De beste tips voor een onvergetelijk halloweenfeest 
Terug naar de blog

De beste tips voor een onvergetelijk halloweenfeest 

23/10/2023 Goed om te weten

De meest griezelige periode van het jaar is weer aangebroken. Halloween, dat is voor jong en oud het moment om zich eens helemaal te kunnen laten gaan met halloweenkostuums en decoratie. Zin om dit jaar een onvergetelijk halloweenfeest te organiseren, waar iedereen nog lang over praat? De beste tips ontdek je hier. 

1. Kies je thema 

Uiteraard start alles bij het bedenken van jouw thema. Zo kan je jouw gasten een uitnodiging op maat sturen, en weet jij in ieder geval al welke deco je nodig hebt. Inspiratie nodig voor jouw halloweenthema? We verzamelden enkele leuke thema’s: 

 • Pirates Of The Caribbean
 • Creepy clowns 
 • Glow in the dark 
 • Phantom Of the Opera
 • The Addams Family 
 • Halloweenfiguren uit films 
 • Haunted mansion
 • Kerkhofparty 

Of ga je voor een mix van verschillende thema’s? Inspiratie genoeg. ;-)

2.Er hangt rook in de lucht 

Heel wat angstaanjagende scènes in halloweenfilms hebben één ding met elkaar gemeen: er is een overvloed aan rook. Het belemmert je zicht en dat wordt dan nog harder verschieten wanneer je griezelige figuren tegenkomt in het donker. 

Je kan via verschillende webshops een rookmachine bestellen, om ook thuis diezelfde mysterieuze sfeer te creëren. 

3. Bloody drinks 

Op Halloween mag het allemaal wat extremer zijn. Wissel dat flesje bubbels dus in voor bloederige cocktails met oogballen, groene heksencocktails, shots in injectiespuiten,... En als je echt eens origineel uit de hoek wil komen, dan serveer je toch gewoon bloedzakjes

Een tip: zet je gasten aan het werk en laat hen allemaal een creatief recept bedenken en meebrengen. Aan originele dranken geen gebrek dan en zo heb jij al minder werk. ;-) 

4. Horrormuziek? Check! 

Muziek maakt alles beter. Geen zin of tijd om zelf je playlist samen te stellen? Zoek eens op ‘Halloween Party’ op Spotify en je krijgt direct een lange lijst met de beste playlists voor jouw halloweenfeest. 

5. Griezelig entertainment 

Kruip op Halloween gezellig met z’n allen in de zetel voor een avond vol angstaanjagend plezier. Via APP TV Basic en APP TV Plus kijk je overal naar je favoriete tv-programma’s en kijktips uit onze Bibliotheek. 

Zoek je nog een perfecte serie om te bingewatchen? Dan is de horrorserie Crying Forest een aanrader. We volgen zes vrienden die samen een reis maken naar het Dream Weeping Forest. En wat op het eerste zicht een plezierreisje lijkt, verandert al snel in een grote nachtmerrie boordevol vreemde gebeurtenissen. 

Nog enkele tips om alles uit Halloween te halen

Geen tijd of budget om een halloweenfeest te organiseren? Geen nood, er zijn genoeg manieren om deze enge periode te vieren, die geen handenvol geld kosten. 

 • Hou het kleinschalig en organiseer een spelletjesavond. Fun verzamelde al hun favoriete halloweenspellen, voor een avond vol plezier. 
 • Er vinden ongetwijfeld een aantal halloweentochten plaats in jouw buurt, waar je gratis of tegen een lage prijs aan kan meedoen. 
 • Een halloweenkostuum of make-up look kan je makkelijk zelf creëren. Op Google vind je genoeg tutorials waarmee jij op een goedkope manier zelf outfits maakt. Zo kan je met een witte t-shirt, schaar en ketchup al een enge halloweenlook creëren. 
 • En die deco? Die maak je toch ook gewoon zelf. Ook een leuke activiteit met kids! De belangrijkste tip: geniet van de meest griezelige periode van het jaar! 

TV VLAANDEREN wenst je graag een fijne Halloween toe!