Goede voornemens voor 2024? Zo kan je ze wel volhouden
Terug naar de blog

Goede voornemens voor 2024? Zo kan je ze wel volhouden

4/01/2024 Zo doe je dat Goed om te weten

Een nieuw jaar, dat wil zeggen dat heel wat mensen met nieuwe goede voornemens starten. Meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken,... Allemaal goed en wel, maar uit ervaring weten we dat deze goede voornemens vaak van korte duur zijn. :-) Wil je ze in het nieuwe jaar toch volhouden? Wij verzamelden de beste tips om jouw goede voornemens wel waar te maken. 

1. Meer bewegen? Stel samen met een vriend(in) een duidelijke planning met doelen op 

Zonder doelen kom je nergens, en is het echt moeilijk om die goede voornemens vol te houden. Stel daarom een duidelijke planning op, zodat je jouw doel(en) concreet kan maken. 

Is het jouw doel om meer te bewegen, of om dit jaar gezonder te koken? Dan kan het ook helpen om op zoek te gaan naar een (sport)buddy, om elkaar te blijven motiveren. Want met twee is zoveel leuker dan alleen, toch? 

2. Deel jouw goede voornemens op in kleine stappen 

Rome werd ook niet in één dag gebouwd. Ook je goede voornemens deel je best op in kleinere stappen, om dan uiteindelijk jouw ultieme doel te bereiken. 

Onmiddellijk stoppen met roken in het nieuwe jaar is voor velen echt geen haalbaar doel, maar wat als je bijvoorbeeld je gebruik afbouwt? Vele kleine stappen maken één groot geheel. Zo creëer je nieuwe gewoontes die op elk moment haalbaar blijven. 

3. Moeilijke momenten? Denk aan het resultaat

Er zullen ongetwijfeld ook momenten komen waarop je het even moeilijk hebt. Het veranderen van gewoontes is niet simpel, en daar heb je toch wat doorzettingsvermogen voor nodig. Blijf in dat geval denken aan het mogelijke resultaat. Focus op de talrijke voordelen die jij dankzij het behalen van goede voornemens zult hebben. 

4. Beloon jezelf

Het kan zeker helpen om jezelf te belonen na moeilijke situaties. Vier alle kleine successen en bepaal op voorhand hoe jij jezelf kan belonen wanneer je resultaten behaalt. Hierdoor maak je het aantrekkelijk om door te zetten, en zeg nu eerlijk: mogen we ons allemaal niet eens extra belonen na al dat harde werk? ;-) 

Staat zelfzorg hoog op jouw lijstje van prioriteiten voor 2024? 

Bij TV VLAANDEREN willen we jou in 2024 opnieuw inspireren met entertainment op maat. Met APP TV Basic of APP TV Plus neem jij je favoriete programma’s, sportwedstrijden, films en series met je mee. Al die fantastische  tv-momenten dragen ongetwijfeld bij tot extra zelfzorg in het nieuwe jaar.

Wij wensen je graag een schitterend en vooral gezond 2024 toe!