Krokusvakantie: leuke activiteiten met kinderen
Terug naar de blog

Krokusvakantie: leuke activiteiten met kinderen

5/02/2024 Goed om te weten Zenderaanbod Films & Series

De krokusvakantie is in zicht, en dat wil zeggen dat heel wat ouders wel wat inspiratie kunnen gebruiken om hun dagen te vullen met leuke activiteiten voor de kinderen. Of je nu liefst thuis blijft en entertainment-tips kan gebruiken, of inspiratie zoekt voor uitstapjes buitenshuis: we inspireren je met plezier en verzamelden originele activiteiten voor een goedgevulde krokusvakantie met de kinderen!

Kinderactiviteiten buitenshuis 

Stopmotionfilmpjes maken in Brugge (10+)

Op zoek naar een creatieve activiteit, en zijn je kinderen ouder dan 10 jaar? Dan kunnen de kids deze krokusvakantie in de Mind- and Makerspace in Brugge terecht. In 3 halve dagen gaan de kids aan de slag en maken ze hun eigen stopmotionfilm. Ze bedenken het verhaal, creëren een decor en personages,... Creativiteit alom! 

Meer informatie vind je hier. 

Valentijn in het Zwin

Love is in the air, want in de krokusvakantie vindt ook Valentijn plaats. Ga samen op een liefdevolle ontdekkingstocht in het Zwin en ontdek alles over de liefdesnestjes en nestkastjes van de verschillende vogels. In de kijkhut heb je een goed zicht op de broedeilanden. Een aanrader voor een leerrijke krokusvakantie! 

Plan je graag een bezoekje? Meer info vind je hier. 

Blacklight minigolf in Oostende 

Minigolf is op zich al een leuke ervaring voor groot en klein, maar zo’n minigolf in safari-thema en blacklight-verlichting, dat is toch nog zoveel plezanter? Trek in de krokusvakantie naar Oostende en beleef een unieke golfervaring. Lees meer hier. 

Kinderactiviteiten die je thuis kan doen  

Blijf je liever thuis in de krokusvakantie, of is het slecht weer en kies je voor een activiteit binnenshuis? Nergens beter dan thuis, want er zijn net zoveel activiteiten die je thuis kan doen. 

Do it yourself at home 

Papieren bloemen maken, wandkleedjes knopen, een naamlampje maken,... Bij Studio Jo’zi vind je leuke do it yourself pakketten waarmee je samen met de kids aan de slag kan in de krokusvakantie. Niets gezelliger dan een knutselsessie, toch? 

Ontdek de pakketten hier.

Samen gezellig voor de tv met kinderprogramma’s uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek

Bij TV VLAANDEREN hebben wij ook aan de allerkleinsten gedacht! In onze Nickelodeon-bibliotheek ontdek je de leukste tv-programma’s voor de kids. Enkele kijktips: 

  • Tyler Perry's Young Dylan

Young Dylan wordt door zijn oma naar familie gestuurd om er voor onbepaalde tijd zijn intrek te nemen. De Wilsons verwelkomen hem in hun gezin, maar zijn komst brengt de nodige chaos met zich mee. 

  • De Rots Eiland Mysteries

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat oom Charlie spoorloos verdwenen is op Rock Island. Taylor en haar beste vrienden starten een zoektocht op het eiland, en zijn vastberaden om de reden achter deze mysterieuze verdwijning te achterhalen.

  • Huize herrie

De 11-jarige Lincoln Herrie moet absoluut zijn mannetje staan, want hij heeft maar liefst 10 zussen. Hoe het is om op te groeien in zo’n groot gezin? Daar kan hij je uren over vertellen.

  • Spongebob

De vierkante zeespons Spongebob heeft geen introductie meer nodig. Deze vrolijke gele spons beleeft de gekste avonturen samen met de mede-inwoners van Bikinibroek, diep in de oceaan. Benieuwd naar zijn avonturen? 

  • Blaze en de Monsterwielen

Blaze en bestuurder AJ trekken richting Axle stad, waar het wereldkampioenschap racen plaatsvindt. Crusher is vastberaden om de race te winnen door vals te spelen. Daar willen Blaze en AJ een stokje voor steken. 

Via APP TV Basic of APP TV Plus kijk je direct naar de volledige bibliotheek films, series en programma’s

Wil je starten met kijken? Maak nu je abonnement aan, en kijk de eerste 30 dagen volledig gratis. Niet overtuigd na deze periode? Dan zet je jouw abonnement in enkele kliks stop, zonder verplichtingen. 

We wensen jou en de kids graag een fijne krokusvakantie toe!