De laatste dagen van de paasvakantie
Terug naar de blog

De kids entertainen tijdens de laatste dagen van de paasvakantie: leuke tips

13/04/2022 Goed om te weten Zo doe je dat

De laatste dagen van de paasvakantie zitten veel ouders met de handen in het haar. Ze hebben hun kids de eerste week al serieus mogen entertainen, en moeten ook deze dagen nog vullen met leuke uitjes of activiteiten. Ontbreekt het je aan inspiratie? Gelukkig hebben wij tips à volonté! Ontdek de leukste uitstappen en activiteiten, zowel voor de kids als de ouders. 

Activiteiten buitenshuis 

Wat denk je van een culturele uitstap? 

Voorstellingen zijn er genoeg deze paasvakantie. Een culturele uitstap is altijd interessant, want dan leren de kinderen ook nog iets bij. We verzamelden enkele leuke voorstellingen en expo’s de komende dagen: 

  • Tot 18 april kan je de doe-expo Grote Ridder Muis bezoeken in Fort Napoleon in Oostende. Het zijn Ridder Muis en andere figuren uit de bekende tv-serie die jou meenemen naar hun middeleeuwse wereld. De kids krijgen er leuke opdrachten en trekken op koninklijke missie doorheen het kasteel. 

  • Wie paasvakantie zegt, zegt natuurlijk paaseieren. Een paaseierenzoektocht is leuk, maar als die zoektocht plaatsvindt tussen de alpaca’s, dan is die nog zoveel leuker! Op de Alpacaboerderij in Kaulille (Bocholt) kunnen de kids houten paaseieren zoeken, leuke prijzen winnen en de alpaca’s aaien. 

  • Zijn de kids nog klein? Dan is een bezoekje aan Theater De Spiegel - Labotanik ideaal. Deze prachtige kunstentuin is een waar paradijs voor kinderen tot 24 maanden. Ze maken er kennis met beweging, beeld en muziek. Samen met hun ouders ontdekken ze een fantastisch decor. 

Aapjes spotten in Apenheul 

Houden de kids van aapjes? In het groene park Apenheul op de Veluwe (Apeldoorn in Nederland) leven maar liefst 300 apen. Dit apenpark heeft ook verschillende speeltuinen en het grootste insectenhotel ter wereld. Je kan dit combineren met een overnachting in één van de prachtige Nederlandse steden, voor een weekend vol plezier. 

Lees meer op de website van Apenheul. Activiteiten thuis 

Eieren beschilderen 

Een paasvakantie zonder eieren, dat is niet hetzelfde. Laat de kids zichzelf eens helemaal uitleven met verf, decoratie en eieren. Nodig eventueel wat vriendjes uit, zodat ze samen de allermooiste paaseieren kunnen versieren. Het is een klassieker, maar eieren schilderen werkt altijd. ;-) 

Paashaas- bowlen

Tien lege flessen, tien uitgeprinte paashaas hoofden die je op de flessen plakt en een bal: meer heb je niet nodig voor een echte paasbowling. Wie kan er als eerste al de paashazen omvergooien? 

Een paasbrunch met alleen maar lekkers 

Pasen zonder zoete lekkernijen, dat is zoals frietjes zonder saus. ;-) Gezellig brunchen met de kinderen, heerlijk is het! Laat dit het perfecte excuus zijn om ze eens extra te verwennen met zoetigheden zoals paaskoeken, chocolade of versgebakken pannenkoeken. 

Geen zin om zelf alles klaar te maken? Bij bepaalde supermarkten zoals Albert Heijn kan je een aparte categorie terugvinden met allerlei lekkernijen voor Pasen. Je bestelling reserveer je online en kan je zelfs laten leveren aan huis. Handig hè? 

Een gezellige movie night met het hele gezin

Je samen met de kids in de zetel nestelen, dat kan natuurlijk even gezellig zijn. Zeker wanneer het Belgisch weer even niet meezit, is een filmavond o zo knus! 

In de bibliotheek van TV VLAANDEREN vind je een ruim aanbod familie- en kinderfilms. 

Enkele kijktips: 

  • In PAW Patrol: The Movie gaan Ryder en de puppy’s op reddingsmissie. De burgemeester van Avonturenstad richt een gigantische ravage aan in zijn stad, waardoor ze ten strijde trekken om de inwoners te redden. 

  • Ken je Nicky, Ricky, Dicky en Dawn al? Ze zijn dan wel een vierling, toch lijken ze helemaal niet op elkaar. Hun karakters zijn o zo verschillend, maar bij problemen zijn ze er wel altijd voor elkaar. Met één seizoen en meerdere afleveringen zijn de laatste dagen van de paasvakantie zo gevuld! :-)

  • Evan Almighty: Wanneer God aan Evan de taak geeft om een ark te bouwen, denkt hij dat hij zot aan het worden is. Tot hij door allerlei bizarre gebeurtenissen overtuigd is dat hij echt de uitverkorene is. Zijn familie, vrienden en buren verklaren hem gek. Zal er binnenkort dan toch een overstroming plaatsvinden, of heeft Evan zich het allemaal ingebeeld? 
Deze bibliotheek met een uitgebreid aanbod films, series en programma’s is gratis inbegrepen voor APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic +. Wil je direct starten met kijken? Kies voor APP TV Basic of APP TV Plus. Je hebt dan enkel een internetverbinding nodig, waardoor je jouw favoriete programma’s, films en series instant kan volgen. 
Met al deze tips zijn de dagen zeker gevuld, en beleven jullie samen nog fantastische momenten in de paasvakantie. Genieten is de boodschap!