De beste muziekzenders om in festivalsfeer te komen
Terug naar de blog

De beste muziekzenders om in festivalsfeer te komen 

4/07/2022 Goed om te weten Zenderaanbod

De festivals zijn terug van weggeweest! We mogen eindelijk weer feesten na twee toch wel ‘bijzondere’ jaren. Heb je binnenkort een festivalbezoek op de planning staan, en wil je alvast in de sfeer komen? Met onze muziekzenders beleef je zwoele zomeravonden en de beste (pre)-parties. Festival-modus on! 

XITE voor een onvergetelijke pre-party

Op televisiezender XITE kijk je 24/7 naar de beste muziekvideo’s. Alle genres komen er aan bod, waardoor je steeds naar je favoriete muziekstijlen luistert. Naast videoclips ontdek je er ook het laatste nieuws over artiesten en festivals. 

Kijktip op XITE 

Op vrijdag- en zaterdagavond kom je helemaal in festivalsfeer op XITE!  Ze spelen dé partyklassiekers voor een onvergetelijke pre-party. Zet die partybril op je hoofd, haal de feestoutfits boven en shake de beentjes los! 

MTV 00’s of MTV 80’s 

Fan van muziek uit de jaren 2000, of geef je toch de voorkeur aan de eighties? Geen probleem, want je moet niet kiezen. ;-) Bij APP TV Basic en APP TV Plus zijn zowel MTV 00’s en MTV 80’s inbegrepen. 

Kijktip op MTV 00’s 

Is rock helemaal jouw ding? In ‘The 40 Greatest Rock Anthems’ komen enkel legendarische artiesten aan bod, en tellen we samen af naar dé all time rock-favoriet. 

Kijk vrijdag 8 juli om 21u naar de zender voor een avondje rock.

Kijktip op MTV 80’s 

De ultieme dance hits uit de jaren 80? Daarvoor kijk je naar Pump Up the 80s Party, op vrijdag 8 juli om 22u. De beste party hits komen aan bod in dit programma. Draai alvast aan de volumeknop en geniet van de klassiekers! 
Vlaamse toppers op MENT 

Dit is dé feel good muziekzender van ons land. Vooral lokale toppers passeren er de revue, waardoor MENT the place to be is voor Vlaamse muziek van de beste artiesten. 

Kijktip op MENT

Wil je goed voorbereid zijn op de festivals? In het programma ‘Waar is dat Feestje’ draait DJ Dimi de grootste feesthits van Vlaanderen. Kijk vrijdag 8 juli om 19u naar MENT voor een stevig feestje! 

Stingray iConcerts neemt je mee naar de beste concerts 

Een concert gemist, of wil je graag concerten van je favoriete artiesten volgen, aan de andere kant van de wereld? Dat kan! Stingray iConcerts zendt de beste live muziekoptredens uit, en dat binnen verschillende muziekgenres. 

Kijktips op Stingray iConcerts 

Alleen maar grote namen op deze muziekzender de komende dagen! Volg onder andere de live optredens van AC/DC, Janet Jackson en Lenny Kravitz. 

 • AC/DC - Live in Madrid (donderdag 07 juli om 21u07)
 • Janet Jackson - Live at Glastonbury Festival​ (donderdag 7 juli om 23u12) 
 • Lenny Kravitz - Live at the iTunes Festival (vrijdag 8 juli om 21u58)Mezzo & Stingray Classica: Voor liefhebbers van klassiek 

Een festival hoeft natuurlijk niet alleen dance, techno, rock of metal te zijn. Voor liefhebbers van klassieke muziek zijn er de muziekzenders Mezzo en Stingray Classica. 

Kijktip op Mezzo 

Vrijdag 8 juli volg je het Granada Festival, een ode aan Manuel de Falla (een Spaanse componist). Orquesta Nacional de España maakt er samen met dirigent Josep Pons en flamencozangeres María Toledo een echt spektakel van. Kijktip op Stingray Classica

Debussy, Schumann, Chopin: het zijn allen grote namen. Vrijdag 8 juli kijk je om 16u16 naar een optreden van Seong- Jin Cho, die dit optreden opdraagt ter ere van Debussy tijdens het Verbier Festival. 

Ontdek deze muziekzenders via APP TV Basic en APP TV Plus 

Wil je direct in de sfeer komen met de beste muziekzenders op tv? Neem een APP TV Basic of APP TV Plus abonnement en luister direct naar je favorieten. Zo ben je optimaal voorbereid op het festivalseizoen. Feesten maar! 
De festivalkalender 

België is een echt festivalland. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, wij lijsten enkele belangrijke festivals voor je op! 

 • Rock Werchter: donderdag 30 juni - zondag 3 juli   (reeds gepasseerd) 

 • Ostend Beach: vrijdag 8 juli - zondag 10 juli
 • Dour Festival: woensdag 13 juli - zondag 17 juli 
 • Tomorrowland: vrijdag 15 juli - zondag 17 juli,  vrijdag 22 juli - zondag 24 juli, vrijdag 29 juli - zondag 31 juli
 • Suikerrock: donderdag 28 juli - zondag 31 juli
 • Reggae Geel: vrijdag 5 augustus - zaterdag 6 augustus 
 • Lokerse Feesten: vrijdag 5 augustus - zondag 14 augustus
 • WECANDANCE- zaterdag 6 augustus - zondag 7 augustus, zaterdag 13 augustus - zondag 14 augustus 
 • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival:  vrijdag 12 augustus - zondag 14 augustus
 • Kamping Kitsch Club: zaterdag 20 augustus 
 • Pukkelpop: donderdag 18 augustus - zondag 21 augustus