Westernserie Django
Terug naar de blog

Westernserie Django:

20/04/2023 Films & Series Goed om te weten

Fan van Matthias Schoenaerts? Vanaf nu ontdek je de eerste twee afleveringen van de westernreeks Django in onze Bibliotheek. Na de succesvolle première in Frankrijk, komt deze populaire serie eindelijk naar ons land. Eén ding staat vast: met zoveel bekende namen (Matthias Schoenaerts, Lisa Vicari, Noomi Rapace, Nicholas Pinnock,...) mag je deze serie zeker niet missen. Naar het Texas van eind 1800 

De serie Django neemt ons mee naar het Wilde Westen tussen 1860 en 1870. Acht jaar geleden werden de vrouw en kinderen van cowboy Django vermoord, maar hij ontdekt dat een van zijn kinderen het waarschijnlijk overleefd heeft. Hij volgt haar spoor en komt zo in New Babylon terecht, een stad vol verschoppelingen die nergens anders welkom zijn. Daar vindt hij zijn dochter Sarah, die ondertussen al een jonge vrouw van twintig jaar is. Een warme welkom is het niet, want Sarah vraagt Django om onmiddellijk te vertrekken. Maar zijn dochter opnieuw kwijtspelen, dat wil hij natuurlijk echt niet. Zal hij dan toch een tweede kans krijgen? 

Een eigentijdse versie van een klassieker

Deze nieuwe serie uit 2022 is een remake van de klassieker uit 1966. Regisseurs 

Francesca Comencini (bekend van Gomorrah), David Evans (Downtown Abbey) en Enrico Maria Artale (Romulus) wouden met Django maatschappelijke thema’s aankaarten en de bijbehorende problematiek. Het werd een echte classic, maar in een modern jasje. Zo spreekt de serie ook een ruimer publiek aan. Acteurs die in de prijzen vielen 

De sterke cast bestaat enkel uit bekende namen. Zo neemt onze eigen Vlaamse acteur 

Matthias Schoenaerts de hoofdrol van Django op zich. Een man met talent, want hij won al verscheidene prijzen voor zijn eerdere rollen in bijvoorbeeld ‘Danish Girl’ en ‘Rust and Bone’. Zijn bondgenoot wordt gespeeld door Nicholas Pinnock, die we al kennen van zijn rol in Captain America. Sarah X, de dochter van Django, wordt gespeeld door Lisa Vicari. Je kent haar ongetwijfeld van ‘Dark’. Nog een bekende naam is Noomi Rapace, die de rol van Elizabeth Thurmann op zich neemt. Zij werd genomineerd voor haar eerdere rol in The Girl with the Dragon Tattoo. 

Heel wat fantastische namen die samen voor indrukwekkende acteerprestaties zorgen in Django. 

Kijk Django via TV VLAANDEREN

Via APP TV Basic of APP TV Plus kijk jij de eerste 30 dagen trouwens volledig gratis. Daarnaast kies jij zelf via welk toestel jij kijkt: de televisie, laptop, tablet of smartphone? Aan jou de keuze. Je hebt enkel een internetverbinding nodig en kan de serie dus in enkele kliks volgen. Veel kijkplezier!