3 tips om optimaal voorbereid te zijn op de feestdagen 
Terug naar de blog

3 tips om optimaal voorbereid te zijn op de feestdagen 

6/12/2023 Goed om te weten Zo doe je dat

De feestdagen zijn in zicht, en dat wil zeggen dat de kerststress bij velen toeslaat. Want zeg nu zelf: die cadeaujacht, de keuze van je feestmenu,... er komt heel wat kijken wanneer je een perfect kerstfeest wil organiseren. Laten we dit jaar allemaal voor stressvrije feestdagen gaan! Daarom verzamelden wij alvast 3 tips zodat je optimaal voorbereid bent tegen de kerstperiode. 

 

1. Originele cadeautips voor jong en oud 


Een gepersonaliseerde trui met tekening van de kids 

Al die mooie tekeningen die de kinderen maken, die verdwijnen vaak ergens op de bodem van een schuif. Hoe fijn zou het zijn om een gepersonaliseerde trui te laten ontwerpen, met een tekening van de kids? Via de Belgische webshop Appleblues kies je zelf welk ontwerp op jouw t-shirt of trui gedrukt mag worden. Misschien zijn matching kerstsweaters ook wel een leuke geschenktip voor de feestdagen? 

Hot Chocolate Kit voor de meest gezellige winterse momenten 

Hoe we de winter gezellig en warm doorkomen? Met warme chocolademelk natuurlijk! Dit lekker cadeaupakket kan je zowel aan jong, oud, man als vrouw cadeau geven. En nog een voordeel: je kan er zelf mee van genieten. Van een slim cadeau gesproken. 

Geef een boompje cadeau 

Als je vooral een cadeau zoekt waar de ontvanger ontzettend lang plezier van heeft, dan kan je ook kiezen voor een appelboompje. Na het planten is het nog even wachten tot het najaar voor er lekkere appeltjes aan groeien. Dit cadeau is trouwens inclusief appeltaartmix, ovenhandschoen, een bakvorm en zelfs een boekje met recepten. Dat wordt heerlijk bakken volgend jaar! 

 

2. Inspiratie voor je kerstmenu 

Heb je moeite met het samenstellen van je kerstmenu?  Via de handige app van Albert Heijn kan je bij ‘koken’  filteren op kerstrecepten. Zo krijg je direct een overzicht van ideeën voor aperitiefhapjes, je voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. 

Enkele toppers voor jouw feestelijk menu:

  • Om te starten een rose lemonade mocktail met citroen en granaatappelpitjes. 
  • Als amuse een lepeltje met pancetta en gekaramelliseerde sjalot of zalmbonbons met garnalen.
  • Vervolgens een heerlijke carpaccio van gegrilde koningsoesterzwam als voorgerecht.  
  • Als hoofdgerecht kan je kiezen voor een varkenshaasje met een smeuïge knolselderpuree. 
  • En als afsluiter een heerlijke kerstkrans van meringue, citroenyoghurt en fruit. 

Als dat niet heerlijk klinkt? 

 

3. Vergeet je entertainment niet 

Cadeautjes? Check! Een feesttafel vol lekkernijen? Ook check! Dan mag enkel het entertainment niet ontbreken.

Tijdens de feestdagen worden er heel wat kerstfilms uitgezonden op televisie, maar ook in onze Bibliotheek ontdek je de leukste films en series voor gezellige avonden. Volg TV VLAANDEREN zeker op Facebook of Instagram als je graag als eerste op de hoogte bent van de leukste kijktips voor kerst. 

Via de APP kan je al deze programma’s trouwens op al je schermen kijken, waar en wanneer je dat wil. Wil je graag eerst eens testen? Via APP TV Basic of APP TV Plus kijk je 30 dagen gratis naar al de zenders, maar ook de volledige Bibliotheek. Toch niet overtuigd na deze gratis periode? Dan zet je dit abonnement in enkele kliks stop. Wij wensen je alvast een stressvrije kerst en wondermooie momenten met je familie en vrienden toe!