Leuke tips en activiteiten voor de paasvakantie! 
Terug naar de blog

Leuke tips en activiteiten voor de paasvakantie! 

24/03/2022 Goed om te weten Zo doe je dat

De paasvakantie komt eraan!  Heb je nog geen plannen gemaakt voor deze twee weken vakantie? Een voorbereid man (of vrouw) is er twee waard. Als je kinderen hebt, dan wil je ze uiteraard zoveel mogelijk bezighouden, zodat je zelf ook van wat rust kan genieten. Wij verzamelden de leukste tips en activiteiten voor een goedgevulde paasvakantie. 

Beleef je paasvakantie in een vakantiepark of pretpark

Onze vakantieparken (zoals Center Parcs, en Sunparks) en pretparken (Plopsaland, Bobbejaanland,...)  organiseren in de paasvakantie vaak de leukste activiteiten. Van culinaire paasarrangementen, tot een paaszoektocht of een bezoekje aan het huis van de paashaas: dé ideale vakantie met kids! Enkele paasactiviteiten op een rijtje: 

  • Op 16, 17 en 18 april kan je samen met Ketnet Junior de lekkerste paaseieren rapen in Plopsaland. De allerkleinsten kunnen er ook een stoere selfie maken met Mega Mindy en Mega Toby. 
  • Deze paasvakantie strijken de paasklokken neer in Bobbejaanland. Je maakt er kennis met paasklok Bim en al zijn gevleugelde vriendjes! 
  • Zoek je het liever over de grens? Ook Efteling in Nederland ontvangt je graag voor een leuke paasvakantie. Dit park is vlakbij grote steden zoals Tilburg, Den Bosch en Breda. Perfect voor een weekendje Nederland!

Trek eropuit met een mobilhome

Met de mobilhome ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid. Je trekt van de ene plek naar de andere en vertrekt wanneer je dat wil. Wat denk je van een roadtrip door Europa? Via Goboony ontdek je de mooiste camperroutes doorheen Europa. Met 16 verschillende routes heb je alvast genoeg inspiratie voor je trip in de paasvakantie! 

Of trek naar de bloesems in Limburg 

Je hoeft het natuurlijk niet altijd in andere landen te zoeken. April is dé bloesemmaand. Eind maart ontdek je op de website van Limburg wanneer de bloesems er zijn. Normaal kan je een tien tot twaalf dagen van de prachtige bloesems genieten, want ze verschijnen niet allemaal tegelijk. Een ideale uitstap met de mobilhome! Er zijn verschillende camperplaatsen in de regio waar je mag overnachten.  

Ook handig: Je favoriete programma’s neem je met je mee

Valt het weer tegen tijdens je vakantie? Of wil je het ‘s avonds extra gezellig maken op hotel, in je vakantiehuis of in de mobilhome? Via TV VLAANDEREN neem je de tv overal met je mee. Er zijn twee opties:

  • Via een satelliet-abonnement of Vakantie tv kijk je overal naar tv. Ideaal wanneer je jouw favoriete programma’s, films of series echt niet wil missen. 
  • Via APP TV kijk je tv via internet. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Zo heb je instant toegang tot een divers aanbod entertainment!

Voor de thuisblijvers: leuke tips 

1. Paasbrunch @ home 

Heb je geen vakantieplannen? Dat wil niet zeggen dat je het thuis niet gezellig kan maken. Bij Lustbox kan je een box vol lekkernijen bestellen voor een paasbrunch thuis. Culinair genieten! 

2. Zelf paaseitjes maken 

Ga je deze paasvakantie liever zelf aan de slag in de keuken? Je kan zelf paaseieren maken met de kids. Het enige wat je nodig hebt is vormpjes, chocolade en eventueel ook wat versiering. Via bakwebsite Bouwhuis leer je hoe je dit zelf maakt. Een tip: bestel alvast je vormpjes online, zodat je ze op tijd in huis hebt. 

3. Self-care voor een ontspannen vakantie 

Je mag jezelf ook eens iets extra gunnen, en dat heeft Rituals goed begrepen. Ze hebben nu tijdelijk Easter Egg Gift Sets boordevol heerlijke producten waarmee je jezelf verwent tijdens de paasvakantie. Een tip: zet de kids even voor tv, terwijl jij van een heerlijk bad geniet. ;-)

4. Familiefilms- en programma‘s voor uren kijkplezier 

Soms wil je gewoon het liefste van al tijd doorbrengen in de zetel, met een film of serie. Via de Bibliotheek heb je toegang tot een divers aanbod entertainment. Daar zitten ook familiefilms tussen, en zelfs programma’s voor de allerkleinsten (Bubble Guppies, ALVINNN!!! en de Chipmunks,..) en voor kids die al wat groter zijn (Ollie’s Pack, iCarly,...)

Deze bibliotheek is gratis inbegrepen bij de abonnementen Basic, Basic+, APP TV Basic en APP TV Plus. Heb je nog geen abonnement bij TV VLAANDEREN en wil je graag eens testen? Via APP TV (tv via internet) kijk je de eerste 30 dagen volledig gratis. 

TV VLAANDEREN wenst je een fantastische paasvakantie toe!