Autoloze zondag in Brussel op 17 september: wat valt er te beleven? 
Terug naar de blog

Autoloze zondag in Brussel op 17 september: wat valt er te beleven? 

14/09/2023 Goed om te weten

Op 17 september wordt de volledige hoofdstad van Brussel weer even helemaal autovrij voor autoloze zondag. Een dag waarop kinderen veilig kunnen ravotten, en dé perfecte gelegenheid om het bruisende Brussel echt te leren kennen zonder al de gemotoriseerde voertuigen en het drukke verkeer. Benieuwd wat er die dag te beleven valt? Deze activiteiten zijn absoluut een aanrader. 

Traditionele feesten van het Ilot Sacré

Voor een groot volksfeest vol folklore moet je in het Ilot Sacré zijn, het historisch centrum van Brussel. Ieder jaar houden ze er traditionele feesten waar heel wat animatie voorzien is. Ook leuk om er even te passeren met kids! 

Heritage Days 2023

Brussel is niet alleen the place to be wanneer je van lekker eten en winkelen houdt, de stad is ook rijk aan architecturaal erfgoed. Tijdens de autoloze zondag vinden de Heritage Days plaats. Deze Open Momumentendagen zijn er om kennis te maken met de prachtige architectuur in de stad. Deze editie staat in het teken van de Art Nouveau. Tijdens een wandeling ontdek je verschillende werken die voorzien zijn van een woordje uitleg. 

Feest bij de Beursschouwburg 

Tijdens autoloze zondag wordt de Beursschouwburg opnieuw omgetoverd tot één groot feest. Op zondag kan je er terecht voor een gratis brunch, maar ook voor verschillende workshops waaronder een DIY mocktails en dans. Vanaf 14 uur ben je welkom voor een party met DJ Meex Dub. 

Seizoensopening jeugdtheater Bronks

Zo’n autovrije binnenstad laat ook Bronks, het Nederlandstalige jeugdtheater, niet zomaar aan zich voorbijgaan. Het is voor hen de dag waarop hun seizoensopening plaatsvindt. 

Op de Varkensmarkt wordt het startschot gegeven, en er vindt een groot spektakel plaats. Ideaal wanneer de jeugd kennis wil maken met theater. 

Gratis ontspannings-en meditatiesessies op de trappen van de Kunstberg

In de dagelijkse drukte ontspanning vinden, dat is vaak niet simpel. Daarom kan je tussen 10 uur en 17 uur gratis ontspannings- en meditatiesessies volgen. Mediteer en ontspan samen met anderen, en geniet nadien van een vioolconcert. 

Wil je na zo’n volledige dag ook thuis tot rust komen? 

Via APP TV Basic of APP TV Plus van TV VLAANDEREN kijk je overal en wanneer je dat wil naar al je favoriete tv-programma’s en de volledige Bibliotheek vol topfilms en series. Dat is heel wat entertainment voor gezellige tv-momenten. 

Wij wensen jou graag een heel fijne (autovrije) zondag toe!