De leukste kerstmarkten in België 
Terug naar de blog

De leukste kerstmarkten in België

14/12/2022 Goed om te weten

Wie kerst zegt, zegt kerstmarkten! In België hebben we er heel wat, want wij Belgen houden wel van een portie gezelligheid. Ben je op zoek naar de leukste kerstmarkten in België met gigantische kerststallen, verlichte straten en waar je bovendien ook culinair kan genieten? We stelden een hele lijst samen, waardoor je voldoende inspiratie hebt voor de kerstperiode van 2022. 

 

1. Een winterse uitstap naar Brussel 

Op nummer 1? De kerstmarkt in Brussel. Hoe kan het ook anders, want onze hoofdstad heeft een van de grootste kerstmarkten van het land. Kom de gigantische kerstboom bewonderen op de Grote Markt en vertrek dan voor een winters parcours langs de 250 kraampjes. Het reuzenrad werd er versierd met maar liefst 18.000 lichtjes.

Op de Grote Markt organiseren ze trouwens elke avond een klank-en lichtshow. Een bijzonder spektakel! 

 

2. Culinair en creatief genieten in Aalst 

Ook de Aalstenaars kunnen er wat van, want er zijn maar liefst 2 soorten markten. Voor de culinaire genieters is er het kerstdorp WinterSmaak op de Hopmarkt. De naam zegt het zelf: hier ontdek je de lekkerste smaken en kan je verschillende heerlijke lekkernijen proeven. Passeer ook zeker langs de creatieve markt, want daar ontdek je unieke kerstgeschenken. Ze maken er deze kerstperiode een echt feestje van (we zijn niets anders gewoon van de Aalstenaars), met vuurspektakels en acrobaten. 

Wil je graag meer info? Bezoek de website van Aalst. 

 

3. De oudste kerstmarkt in Luik

Voor de oudste kerstmarkt van het land moet je in Luik zijn. In deze gezellige stad vind je Village de Noël. Naast culinaire gerechtjes kan je hier ook nog authentieke kerstdecoratie aankopen zoals glasgeblazen kerstballen. Deze kerstmarkt staat echt in het teken van pure ambacht! 

Ook uniek aan deze kerstmarkt? De rodelbaan, waar je van 10 meter hoogte naar beneden kunt sleeën. Een leuke activiteit om met de kids te doen. 

Meer informatie vind je hier. 

 

4. Kerst vieren aan de kust in Oostende 

Breng je kerst graag door aan het zeetje? Oostende weet wat feesten inhoudt. Je kan er dit jaar schaatsen op de overdekte schaatspiste op de vijver. Het gekende Leopoldpark wordt dit jaar volledig omgetoverd in een magisch winterpark. De vele kerstbomen, gezellige lichtjes en knusse kerstchalets zorgen voor dé ultieme kerstsfeer. Nog een voordeel: je kan daarna een uitgebreide wandeling maken aan de kust. 

Meer info vind je hier. 5. Snuif de kerstsfeer op in Durbuy 

Klein maar o zo gezellig, dat is waar Durbuy voor staat. Deze kerstmarkt staat in het teken van de lekkerste streekproducten. Passeer langs de vele chalets en wandel ondertussen door de kleine straatjes. Durbuy heeft iets magisch tijdens de feestdagen! 

Ook belangrijk, vergeet zeker niet de lokale specialiteit te proeven: aardappel met Foie Gras. 

Lees meer hier. 

 

Wil je graag een overzicht van al de kerstmarkten in België?

Onze blog zou veel te lang worden moesten we ze allemaal in de kijker zetten. 🙂

Via de website van Kerstmarkten vind je een overzicht van al de kerstmarkten in België. 
Zet je de kerstsfeer ook graag thuis verder? 

Via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN kijk je naar de leukste kerstfilms. Goed voor uren kijkplezier! Kies het APP TV abonnement dat het beste bij je past, en start direct met kijken. De eerste 30 dagen kijk je trouwens volledig gratis. 

 

Wij wensen je alvast graag fijne feestdagen!