Broers- en zussendag: leuke tips om samen te vieren
Terug naar de blog

Broers- en zussendag: leuke tips om samen te vieren

1/06/2023 Goed om te weten

Heb jij ook een broer of zus waar je zo’n fantastische band mee hebt? Speciaal hiervoor werd Broers- en zussendag in het leven geroepen. In Europa vieren we deze dag op 31 mei en is het hét moment om stil te staan bij de mooie momenten die je al met je broer(s) of zus(sen) hebt beleefd. Breng je de dag graag samen door? Wij verzamelden leuke tips en activiteiten om deze dag samen te vieren.

1. Leef je uit in een pretpark 

Leeftijd speelt hier geen rol, want vinden we het allemaal niet eens fijn om weer jong te zijn? Kies voor actie in Walibi of Bobbejaanland. Mag het voor jou iets rustiger? Dan kan je ook een uitstapje plannen naar de Efteling. Nostalgie gegarandeerd met al die heerlijke sprookjes en verhalen! 

2. Geen high tea, maar een high wine of high beer

Zijn pretparken niet echt je ding? Organiseer dan eens een high wine of high beer. De high tea kennen we uiteraard allemaal, maar bij deze activiteit vervangen we de kopjes thee door een wijn-of biertasting met lekkere hapjes. In Nederland bestaat er zelfs een website waar al de high-wine adressen verzameld staan.

3. Een heerlijke duo-massage 

Houden jullie allebei wel van wat relaxatie? Dan is een duomassage altijd een goed idee. Bij Elaisa kan je een volledige beleving van 120 minuten boeken. Deze massage is geïnspireerd op het element aarde. Terwijl jullie van een deugddoende massage genieten, kom je ook volledig tot rust dankzij de geluiden uit de natuur en de fantastische buitenruimte. 

4. Volg een originele workshop samen

Een creatieve workshop samen, dat is niet alleen gezellig maar ook leerrijk.  Via de website van Spot Workshops ontdek je een workshop in jouw buurt. Wat denk je van een workshop sneakers pimpen, potten draaien of voor de foodies een workshop om je eigen chefsmes te smeden? 

5. Maak het gezellig voor de televisie 

Natuurlijk hoeven de activiteiten niet altijd buitenshuis te zijn. Een gezellige avond voor de tv samen, dat is net zo fijn. Bij TV VLAANDEREN hebben we een volledige bibliotheek vol films en series, goed voor uren kijkplezier. We zetten de leukste tips op een rijtje. 

Django 

Fan van westernseries?  Zet dan zeker Django op je must-see lijstje. Onze eigen Belgische acteur Matthias Schoenaerts speelt er de hoofdrol, en dat doet hij fantastisch. 

Wanneer de kinderen en vrouw van cowboy Django vermoord worden, ontdekt hij dat een van zijn kinderen het misschien toch overleefd heeft. Wanneer hij uiteindelijk zijn dochter terugvindt, blijkt het toch niet simpel om weer een band te scheppen. Maar zijn dochter een tweede keer kwijtspelen, dat wil hij niet. 

Paris Police 1900 en Paris Police 1905

Voor liefhebbers van misdaadseries zijn Paris Police 1900 en Paris Police 1905 ideaal. Het zijn twee seizoenen van dezelfde producenten, maar twee aparte verhalen. Beiden seizoenen nemen je mee naar het tijdperk Belle époque, een periode waarin wetenschap en handel een vooruitgang kenden. Dit tijdperk had ook een duistere kant, want rellen, corruptie en moorden stonden centraal. 

Servant of the People 

Eerder zin in komedie? Servant of the People is een satirische comedyserie, met in de hoofdrol president Volodymyr Zelensky. Ja, nog voor hij president werd mocht hij al een rol vertolken in de serie. Een slimme zet, want dit werd de ideale campagne als voorbereiding op de verkiezingen. 

Alhoewel het verhaal fictief is, zit er ook een stuk waarheid in. Geschiedenisleerkracht Vasily Petrovich Goloborodko gaf een speech over politieke corruptie, en zonder hij het wist filmde een van zijn studenten de speech. Vervolgens ging de video viraal en werd Vasily verkozen tot president. 

Kijk 30 dagen gratis naar de volledige bibliotheek via APP TV Basic of APP TV Plus 

Wil je graag eerst testen of APP TV, tv kijken via internetverbinding, iets voor jou is? Goed nieuws dan, want je kijkt de eerste 30 dagen gratis. Kies eerst jouw gewenste abonnement, maak je account aan en start direct met kijken. 

Geniet van een bijzondere dag met broers en/ of zussen!