5 tips om voorbereid te zijn voor je kerstfeest
Terug naar de blog

De perfecte kerst? 5 tips om voorbereid te zijn voor je kerstfeest! 

7/12/2022 Goed om te weten Zo doe je dat

De perfecte kerst organiseren? Dat vraagt wel wat voorbereiding. Als je deze kerstperiode zonder stress en volledig voorbereid wil doorkomen, dan zijn deze 5 tips voor jouw kerstfeest ongetwijfeld mooi meegenomen!Tip 1: Cadeaustress? Stel een Secret Santa voor 

Het zijn dure tijden. Moet je ook voor heel wat familieleden en vrienden op zoek gaan naar een kerstcadeau? Dan kan je eventueel een Secret Santa voorstellen, waarbij iedereen voor iemand anders een cadeautje koopt. In plaats van die gigantische hoop cadeaus, kan je dan doelgericht op zoek gaan naar één geschenk. Weg met die cadeaustress! 

Geef de mailadressen en namen in van de deelnemers via de tool, en dan krijg je een buddy toegewezen. Hij of zij weet niet dat jij een cadeau koopt, en dat zorgt voor leuke verrassingen.Tip 2: Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor simpele voorbereidingen in de keuken

Tuurlijk draait kerst om lekker eten, maar het draait toch vooral om de gezelligheid? Je wil waarschijnlijk ook liever bij je gasten zitten, dan uren achter het fornuis te staan. 

Kies daarom voor gerechten waarbij je op voorhand al heel wat kan voorbereiden. Kleine glaasjes met iets lekker in, een lekkere tomatensoep met balletjes, stoofvlees,... Het zijn stuk voor stuk gerechten die je makkelijk op voorhand al kan klaarmaken. Nog even opwarmen en klaar om te serveren! 

Toch nog wat inspiratie nodig? Scrol eens door deze makkelijke en lekkere receptenTip 3: Maak een leuk fotohoekje 

Leg die gezellige momenten vast en maak leuke familiefoto’s dit jaar. Op Party.be kan je ook leuke ‘props’ bestellen zoals een hoedje, een vrolijke kerstbril, quotes,... Dat worden ongetwijfeld foto’s om in te kaderen en een mooie plekje te geven in huis.Tip 4: Haal inspiratie voor je kerstdecoratie 

Een kerst zonder kerstdecoratie? Dat is niet hetzelfde. Maar het is toch dikwijls moeilijk om ieder jaar origineel uit de hoek te komen… Gelukkig zijn er bedrijven zoals Ava, die jou van de nodige inspiratie voorzien. Ze verzamelden 4 kersttrends waaruit je kan kiezen. Van tafeldecoratie, tot versiering voor de woonkamer of de boom, ze hebben het er allemaal. Zo wordt decoreren kinderspel!Tip 5: Maak op voorhand een lijst met must-see kerstfilms

De perfecte kerst? Dan mogen kerstfilms uiteraard niet ontbreken. Trek later op de avond knusse kerst-sweaters aan en kijk naar je favoriete films uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek. Het kan helpen om op voorhand al een lijst aan te leggen met al je favorieten, daarom helpen we je graag een handje met deze inspiratie: 

  • A Christmas in Royal Fashion
  • Christmas Wonderland 
  • Christmas Under Wraps
  • Anna Karenina
  • The Holiday Tree
  • Dear Secret Santa 
  • Tyler Perry's a Madea Christmas

Genoeg keuze voor een goedgevulde avond! Pssst… Wist je dat je via APP TV 30 dagen gratis naar al de films, series en tv-zenders kijkt? 

Zo heb je uitgebreid de tijd om het abonnement te testen. Kies hier je abonnement en start direct met kijken. TV VLAANDEREN wenst je graag een fantastische kerstperiode en een knus kerstfeest toe! Geniet van elkaar, en vergeet zeker niet deze tips voor dé perfecte kerst.