Simpele goede voornemens om 2024 goed te starten
Terug naar de blog

Simpele goede voornemens om 2024 goed te starten

28/12/2023 Goed om te weten Zo doe je dat

Een nieuw jaar, dat zijn nieuwe kansen om aan een gelukkige en gezonde versie van jezelf te werken. Standaard komt zo’n nieuw jaar met heel wat goede voornemens die vaak niet haalbaar lijken en in de maand februari dikwijls als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Natuurlijk hoeft het niet altijd super complex te zijn! Met deze simpele goede voornemens zet jij het jaar 2024 goed in. 

1. Hou dagelijks bij waar je dankbaar voor bent 

Veel mensen leven op automatische piloot en vergeten dikwijls van het hier en nu te genieten. Waar ben jij dankbaar voor? Hou al die kleine en grote zaken bij om je dag iedere avond af te sluiten met enorm veel dankbaarheid. Je kan misschien nu al de oefening doen: waar toon jij dankbaarheid voor vandaag? 

2. Maak een lijst van dingen die je absoluut wil proberen in het nieuwe jaar 

Een nieuw jaar is voor velen een kans om iets nieuws te proberen. Welke activiteiten wil jij in 2024 toch echt wel geprobeerd hebben? Maak in januari een lijst en kies iedere maand minstens één activiteit uit die je die maand wil proberen. Van verveling nooit sprake! ;-) 

3. Creëer een relaxerende avondroutine

Is 2024 voor jou hét jaar van extra zelfzorg? Het dagelijkse leven kan behoorlijk stressvol zijn. Na zo’n drukke dag op het werk is er niets zo fijn als thuiskomen en uitrusten. Probeer eens met simpele aanpassingen een nieuwe, relaxerende avondroutine te creëren. Zo kan je ervoor kiezen om een uur voor het slapengaan een ontspannende huidverzorgingsroutine toe te passen, enkele pagina’s uit een boek te lezen, voor het slapengaan nog een korte wandeling te maken,... Genoeg tips voor een rustgevende afsluiter van je dag. 

4. Bel eens wat vaker familieleden op

Hoe druk het dagelijkse leven wel mag zijn, met een simpel telefoontje of een kort bezoekje fleur je ongetwijfeld iemand zijn of haar dag op. Misschien heb jij wel grootouders die je al een tijdje niet meer gezien hebt, of wacht die ene tante nog steeds op een bezoekje? 

5. Een nieuw jaar? Een opgeruimde start 

Opgeruimd staat netjes, dat wordt toch vaak gezegd. Ga 2024 in met een grondige opkuisbeurt van je interieur. Hét perfecte excuus om die ene overvolle kast eens op te ruimen, en het nieuwe jaar in te gaan met meer rust in je interieur en je hoofd. 

Een nieuw jaar, is dat dé start van een nieuwe jij? Met deze simpele goede voornemens ben je alvast goed op weg! TV VLAANDEREN wenst je graag een gezond en schitterend 2024.