De beste halloweenfilms op televisie 
Terug naar de blog

De beste halloweenfilms op televisie 

30/10/2023 Goed om te weten Films & Series

De donkere dagen rond Halloween zijn toch hét perfecte moment om enkele angstaanjagende filmavonden in te plannen? Het wordt weer bibberen en beven, want de komende dagen worden er verschillende horrorfilms uitgezonden op televisie. Zin in een avondje griezelen? We verzamelden voor jou de beste halloweenfilms volgens onze redactie. 

Jouw horrorfilmavond op 30 oktober 

IT: het vervolg op de horrorklassieker 

30 oktober om 20u35 op Play6. 

Wanneer het broertje van Bill op mysterieuze wijze verdwijnt, leeft heel het stadje in grote angst. Samen met zijn groepje vrienden ontdekt Bill vervolgens dat ze allen op de een of andere manier met Pennywise te maken hebben gehad, een demonische clown die het gemunt heeft op kinderen. Ze besluiten dat het tijd is om terug te vechten, vooraleer er nog extra slachtoffers vallen. 

Resident Evil: retribution 

30 oktober om 20u35 op VTM3. 

Een dodelijk virus treft de volledige wereldbevolking en verandert hen in zombies. De laatste hoop voor de mensheid? Dat is Alice, die op zoek gaat naar diegene die de uitbraak heeft veroorzaakt. Hiervoor reist ze heel de wereld af, terwijl ze samen met een groep mensen elke zombie die ze tegenkomt vermoordt. 

SAW

30 oktober om 23u15 op Play6.

Twee mannen worden wakker in een vieze badkamer. Ze stellen vast dat er iemand vermoord werd in de ruimte, en dat het levenloze lichaam een taperecorder vasthoudt. Na het afluisteren ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een ziek spel, en dat dit de start is van een helse nachtmerrie.
Jouw horrorfilmavond op 31 oktober 

IT: Chapter Two 

31 oktober om 20u35 op Play6.

Heb je 30 oktober naar IT Chapter One gekeken? Dan kan jij jouw filmavond op 31 oktober starten met het tweede hoofdstuk. 

Ondertussen is er veel veranderd en ging iedereen zijn eigen weg uit. Maar om de 27 jaar herhaalt de geschiedenis zich, en keert de demonische clown terug naar het stadje Derry. Het brengt het groepje vrienden opnieuw samen, die ondertussen allemaal al volwassen zijn. Hoog tijd om voorgoed af te rekenen met deze clown. 

SAW 2 

31 oktober om 23u50 op Play6. 

De levensgevaarlijke spelletjes van de Jigsaw-moordenaar gaan verder in het tweede deel van Saw. Wanneer de politie de controlekamer van de seriemoordenaar ontdekt, kunnen ze hem eindelijk arresteren. Uiteraard heeft de moordenaar voor hen nog een verrassing in petto, want hij heeft 8 nieuwe slachtoffers uitgekozen en opgesloten op een onbekende locatie. Het is aan de agenten om deze locatie zo snel mogelijk te achterhalen, terwijl de slachtoffers de dodelijke instructies blijven opvolgen om zo tijd te kopen voor het team. 
Jouw horrorfilmavond op 1 november 

Als je geen afscheid kan nemen van Halloween, dan zet je jouw filmavond toch gewoon verder op 1 november met Quiet Place: Part II? Deze horrorfilm wordt 1 november uitgezonden om 20u35 op Play6. 

Evelyn Abbott is nog steeds op de vlucht met haar tienerkinderen en baby. In de vorige film zag je al hoe hun boerderij afbrandde tijdens een aanval van de aliens, en nu hebben ze geen plek meer om te schuilen. Kunnen ze op de vlucht blijven voor het kwaad? 
Heb je nog niet genoeg griezelig entertainment? 

Via APP TV Basic en APP TV Plus kijk je overal naar je favoriete tv-zenders en naar de volledige Bibliotheek met de beste series en films. Naast de horrorfilms op televisie, kan je er ook een serie-avond van maken, met de horrorserie Crying Forest, waarin een groepje vrienden een uitstap maakt naar een bos. Als er daar verschillende mysterieuze gebeurtenissen plaatsvinden, realiseren ze zich al snel dat hun uitstapje eentje zal zijn die ze nooit meer zullen vergeten... PS: de eerste 30 dagen kijk je volledig gratis, zodat je jouw abonnement kan uittesten. Maak hier je account aan en start direct met kijken. 

Wij wensen je een onvergetelijke Halloween toe!