TV VLAANDEREN en Samsung Electronics lanceren Smart TV app

TV VLAANDEREN en Samsung Electronics lanceren Smart TV app


Luxemburg, 9 oktober 2018 - De Europese tv-operator M7 Group en tv-producent Samsung Electronics lanceren samen een Smart TV app op de Europese markt. In België zal de app verschijnen onder de merken TV VLAANDEREN en TÉLÉSAT. De app is een primeur in ons land want het is de eerste keer dat een Belgische tv-operator een bijkomende Smart TV-ervaring kan bieden zonder klassieke decoder.De interactieve app functioneert als virtuele hybride decoder op een Samsung Smart TV en is de perfecte combinatie van lineaire en non-lineaire tv, waarbij het volledige TV VLAANDEREN zenderaanbod via satelliet en het internet beschikbaar is. Op die manier krijgen satelliet-tv klanten van TV VLAANDEREN, afhankelijk van hun tv-abonnement en aansluiting, toegang tot maar liefst 90 tv-zenders van hun tv-abonnement en 400 gratis te ontvangen zenders via satelliet op elke Samsung Smart TV bij hun thuis. Ook de interactieve diensten zoals het Video on Demand aanbod en Restart en Replay zijn mee geïntegreerd.


De lancering van de app is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen M7 Group en Samsung Electronics en toont aan dat de toekomst van tv-kijken zit in het bundelen van de krachten van beide passies als tv-aanbieder en tv-producent voor entertainment. De voordelen zijn dan ook zeer aantrekkelijk: een klassieke decoder is niet meer nodig, tv-kijken gebeurt met één afstandsbediening en de app is volledig geïntegreerd met alle andere beschikbare apps op de Samsung Smart TV.


“De samenwerking met een innovatieve en gerenommeerde tv-producent zoals Samsung is volledig in lijn met onze strategie en waarden over de toekomst van het tv-kijken”, zegt Hans Troelstra, CEO van M7 Group. “De manier waarop we tv-kijken verandert razendsnel. We willen overal tv kunnen kijken, op onze smartphone of tablet, maar het is pas op het grote scherm waarop de beste beeld- en geluidskwaliteit écht tot hun recht komen. Het creëren van een Smart TV app met Samsung is voor ons dan ook een logische evolutie.”


“We zijn opgetogen om samen met M7 Group een bijzondere tv-beleving te kunnen bieden aan onze klanten”, zegt Richard Jakeman, Head of Business Development van Samsung Electronics. “Met de integratie van het uitgebreide en interactieve content platform van M7 Group, verrijken we de mogelijkheden van onze Smart TV klanten om hun favoriete entertainment op een enthousiaste en innovatieve manier te ontdekken.”


De TV VLAANDEREN app voor de Samsung Smart TV is vanaf 9 oktober 2018 gratis beschikbaar in de Samsung Smart TV app store voor toestellen vanaf het modeljaar 2016. Tv-kijken via de app is zonder meerprijs en is net zoals bij het live tv-kijken via de smartphone of tablet, een standaard inbegrepen optie bij elk tv-abonnement voor satelliet-tv bij TV VLAANDEREN. Voor een volledige hybride ervaring op een Smart TV, zonder decoder en één afstandsbediening, heeft een satelliet-tv klant een CI+ module nodig met de optie Live TV.
Niet voor publicatie
Meer info: press@m7group.eu of +352 260 961 00