Vier Driekoningen met deze koninklijke series
Terug naar de blog

Vier Driekoningen met deze koninklijke series 

6/01/2023 Films & Series

Driekoningen is niet alleen een feestdag waarbij Christenen vieren dat 3 koningen vanuit het Oosten naar Bethlehem kwamen voor de geboorte van Jezus, het is ook hét moment waarop kinderen langs de huizen passeren om driekoningenliedjes te zingen. Wil je deze dag helemaal compleet maken? In onze Bibliotheek hebben we een mooi aanbod koninklijke series, goed voor uren kijkplezier. Zo ga je het weekend alvast goed in! 

Ontdek onze Kings and Queens collectie 

LIONSGATE+ staat bekend om de ijzersterke series over koningshuizen. We zijn er best fier op, dat we zo’n ruime Bibliotheek boordevol koninklijke series aan jou kunnen aanbieden. Series die je echt gezien moet hebben uit onze Kings and Queens collectie? We sommen ze voor je op. 

The Serpent Queen

Catharina de' Medici was een van de meest invloedrijke vrouwen uit de 16de eeuw, en toch lijken veel mensen weinig over haar te weten. The Serpent Queen is een hedendaagse versie van haar verhaal. 

Als 14-jarig meisje trouwde Catharina met de latere Franse koning Hendrik II. Al loopt haar liefdesverhaal niet volledig volgens plan, wanneer ze ontdekt dat haar man eigenlijk verliefd is op Diane de Poitiers. Haar plek op de troon lijkt hierdoor onzeker. Maar Catharina is niet van plan om de strijd op te geven, en wist dankzij sluwe praktijken en veel geweld lang aan de macht te blijven. 

Becoming Elizabeth

Deze serie focust op de jeugd van de meest gekende koningin uit de geschiedenis van Engeland: Elizabeth. Als haar vader Henry VIII sterft, neemt haar 9-jarige broer Edward de plek op de troon in. Iets waar hij als kind natuurlijk helemaal geen ervaring mee heeft. Al snel blijkt dat hij eigenlijk nog te jong is om deze verantwoordelijkheid op hem te nemen. Dat creëert kansen voor andere invloedrijke families, die maar al te graag aan de macht willen komen. 

De ogen zijn vervolgens ook gericht op Elizabeth, want een gearrangeerd huwelijk zou het land in stand kunnen houden. Maar Elizabeth is niet van plan om volgens de regels van het hof te leven. 

The White Princess

Het is het jaar 1485. Engeland lijdt onder de Rozenoorlog. Daarom wordt prinses Elizabeth van York uitgehuwelijkt aan de toekomstige koning Hendrik VII, om het land opnieuw te herenigen. Na het huwelijk lijkt alles weer wat rustiger te worden, tot er geruchten de ronde gaan dat haar broer prins Richard nog in leven is, en hij koste wat kost de troon wil opeisen. Kiest ze voor haar man, of laat ze haar broer als rechtmatige erfgenaam dan toch op de troon zitten? 

The Spanish Princess

Deze dramaserie volgt het leven van Catharina van Aragon (Charlotte Hope), de Spaanse prinses en erfgenaam van de Engelse troon. Als haar man Arthur plots sterft, maakt ze zich zorgen of ze wel aan de macht kan blijven. Er is maar één oplossing: trouwen met de jongere broer en toekomstige Koning Henry VIII, om haar plek op de troon veilig te stellen. 

The Great 

Hou je wel van een tikkeltje humor? Dan moet je zeker The Great gezien hebben. Deze serie neemt je mee naar het Rusland uit de 18de eeuw. Een tijd van decadente kostuums en adembenemende interieurs. 

Catherine the Great, gespeeld door Elle Fanning, trekt als jong meisje naar Rusland om te trouwen met Keizer Peter III (Nicholas Hoult). Ze droomt al weg van een romantisch liefdesverhaal. Wanneer ze uiteindelijk in Rusland arriveert, blijkt de realiteit anders te zijn.  Keizer Peter III is absoluut geen droomman, maar een arrogante en brutale leider, die maar al te graag zijn macht toont. Hij is vooral met zichzelf bezig, terwijl Catherine van Rusland een betere plek wil maken. Er zit maar één ding op: haar man vermoorden en zelf de troon opeisen. 

Catherine The Great

Terwijl de serie The Great de focus legt op de jeugd van Catharina de Grote, focust dramaserie Catherine The Great op het hoogtepunt van haar macht. We volgen Catherine tegen het einde van haar regering, en de focus ligt ook op haar affaire met Grigory Potemkin. Verwacht je aan heel wat schandalen en intriges aan het hof. Een stukje taart voor bij deze series? 

Wil je de traditie helemaal compleet maken? Dan bestel je bij de bakker een driekoningentaart. Wie in zijn stuk taart de boon vindt, is dan voor één dag koning. En misschien kan hij of zij dan ook voor één dag de baas zijn over de tv. ;-)

Kijk al deze series via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Al deze koninklijke series kijk je via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN, inbegrepen bij APP TV Basic en APP TV Plus (tv kijken via internet). Wist je trouwens dat je de eerste 30 dagen gratis kijkt? Genoeg tijd dus om je abonnement te testen!  Kies hier je abonnement, maak dan je account aan en start binnen enkele minuten met kijken.