gearrangeerd huwelijk met Lord Hugo. Het contrast tussen het leven in Amerika en Marokko toen kon niet groter zijn, en dat zorgt voor een regelrechte cultuurshock.

Wanneer dan ook aan het licht komt dat Hugo op mannen valt, gaat Lucy op zoek naar haar eigen identiteit. Ze ontmoet de Marokkaanse prostituee Cherifa Lamour, die haar toont hoe het is om te werken als escorte. Een verhaal over erotiek, lust en leugens. 

The Attaché

Muzikant Avshalom verhuist naar Parijs voor de liefde van zijn leven. Toch vindt hij het als immigrant moeilijk om zijn plek te vinden in deze stad. Hij heeft er geen vrienden en begrijpt de taal niet, wat voor moeilijkheden zorgt. Wanneer een terrorist een aanval pleegt, wordt Avshalom gearresteerd, omdat hij duidelijk van vreemde afkomst is. Als blijkt dat hij onschuldig is, wordt hij terug vrijgelaten. Aan deze arrestatie heeft hij wel een blijvende angst overgehouden. Kan hij zijn schrik overwinnen en gelukkig worden met zijn vrouw in deze grote stad? Kijk deze internationale series via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

De beste series uit buiten- en binnenland, die kijk je via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Via APP TV Basic of APP TV Plus (tv via internet) kan je direct jouw favorieten volgen. Je hebt enkel een internetverbinding nodig, makkelijk hè? 

Kies hier het abonnement dat het beste bij je past: www.tv-vlaanderen.be/tv-via-internet/

Zo kan je direct aan jouw wereldreis beginnen, zonder je woonkamer te verlaten. ;-) 

Veel kijkplezier!