Formule 1 Grand Prix in Spa Francorchamps: alles wat je moet weten 
Terug naar de blog

Formule 1 Grand Prix in Spa Francorchamps: alles wat je moet weten 

28/07/2023 Goed om te weten Op tv

Formule 1- liefhebbers zaten er volop op te wachten: van 28 juli tot 30 juli vindt de Grote Prijs van België plaats op het circuit van Spa Francorchamps. Op 5 maart werd het startschot voor het WK Formule 1 al gegeven in Bahrein en ondertussen zijn er nog 10 andere Grand Prix- races geweest. Benieuwd hoe het met de huidige tussenstand zit? We geven je graag een overzicht.

 

De huidige tussenstand na 11 races

Tussenstand coureurs 

Met maar liefst 255 punten, steekt Max Verstappen er momenteel met kop en schouders bovenuit, gevolgd door Sergio Perez op de tweede plaats (156 punten). Fernando Alonso neemt de derde plaats in (137 punten) en Lewis Hamilton moet het momenteel met de vierde plaats doen (121 punten).

Max Verstappen blijft ook dit seizoen de topfavoriet, want ondertussen mag hij zich al tweevoudig wereldkampioen noemen. Hij is dé toonaangevende coureur van Red Bull Racing, en weet op regelmatige basis het gevecht aan te gaan met Mercedes. 

Statistisch gezien mag Lewis Hamilton dan wel de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden zijn, 2022 was voor de zevenvoudig wereldkampioen een moeilijk jaar. Toen bleef een overwinning voor het eerst uit, en dat in zijn zestienjarige F1-loopbaan. Hij bereikte ook geen pole-position en geen plek in de top vijf. We zijn benieuwd hoe zijn prestaties verder evolueren dit seizoen. 

Tussenstand teams 

Mercedes kent alleen maar grote namen, en er wordt dus veel van dit team verwacht. Tot twee jaar geleden waren zij daarom hét team om te verslaan. Ondertussen is er heel wat veranderd, en werd in 2021 voor het eerst een coureur van een ander team wereldkampioen. Max Verstappen won toen met Red Bull Racing. 2022 was voor Mercedes een lastig jaar, en de titel was dus zeker niet haalbaar. Momenteel staat Red Bull Racing aan de leiding met 411 punten, gevolgd door Mercedes met 203 punten en Aston Martin Racing met 181 punten. 

 

Welke races staan er nog op de planning? 

Op 30 juli vindt eerst nog de Grand Prix van België plaats, en nadien volgen er nog tien wedstrijden: 

  • 27/08: Grote Prijs van Nederland 
  • 03/09: Grote Prijs van Italië
  • 17/09: Grote Prijs van Singapore
  • 24/09: Grote Prijs van Japan
  • 08/10: Grote Prijs van Qatar
  • 22/10: Grote Prijs van de Verenigde Staten 
  • 29/10: Grote Prijs van Mexico 
  • 05/11: Grote Prijs van Brazilië 
  • 19/11: Grote Prijs van Las Vegas 
  • 26/01: Grote Prijs van Abu Dhabi 

 

Op welke zender kan je de Grand Prix volgen?

De Grand Prix kan je live volgen via de zender Tipik (wat deel uitmaakt van de RTBF). Deze zender is inbegrepen voor APP TV Plus en Basic+. Je volgt alles live via de TV VLAANDEREN APP.

Maak je account aan en start direct met kijken. Via APP TV kijk je de eerste 30 dagen trouwens volledig gratis. 

Benieuwd of Max Verstappen dit seizoen zijn topprestaties kan verderzetten? Stay tuned!