5 activiteiten voor een fijne herfstvakantie met de kids 
Terug naar de blog

5 activiteiten voor een fijne herfstvakantie met de kids 

23/10/2023 Goed om te weten

De herfstvakantie, dat is het ideale moment om fijne dingen te doen met de kids. Maar zeg nu zelf: steeds opnieuw originele ideeën vinden, dat is toch niet simpel? Gelukkig staken we bij TV VLAANDEREN de hoofden bij elkaar en verzamelden we 5 leuke activiteiten voor een fijne herfstvakantie met de kids. Zo heb jij alvast geen extra denkwerk en heel wat leuke anti-verveeltips! 

1.Snuif samen de magie op bij C-mine 

Een activiteit waar jong en oud iets aan heeft? Dan moet je in de herfstvakantie bij C-mine zijn. De omgeving wordt er dan omgetoverd tot Gneistan, een magische wereld waar de kleine ontdekker Gneis apparatuur ontwikkelt zoals sterrenkijkers en antennes. Volg het parcours en laat je verrassen door muziek, geluidskunst, figurentheater,... Een leerrijke dag die ongetwijfeld nog lang bijblijft. 

Meer info vind je hier. 

2. Begeef je in de wondermooie natuur van Het Zwin 

Wie herfstvakantie zegt, zegt ook herfstwandelingen. Als je het aangename aan het leerrijke wil koppelen, dan kan je zeker een bezoek brengen aan Het Zwin park. Tijdens de herfstvakantie leer je op verscheidene plaatsen meer over de lokale dieren en de natuur.  Zo kan je in de voederhut en broedeilanden vogels van dichtbij spotten. In de labohut maak je ook kennis met zoetwaterdiertjes. Een activiteit waar de kids heel wat door bijleren. 

Bezoek de website van Het Zwin hier.

3.  Ga voor een unieke VR-beleving 

Slecht weer in de herfstvakantie? Dat hoeft zeker geen probleem te zijn. In Brussel ontdek je Atlantis-The Immersive Odysse. Deze interactieve expo neemt jou en de kids mee naar de bijzondere onderwaterwereld van Atlantis. Een unieke ervaring waarbij je zowel visueel als auditief verrast wordt. En zo’n AI-ervaring, dat is toch leuk voor alle leeftijden? Zo hebben de ouders er ook nog iets aan. 🙂

Meer lezen? Dat kan hier. 

4. Naar de kinderboerderij van domein Kiewit 

Worden we niet allemaal gelukkig van dieren? In Kiewit kan je samen met de kids een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Van konijnen tot cavia’s, kippen, geiten, ezels, varkens, ganzen,... Hier valt zoveel te beleven en te zien. 

Lees meer via de website. 

5. Ontdek de leuke kijktips uit onze Bibliotheek 

Natuurlijk moet je het niet altijd buitenshuis zoeken. Niets zo gezellig als een tv-avond wanneer het buiten koud is en regent. 

Via APP TV Basic en APP TV Plus heb je enkel een internetverbinding nodig, en kijk je naar al de series, films en programma’s uit onze uitgebreide Bibliotheek. Ook de Nickelodeon-catalogus is inbegrepen, met de beste programma’s voor de kids. PS: de eerste 30 dagen kijk jij trouwens volledig gratis. Maak nu je account aan en start direct met kijken. Wij wensen jou en de kids een fijne herfstvakantie toe!