De kids entertainen tijdens de paasvakantie
Terug naar de blog

De kids entertainen tijdens de paasvakantie: leuke tips

27/03/2023 Goed om te weten

Tijdens de paasvakantie zitten veel ouders met de handen in het haar. Want hoe ga je de kids twee weken lang entertainen? Als het je aan inspiratie ontbreekt, dan zijn wij er om jou te helpen. We hebben tips à volonté om je dagen te vullen met leuke uitjes en activiteiten. Ontdek de leukste tips in de paasvakantie, zowel voor de kids als de ouders. 

Activiteiten buitenshuis 

Wat denk je van een culturele uitstap? 

Voorstellingen zijn er genoeg deze paasvakantie. Een culturele uitstap is altijd interessant, want dan leren de kinderen ook nog iets bij. We verzamelden enkele leuke voorstellingen, expo’s en activiteiten de komende dagen: 

  • Ontdek samen de sterrenhemel bij Cozmix. In de paasvakantie zijn ze extra geopend en lopen er verschillende voorstellingen voor de kids. Een filmvoorstelling in het planetarium, een beeld van de actuele sterrenhemel en een bezoekje aan de observatietoren: deze uitstap biedt steeds een volledige beleving voor kids en ouders. 
  • Wie paasvakantie zegt, zegt natuurlijk paaseieren. Een paaseierenzoektocht is leuk, maar als die zoektocht plaatsvindt in het midden van de stad, dan valt er nog zoveel meer te zien en te beleven. Tijdens de paasvakantie zijn speurneuzen welkom in het stadscentrum van Turnhout. Haal jouw schatkaart op en ontdek de verschillende paaseieren en paashazen in de stad. Wie weet ben jij wel de beste speurneus van dienst en mag jij een prijs in ontvangst nemen. Welke kids gaan die uitdaging aan? 
  • Balanceren, dat kan je leren. Op dinsdag 4 april zijn de kids welkom in Wervik voor een circusworkshop. Met basisoefeningen leren ze hoe we fysiek en mentaal ons evenwicht kunnen bewaren. Een leuke doe-activiteit vol plezier! Aapjes spotten in Apenheul 

Houden de kids van aapjes? In het groene park Apenheul op de Veluwe (Apeldoorn in Nederland) leven maar liefst 300 apen. Dit apenpark heeft ook verschillende speeltuinen en het grootste insectenhotel ter wereld. Je kan dit combineren met een overnachting in één van de prachtige Nederlandse steden, voor een weekend vol plezier. 

Lees meer op de website van Apenheul. Activiteiten thuis 

Eieren beschilderen 

Een paasvakantie zonder eieren, dat is niet hetzelfde. Laat de kids zichzelf eens helemaal uitleven met verf, decoratie en eieren. Nodig eventueel wat vriendjes uit, zodat ze samen de allermooiste paaseieren kunnen versieren. Het is een klassieker, maar eieren schilderen werkt altijd. ;-) 

Paashaas- bowlen

Tien lege flessen, tien uitgeprinte paashaas hoofden die je op de flessen plakt en een bal: meer heb je niet nodig voor een echte paasbowling. Wie kan er als eerste al de paashazen omvergooien? 

Een paasbrunch met alleen maar lekkers 

Pasen zonder zoete lekkernijen, dat is zoals frietjes zonder saus. ;-) Gezellig brunchen met de kinderen, heerlijk is het! Laat dit het perfecte excuus zijn om ze eens extra te verwennen met zoetigheden zoals paaskoeken, chocolade of versgebakken pannenkoeken. 

Geen zin om zelf alles klaar te maken? Bij bepaalde supermarkten zoals Albert Heijn kan je een aparte categorie terugvinden met allerlei lekkernijen voor Pasen. Je bestelling reserveer je online en kan je zelfs laten leveren aan huis. Handig hè? 

Een gezellige tv-avond met het hele gezin

Je samen met de kids in de zetel nestelen, dat kan natuurlijk even gezellig zijn. Zeker wanneer het Belgisch weer even niet meezit, is een tv-avond o zo knus! 

In de bibliotheek van TV VLAANDEREN vind je een ruim aanbod familiefilms en tv-programma’s voor de kids. Enkele kijktips: 

  • Side Hustle: Wanneer de boot van Munchy’s vader per accident volledig vernield wordt, bedenken vrienden Lex en Presley een plan om geld bij elkaar te sprokkelen. Ze willen Munchy en haar vader hiermee helpen om de schade te betalen. Ze ontwikkelen daarom een app, waarmee ze in contact komen met buurtbewoners die klusjes hebben. Voor kleine, grote of de meeste gekke klusjes, moet je bij het vriendenclubje zijn. 
  • Bubble Guppies: De kleinsten entertainen in de paasvakantie? Ook aan hen hebben we gedacht. Bubble Guppies neemt de kids mee naar de onderwaterwereld. Hier maken ze kennis met de Bubble Guppies, een groepje nieuwsgierige leerlingen die de leukste avonturen beleven. Dankzij dit programma leren de kids iets bij over muziek, het milieu, maar ook andere educatieve lessen zoals wiskunde. 
  • Wil je de kids ook een stukje klassiekers meegeven? Kijk dan bijvoorbeeld samen naar Ghostbusters. De film uit 2016 is de moderne versie van de film uit 1984. Een nieuwe groep Ghostbusters wil New York van de ondergang redden. Een crimineel heeft namelijk een apparaat ontwikkeld, waarmee de paranormale activiteit aanzienlijk toeneemt. Who you gonna call? Ghostbusters! 

Deze bibliotheek met een uitgebreid aanbod films, series en programma’s is gratis inbegrepen voor APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic +. Wil je direct starten met kijken? Kies voor APP TV Basic of APP TV Plus. Je hebt dan enkel een internetverbinding nodig, waardoor je jouw favoriete programma’s, films en series instant kan volgen. 

Met al deze tips zijn de dagen zeker gevuld, en beleven jullie samen fantastische momenten in de paasvakantie. Genieten maar!