Wat als ik geen geluid meer heb?


Als de geluidskwaliteit van je ontvanger laag is, of als je helemaal niets hoort, kan je de onderstaande richtlijnen gebruiken om een snelle oplossing voor het probleem te vinden.

Controleer eerst de basis:

  1. Zet het volume luider met de afstandsbediening van je ontvanger. Als dit niet werkt, probeer je het volume te verhogen met de afstandsbediening van je tv of met de knoppen van je tv-toestel.
  2. Als je tv is verbonden met een ander toestel voor het geluid, controleer je of alle toestellen aanstaan en werken, met de kabels correct en veilig geconnecteerd.
  3. Is de geluidskwaliteit laag op alle zenders? Als dit niet zo is, is het probleem mogelijk te wijten aan het programma of de zender waar je naar kijkt. Hier zal je mogelijk moeten wachten en zien of het probleem aanhoudt bij het volgende programma.
  4. Als je digitale tv nog steeds geluidshinder ondervindt, kan je de onderstaande instructies gebruiken om het probleem in enkele minuten tijd op te lossen. Dit is de snelste manier om geluidsproblemen die je digitale tv hinderen op te lossen.

Bijstellen van je tv
Het bijstellen van je tv kan de geluidskwaliteit verbeteren en kan lage kwaliteit of ontbrekend geluid herstellen. De meeste tv-toestellen zijn eenvoudig in te stellen en hebben vaak automatische instellingen. Gebruik de afstandsbediening van je tv en selecteer de fabrieksinstellingen om de geluidsinstellingen te herstellen.