Paris Police 1905: een nieuw seizoen
Terug naar de blog

Paris Police 1905: een nieuw seizoen van de populaire misdaadserie 

16/03/2023 Films & Series Goed om te weten

Heb je Paris Police 1900 nog niet gezien? Deze serie uit 2021 neemt je mee naar het tijdperk Belle époque, een periode waarin zowel handel en wetenschap een sterke vooruitgang kenden. Maar deze periode had ook een donkere kant. Rellen, moorden en corruptie waren zeker geen uitzonderingen. Zo’n ijzersterke misdaadserie vroeg om een tweede seizoen. En goed nieuws voor al de fans, want vanaf 19 maart ontdek je de eerste aflevering van dit gloednieuwe tweede seizoen in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN. Geen Paris Police 1900 deze keer, want we bevinden ons in het jaar 1905. 

Een mysterieuze moord 

Het nieuwe seizoen start met de zedenpolitie die op bevel van politiechef Lépine de sekswerkers uit de straten van Parijs verwijdert, aangezien het zowel met de openbare orde als hygiëne slecht gesteld is. Er heerst een syfilis-plaag in de stad, wat aan de basis ligt van zijn beslissing. Ondertussen wordt het lichaam van een man gevonden in Bois de Boulogne. Inspecteur Antoine Jouin, een oude bekende uit seizoen 1, wordt opgeroepen om deze mysterieuze zaak op te lossen. 

Enkele vaste personages keren terug 

Antoine Jouin, gespeeld door Jérémie Laheurte, is opnieuw van de partij in het tweede seizoen. Hij moet de moord onderzoeken. Daarnaast is ook Meg Steinheil (Evelyne Brochu)  terug van weggeweest. Haar man Adolphe is kunstenaar, en organiseert op regelmatige basis avonden waarop hij zijn kunst voorstelt aan invloedrijke mensen. Eigenlijk is dit een dekmantel voor hun geheime goksessies. Wanneer Lépine wordt uitgenodigd voor zo’n avond, knijpt de politie een oogje toe. Maar als blijkt dat Meg’s man syfilis heeft, worden de problemen groter. Naast Meg en Antoine, zien we nog heel wat gekende personages uit het eerste seizoen. 

Een schril contrast tussen luxe en armoede 

Net zoals het eerste seizoen, staan grote contracten centraal. Armoede teistert de stad en door de syfilis-plaag wordt de situatie er zeker niet beter op. Verwacht je aan net zoveel kommer en kwel als in het eerste seizoen. Het tweede seizoen is absoluut een waardig vervolg, met net zoveel misdaad en wanpraktijken. 

Kijk Paris Police via de APP van TV VLAANDEREN

Zowel Paris Police 1900 als Paris Police 1905 kijk je via de APP van TV VLAANDEREN. Via APP TV heb je enkel een internetverbinding nodig. Kies nu je abonnement, maak je account aan en kijk de eerste 30 dagen gratis. Met twee seizoenen heb je alvast genoeg binge-materiaal. Veel kijkplezier!