Kerstfilms: dé klassiekers voor een onvergetelijke kerst
Terug naar de blog

Kerstfilms: dé klassiekers voor een onvergetelijke kerst 

19/12/2022 Goed om te weten Films & Series

Kerst zou niets zijn zonder kerstfilms. Van romantiek tot humor, er zijn zoveel verschillende klassiekers die je gezien moet hebben tijdens de kerstperiode. In de TV VLAANDEREN Bibliotheek hebben we een ruime selectie betoverende kerstfilms, maar ook op tv zijn er weer heel wat te zien dit jaar. Geen zin om dit allemaal uit te zoeken? Via deze lijst krijg je direct een overzicht van de beste kerstfilms voor een onvergetelijke Kerstmis. 

Kerstfilms in de Bibliotheek van TV VLAANDEREN 

Tyler Perry's A Madea Christmas

Lacey wil graag tijdens de kerstperiode haar dochter verrassen met een bezoekje, en daar helpt Madea haar met plezier bij. Wanneer ze toekomen blijkt dat er voor hen ook heel wat verrassingen klaarstaan. Zo is dochter Lacey blijkbaar in het geheim met Connor getrouwd. En dat is het niet enige geheim,... 

A Christmas in Royal Fashion 

Prins Patrick heeft het allemaal. Hij ziet er goed uit, is van adel en heeft daarnaast ook een groot hart. Ieder jaar probeert hij namelijk mensen die het minder goed hebben te helpen. Zijn familie sponsort daarom jaarlijks een modeshow, waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel. Hier ontmoet hij Kristin, een vrijwilligster. Liefde op het eerste zicht! 

The Night Before 

Ethan, Isaac en Chris zijn al sinds hun jeugd beste vrienden. Ze houden ieder jaar samen een traditie in stand, want op kerstavond organiseren ze een reünie. Als jonge mensen ging dit gepaard met de nodige losbandigheid, maar nu ze bijna volwassen zijn komt er een einde aan dit jaarlijks feest. Toch willen ze dit op een onvergetelijke manier afsluiten, en gaan ze op zoek naar het Nutcracker Ball, een mysterieus feest in het hartje van New York. 

Christmas Land

Wanneer de oma van Jules sterft, erft zij de boerderij waar kerstbomen gekweekt worden. Alhoewel ze eerst van plan was om de boerderij te verkopen, maakt ze tijdens haar bezoek kennis met de charmante buurtbewoners en de knappe advocaat Tucker. De boerderij heeft bij veel mensen een speciaal plekje in hun hart, en Jules staat dus voor een moeilijke keuze. 

Thomas Kinkade's Christmas Cottage

De basis voor deze film is het schilderij  'The Christmas Cottage' van Thomas Kinkade. Wanneer de familie Kinkade het moeilijk heeft en hun huis dreigt te verliezen, schieten heel wat mensen uit de lokale gemeenschap hen te hulp tijdens de kerstperiode. Dit werd dé inspiratie voor Thomas Kinkade om zijn schilderij af te werken. 

Les Misérables

Het is natuurlijk geen pure kerstfilm, maar Les Misérables mag niet ontbreken om deze donkere periode knus door te komen. Les Misérables speelt zich af in het Frankrijk van de 19de eeuw. Jean Valjean is eindelijk terug vrij, op bepaalde voorwaarden. Alleenstaande moeder Fantine heeft het moeilijk, en daarom besluit Jean de zorg over Cosette op zich te nemen. Dit verandert zijn leven voorgoed. Kerstfilms op tv

The Holiday (Vrijdag 23 december om 20u35 op VTM 3)

Amanda uit Zuid-Californië en Iris uit Engeland zijn beiden de mannen beu. Ze willen graag een nieuwe wending aan hun leven geven, en besluiten daarom om twee weken van leven en huis te wisselen. Al snel maakt Iris kennis met scenarist Arthur, en Amanda ontmoet de charmante broer van Iris. Misschien vinden ze dan toch uiteindelijk hun grote liefde? 

Life-Size 2: a Christmas Eve (zaterdag 24 december om 14u40 op VTM3)

Als CEO van Marathon Toys, een groot speelgoedbedrijf, heeft Grace heel wat verantwoordelijkheden. Ze heeft steeds vaker het gevoel dat deze job haar eigenlijk totaal niet ligt. De meest iconische pop van het bedrijf, Eve, komt daarom tot leven om Grace te hulp te schieten. 

Christmas with The Kranks (zaterdag 24 december om 22u30 op VTM)

Dochter Blair is eindelijk uit huis, en dat is voor Nora en Luther hét moment om tijdens de feestdagen een luxueuze cruise te boeken. Daar zijn hun buren niet blij mee, want het is traditie om Kerstmis samen te vieren. De buren proberen daarom nog last-minute hun reisplannen te boycotten. 

Last Christmas (Zaterdag 24 december om 22u35 op VTM 3)

Kate is nog herstellende van een ziekte, en heeft daarom moeite om haar gewone leven weer op te pikken. Ze leeft niet echt bepaald gezond, en haar band met de familie is ook niet fantastisch. Wanneer ze de charmante Tom ontmoet, lijkt het alsof haar leven eindelijk weer zin heeft. Al deze kerstfilms zijn inbegrepen via APP TV van TV VLAANDEREN

Wil je binnen enkele minuten starten met kijken? Kies nu nog het abonnement dat het beste bij je past (APP TV Basic of APP TV Plus) en start direct met kijken. De volledige Bibliotheek films en series zijn inbegrepen, en de eerste 30 dagen kijk je trouwens volledig gratis. TV VLAANDEREN wenst je graag fijne feestdagen en alvast een gezond en fantastisch 2023 toe!