Kamperen met je hond? Dit zijn de leukste kampeerplekjes
Terug naar de blog

Kamperen met je hond? Dit zijn de leukste kampeerplekjes 

9/06/2022 Goed om te weten Zo doe je dat

Is jouw kampeerreis pas echt compleet wanneer je jouw trouwe viervoeter kan meenemen? Aangezien honden niet overal zijn toegestaan, is het belangrijk om op voorhand na te gaan waar jullie kunnen overnachten. Gelukkig hebben wij een in-house expert bij TV VLAANDEREN. Baasje Lieselotte en mopshond Billie maken het jou graag makkelijk en verzamelden de leukste campings waar jij met je viervoeter welkom bent!

Kamperen in de Ardennen

Plan je graag een kampeerreis in eigen land? De Ardennen, dat is altijd een instant vakantiegevoel! Je vindt er in de streek een aantal hondvriendelijke campings, waar je samen gezellige momenten beleeft. Twee van onze favorieten: 

Camping Spa d’Or: Hou je wel van een tikkeltje luxe? Dan zit je bij 4-sterren camping Spa d’Or zeker goed. Je kan in een van de hondvriendelijke accommodaties verblijven zoals een chalet, stacaravan of trekkershut. Natuurlijk kan je ook zelf met de caravan of camper komen, of zelfs een tent plaatsen. 

De centrale ligging is hier een troef, want de camping bevindt zich vlakbij Spa en aan de rand van het natuurreservaat De Hoge Venen - Eifel. Een dagje op de camping blijven, of samen een stevige wandeling maken en een frisse duik nemen in één van de riviertjes? Activiteiten zijn er genoeg! 

Les Pattes Royales: Gaat je voorkeur uit naar een gezellig vakantiehuisje, in plaats van een camping? Een zeventig kilometer van Spa d’Or vind je Les Pattes Royales, letterlijk vertaald ‘de koninklijke poten’. Eetkommen, mandjes en zelfs kennels, alles is hier voorzien om de honden en hun baasjes een aangenaam verblijf te bezorgen. Er zijn 3 verschillende woningen, voor een gezelschap van 6 tot 12 personen. Ze hebben elk een omheinde privétuin en een grote zwemvijver.

Samen met enkele andere baasjes en hun honden op vakantie gaan? Hier kan dat zonder zorgen! 

Met je hond kamperen in Frankrijk 

Trek je liever over de grens? In de regio van Auvergne vind je hondencamping Les Cerisiers, op slechts 3 uurtjes rijden van Parijs. 

Op het campingterrein zijn er 12 omheinde campingplaatsen waar je jouw tent kan opzetten of met je caravan of camper kan staan. Je hond mag er vrij rondlopen, aangezien jouw eigen plek volledig omheind is. Het zicht is er adembenemend, want je ziet er de vele heuvels, bossen, koeien en schapen. Er is ook een omheind speelveld met hondenzwembad. Fun gegarandeerd voor je viervoeter!

Reis je samen naar Luxemburg?

Luxemburg is een favoriete vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Baasjes en honden kunnen er prachtige wandelingen maken in de uitgestrekte bosgebieden. 

Camping Kautenbach is de ideale uitvalsbasis, want het werd verkozen tot een van de meest natuurlijk gelegen terreinen van heel Luxemburg. De camping bevindt zich dan ook midden in de bossen, in een van de mooiste natuurgebieden van het land. Naast de camping is er een veld waar je met je hond kan spelen. Ook wie van shoppen, cultuur of van lekker eten houdt, zit hier zeker goed. 

Hondencampings in Nederland 

We hoeven het niet altijd ver te zoeken, want bij onze noorderburen zijn er net zoveel leuke hondvriendelijke campings.

Betuwe Strand is de ideale camping voor een vakantiegevoel dicht bij huis. Op het aangelegde zandstrand kan je heerlijk zonnen, om daarna af te koelen in het water. Neem je naast je huisdier ook de kids mee op vakantie? Je vindt hier een volledig waterpark met leuke glijbanen en wateractiviteiten. Naast water en strand kan je ook de prachtige boomgaarden ontdekken, of langs een van de rivieren wandelen.

Ook bij Vakantiepark Ommerland zijn honden welkom. Deze hondvriendelijke camping vind je in Ommen, in de bossen van Vechtdal Overijssel. Je kan er glampen, of een bungalow, chalet of kampeerveld boeken, en het is mogelijk om een omheining te huren zodat je hond vrij kan rondlopen op jouw kampeerplek. 

In dit vakantiepark is er zelfs een hondencentrum, waar je jouw viervoeter een wasbeurt kan geven en waar je hond trainingen kan volgen.

Billie's series en films voor gezellige vakantiemomenten

Zit het weer niet mee, of wil je ‘s avonds gezellig samen naar een film of serie kijken? Via APP TV van TV VLAANDEREN neem je jouw favoriete series en films gewoon met je mee. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en gelukkig is dit op de meeste campings voorzien.

Benieuwd naar Billie zijn favorieten? 

PAW Patrol: The Movie: Burgemeester Humdinger wil Avonturenstad compleet veranderen. Maar dat is buiten Ryder en de puppy’s gerekend, want zij willen de stad van de ondergang redden. 

Dogs With Extraordinary Jobs: Er zijn heel wat honden met belangrijke jobs. Ze worden dagelijks ingezet om het leven van mensen te verbeteren en onze planeet te beschermen. 

Baboons Rules of the Troop: Volg de avonturen van vier families van bavianen. Ze hebben eigen gewoontes en leven dus elk compleet anders.

Wij wensen jou en je hond graag een fantastische (kampeer)vakantie toe!