Vakantie! De leukste films en series voor onderweg
Terug naar de blog

Vakantie! De leukste films en series voor onderweg

13/06/2022 Films & Series

Jippie, de zomervakantie komt eraan! Trek je naar zonnige oorden met de auto of mobilhome en heb je een lange rit voor de boeg? Zowel jong en oud kan wel wat entertainment gebruiken, om die uurtjes goed door te komen. Wij verzamelden de leukste films en series voor onderweg. Zo vliegt de tijd zeker snel voorbij. 



Becoming Elizabeth 

Nieuw in onze Bibliotheek is Becoming Elizabeth. Als je fan bent van series over het Tudor-tijdperk, dan is dit een must-see tijdens de rit naar je vakantiebestemming.  Becoming Elizabeth focust op de jeugd van Elizabeth, nog voor ze een van de meest populaire koninginnen van Engeland werd. 

Wanneer haar vader Henry VIII sterft, is haar 9-jarige broer Edward de volgende in lijn om koning te worden. Als snel blijkt dat zijn jonge leeftijd een probleem vormt om een koninkrijk te leiden, zien verschillende adellijke families een mogelijkheid om de macht over het land te krijgen. Elizabeth wordt hierdoor uitgehuwelijkt, om ervoor te zorgen dat het land verenigd blijft. Maar zij is niet van plan om volgens de regeltjes van het hof te handelen. 



Mamma Mia! 

Wil je al in vakantiestemming komen? Mamma Mia! speelt zich af in het wondermooie Griekenland. Het is een echte klassieker, maar wel een film die we on repeat kunnen blijven kijken. :-) 

Het is een spannende periode voor Sophie. Ze gaat trouwen en wil heel graag haar vader uitnodigen voor haar belangrijke dag. Er is slechts één probleem: ze weet niet exact wie hij is. In het dagboek van haar mama ontdekt ze dat er drie mogelijke kandidaten zijn. Daarom nodigt ze deze drie mannen uit voor haar trouw. Hun aanwezigheid zorgt voor de nodige hilarische taferelen. Als dat maar goed komt! 



Around The World in 80 Days 

Het is het jaar 1872. De Britse uitvinder Phileas Fogg (Steve Coogan) sluit een weddenschap af met de leden van zijn herenclub. Hij stelt dat hij de wereld kan rondreizen in slechts 80 dagen. Hij vertrekt vervolgens samen met een Franse kunstenares om de wereld rond te reizen over land, over zee en door de lucht, want hij wil absoluut aantonen dat het mogelijk is. Maar ze reizen niet alleen, want de Chinese diep Passepartout raakt per toeval ook aan boord van hun luchtballon. Tijdens hun reis maken ze kennis met verschillende unieke culturen, en dat brengt ook wat spannende momenten met zich mee. Raken ze na 80 dagen terug op hun bestemming? 



Castle Rock (twee seizoenen) 

Fan van Stephen King? Castle Rock is losjes gebaseerd op zijn verhalen, en er komen dus ook verschillende gekende personages aan bod. 

In seizoen 1 keert advocaat Henry Deaver terug naar Castle Rock, nadat hij een mysterieus telefoontje kreeg van een jongen die momenteel in de Shawshank-gevangenis zit. Hij werd diep onder de gevangenis terug gevonden, en het is een wonder dat hij nog leeft. Henry ontdekt dat er bovennatuurlijke krachten spelen in het kleine dorp en dat is nog maar de start van verschillende gruwelijke gebeurtenissen. 

In seizoen 2 breekt de strijd los tussen verschillende clans, wanneer psychopaat Annie Wilkes, Stephen King’s verpleegster uit de hel, onderschept wordt. Terwijl het dorp zijn vierhonderdste verjaardag viert, worden we als kijkers terug meegenomen in de tijd, en volgen we de allereerste inwoners van het dorp en hun plannen. Die plannen waren niet altijd even koosjer.




Voor de allerkleinsten 

De kids bezighouden op weg naar je vakantiebestemming? Met deze leuke programma’s zijn ze zeker even zoet tijdens de lange autorit. 



Dora the Explorer 

Dora trekt samen met haar vriendje Boots door de jungle van Zuid-Amerika. Haar rugzakje lijkt klein, maar er zit heel wat survivalgereedschap in, en een zingende landkaart. Het wordt een echte ontdekkingsreis met zoveel unieke planten, bloemen en dieren. 



Huize Herrie 

De 11-jarige Lincoln Herrie deelt het huis met maar liefst 10 zussen. Dat zorgt voor veel chaos en drukte in huis, maar ook heel wat leuke momenten samen! Benieuwd hoe het is om op te groeien in een groot gezin? Lincoln deelt zijn levenslessen met jou. 



ALVINNN!!! en de Chipmunks

Dankzij de knotsgekke avonturen van de Chipmunks, zullen de kids zich niet snel vervelen in de auto. De eekhoorns halen dikwijls kattenkwaad uit. Papa Dave wordt er soms gek van, maar uiteindelijk kan hij niet lang kwaad op hen blijven. 



Kijk al je favoriete series en films onderweg of op vakantie

Dankzij APP TV van TV VLAANDEREN passen je favoriete series en films in je broekzak of bagage. Verbind met het internet en start direct met kijken op een toestel naar keuze (gsm, laptop, tablet, …)  Heb je nog geen APP TV-abonnement? De eerste 30 dagen kijk je volledig gratis. Ontdek de verschillende abonnementen hier: www.tv-vlaanderen.be/tv-via-internet/



We wensen je graag een fijne vakantie en een ontspannen autorit toe. Al zal dat laatste zeker geen probleem zijn, met zoveel entertainment! ;-)