Herfstvakantie: de leukste activiteiten en kijktips
Terug naar de blog

Herfstvakantie: de leukste activiteiten en kijktips

28/10/2022 Goed om te weten Films & Series

De herfstvakantie, dat is hét moment om leuke activiteiten en filmavonden met de kids te plannen. Geen idee hoe je deze week goed gevuld krijgt, zodat de kids zich volop amuseren? We verzamelden de leukste ideeën (activiteiten + filmtips) voor uren plezier in de herfstvakantie!

Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Griezelige activiteiten voor Halloween

De herfstvakantie, dat wil ook zeggen dat het weer tijd is voor Halloween, de meest griezelige periode van het jaar! Ook deze vakantie staan er weer een aantal leuke en bovenal griezelige activiteiten op de planning. Een waarschuwing: niet voor bangeriken. ;-)

Een spooktocht in Heusden-Zolder

Zowel overdag als ‘s avonds kan je bij Domein Bovy in Heusden-Zolder op zoek gaan naar spoken en andere griezelige figuren. Je downloadt de app en kan dan aan jouw spannende zoektocht beginnen. Durf jij het aan?

Een vampierenfeest in Edegem

Wist je dat er om de 30 jaar een vampierenbal plaatsvindt, waar gevaarlijke bloeddorstige vampieren samenkomen? Dit jaar vindt het feest plaats in Fort 5 in Edegem. Jij mag dit jaar ook langskomen, om samen feest te vieren. Je mag er vrij rondlopen in het kasteel om zo de duistere achterkamertjes te ontdekken. Let wel op, want deze vampieren hebben dorst en niemand is veilig…

Heerlijke herfstwandelingen

Samen met de kids de wondermooie kleuren en geuren van dit seizoen ontdekken, ook dat is een ideale activiteit in de herfstvakantie. In veel parken en speelbossen valt er heel wat te beleven. We verzamelden leuke activiteiten, waar zowel jong als oud iets aan heeft.

Herfstspeurtocht kastanjefeest in het Arboretum

In het Arboretum in Kalmthout vind je de mooiste kastanjebomen, die in de herfst hun kastanjes verliezen. Het zijn prachtige bomen die heel wat te vertellen hebben. Daarom kan je in het Arboretum tot en met 6 november een wandeling volgen boordevol spelletjes en opdrachten. Zo leer je op een speelse manier bij over kastanjes en de bomen. Een ideale activiteit voor kids van 4 tot 12 jaar!

Trek naar een avonturenpark in Wallonië

In Wallonië zijn er heel wat avonturenparken, middenin de natuur. De activiteiten zijn er heel divers. In Adventure Valley in Durbuy zijn er zowel binnen- als buitenactiviteiten, ideaal als het weer toch wat tegen zit. Zo vind je er escape rooms, een bowlingbaan, kan je er lasergames spelen,... Buiten kan je de avontuurlijke ziplines uitproberen, of het uitdagende touwenparcours. Een dag vol amusement!

De leukste gezelschapsspellen voor een gezellige herfstvakantie!

Wanneer het buiten koud en nat is, trekken we liefst met z’n allen gezellig naar binnen. Een namiddag spelletjes spelen met de mensen die je het allerliefste hebt, heerlijk is dat! Wij verzamelden de beste (en bovenal griezelige) gezelschapsspelletjes, die garant staan voor uren plezier!

Spokenchaos: spookjes moeten onopgemerkt de hotellobby oversteken, terwijl logerende hotelgasten om de beurt door het sleutelgat gluren. Dit spel werd verkozen tot Speelgoed van het jaar. Geschikt vanaf 8 jaar.

Zombie Kidz Evolutie: zombies vallen de school binnen en het is aan de jongeren om de zombies uit te schakelen. Dit spel is geschikt vanaf 7 jaar, maar is een favoriet bij jong en oud!

Ticket to Ride Spookstad: een spel waarbij iedere speler bepaalde plaatsen moet verbinden met zijn kleur van treintjes. Een leerrijk spel vanaf 6 jaar!

Oh My Brain: je zit net klaar met familie om marshmallows te roosteren aan het vuur, wanneer een horde zombiedieren je probeert te bijten! Het doel is zo snel mogelijk je kaarten af te leggen, zodat de zombies jouw hersenen niet opeten. Een tactisch spel voor de volledige familie, geschikt vanaf 8 jaar!

Harry Potter Stupefy/ Paralitis: Harry Potter- fans opgelet: met dit spel ben je voor één keer Zweinstein student, en mag je met je toverstok zwaaien en spreuken roepen naar elkaar. Je kiest eerst jouw afdeling (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw, of Zwadderich) en neemt het dan tegen elkaar op. De afdeling met de meeste punten wint! Geschikt vanaf 8 jaar!

De beste filmtips voor kinderen (en mama en papa)

Wil je liever gezellig thuisblijven? Ook dat is fijn in de herfstvakantie, zeker wanneer het buiten nat en koud is. Via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN kijk je naar de beste films en series, zowel voor de kinderen als voor mama en papa.

Enkele leuke kijktips voor de herfstvakantie:

13 Going On 30

Op haar dertiende verjaardag nodigt Jenna populaire klasgenoten uit. Maar wanneer dit feest op een fiasco uitdraait, wenst ze dat ze dertig jaar oud is. Tot haar grote verbazing wordt ze de volgende dag wakker als een knappe en succesvolle dertiger. Maar dat leven is niet alleen rooskleurig, want ze komt erachter dat ze geen contact meer heeft met Matt, haar beste jeugdvriend, en dat hij ook nog eens gaat trouwen.

The Prince and Me

Wanneer Paige ontdekt dat haar grote liefde een prins is, schrikt ze toch wel even. En het wordt nog veel complexer als blijkt dat hij de troon moet bestijgen nadat de koning afstand heeft gedaan van de troon. Ze staat voor enkele moeilijke keuzes. Kiest ze voor de liefde van haar leven, of gaat ze toch volop voor haar carrière?

Little Women

In Little Women volgen we vier zussen die elk zo verschillend zijn. Ze wonen nog thuis bij moeder Marmee, terwijl hun vader aan het front zit. De vier zussen weten wat ze willen en hebben elk andere dromen die ze koste wat kost willen bereiken. Een verhaal over liefde, familie, armoede en het volwassen worden.

The Nanny Diaries

Annie krijgt als pas afgestudeerde de kans om bij een gekend bedrijf te werken. Toch twijfelt ze of dit is wat ze wil. Door een samenloop van omstandigheden krijgt ze een baan aangeboden als nanny bij een rijk gezin. Wanneer ze met de zoon van het rijke koppel een band opbouwt, wil ze er alles aan doen om hem gelukkig te maken. Ook als dat ten koste is van haar eigen privéleven.

Abby Hatcher

Ben je op zoek naar entertainment voor de allerkleinsten?

Abby Hatcher en haar pluizige vriendjes, de Fuzzlies, wonen samen in een hotel. Abby is van nature vriendelijk en empathisch, en zorgt dus met heel veel liefde voor haar vriendjes. Wanneer ze zichzelf in de nesten werken of met een probleem zitten, schiet ze hen direct te hulp.

Kijk al jouw favoriete films en series via de Bibliotheek van TV VLAANDEREN

Van verveling geen sprake deze herfstvakantie! Wist je dat je via APP TV Basic of APP TV Plus 30 dagen gratis naar de volledige Bibliotheek en al de zenders kijkt? Zo kan je een maand lang testen of dit abonnement aan jouw wensen voldoet.