Emmy Awards 2022: serie The Great viel in de prijzen
Terug naar de blog

Emmy Awards 2022: serie The Great viel in de prijzen! 

14/09/2022 Goed om te weten Films & Series

Deze maand was het opnieuw zover: de uitreiking van de Emmy Awards. Ieder jaar maken ze er een speciaal event vol glitter en glamour van, en wordt er uitgebreid de tijd genomen om de belangrijkste televisieprijzen uit te reiken. Deze editie werden zowel Gaslit als The Great genomineerd, twee STARZPLAY-series die je via de TV VLAANDEREN Bibliotheek kijkt. We vertellen je graag wat meer over de nominaties en de uiteindelijke winnaars! De historische comedyserie The Great werd genomineerd in de volgende categorieën, en won ook een award: 

  • Hoofdrolspeler Nicholas Hoult werd genomineerd voor Outstanding Lead Actor In A Comedy Series. Hij ging jammer genoeg niet met de award naar huis, want die was weggelegd voor Jason Sudeikis, voor zijn rol in Ted Lasso. 
  • Ook Elle Fanning kreeg een nominatie voor Outstanding Lead Actress in The Great. Het was Jean Smart die voor haar rol als Deborah Vance in Hacks de award in ontvangst mocht nemen. 
  • Ook de sterke productie is de experts niet ontgaan. The Great werd genomineerd in de categorie Outstanding Production Design For A Narrative Period Or Fantasy Program. De winnaar van deze categorie? Dat is The Gilded Age met het voltallige productieteam (waaronder production designer Bob Shaw en art director Larry Brown.) 
  • Last but not least: de categorie Outstanding Period Costumes. In deze categorie werd The Great de terechte winnaar!  Als je deze serie nog niet gezien hebt, verwacht je dan aan adembenemende kostuums, gigantische kapsels en een overdaad aan blinkende juwelen. Deze award is dus absoluut dik verdiend! Ook Gaslit mocht verschillende nominaties in ontvangst nemen: 

  • De serie met Julia Roberts en Sean Penn in de hoofdrollen werd genomineerd voor Outstanding Cinematography For A Limited Or Anthology Series Or Movie. Deze categorie werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaanse dramaserie Dopesick. 
  • Ook de special effects make-up viel in de smaak. Gaslit kreeg een nominatie in de categorie van Outstanding Prosthetic Makeup. Zo onderging Sean Penn een complete transformatie, waardoor hij bijna onherkenbaar was in de serie. Er waren wel kapers op de kust, want Stranger Things ging met deze award naar huis. 
  • Verder werd Gaslit ook genomineerd voor Outstanding Sound Editing For A Limited Or Anthology Series, Movie Or Special, waarbij de superhelden-serie Moon Knight de award in ontvangst mocht nemen. 
  • In de categorie Outstanding Sound Mixing For A Limited Or Anthology Series Or Movie was het serie The White Lotus die bekroond werd met de award. 

The great en Gaslit kijk je via de TV VLAANDEREN Bibliotheek 

Deze topseries en zoveel andere films en series zijn gratis inbegrepen bij APP TV Basic, APP TV Plus, Basic en Basic+. Elke maand krijgt het aanbod een grondige update, zodat je steeds van het beste entertainment geniet!

Wil je direct starten met kijken? Kies je abonnement hier.