Thuisblijven in de zomer: de leukste activiteiten voor een fantastische tijd
Terug naar de blog

Thuisblijven in de zomer: de leukste activiteiten voor een fantastische tijd

6/07/2023 Zo doe je dat Goed om te weten

Heb jij geen vakantie in het buitenland op de planning staan, maar blijf je thuis deze zomer?  Voor dat vakantiegevoel hoef je zeker niet naar verre oorden te trekken. In juli en augustus valt er in België namelijk heel wat te beleven. Indien je nog inspiratie zoekt, dan kunnen deze leuke activiteiten je zeker al op weg zetten. 

 

1. Rafting in Gent

Zin in een plezante, maar ook leerrijke activiteit? Dan moet je deze zomer in Gent zijn.  Daar liggen een aantal raftingboten klaar, waar je met 8 tot 10 personen mee kan varen.  Tijdens je tocht door de historische binnenstad, ga je via foto’s op zoek naar bekende gebouwen in de stad. Hou je wel van een vleugje romantiek? Dan kan je ook kiezen voor Ghent by Night. De vele lichtjes en feeërieke sfeer zorgen dan voor een romantisch moment op het water. 

 

2. Openluchtcinema thuis 

Bij mooi weer trekken we met z’n allen liefst naar buiten. Heb je een tuin of een ruim balkon? Dan kan je deze plek extra gezellig maken en een echte openluchtcinema creëren. Een groot scherm, een projector, wat dekentjes, snacks en de beste films en series uit de Bibliotheek van TV VLAANDEREN: meer heb je niet nodig voor deze zomerse activiteit. Ah ja, en goed gezelschap ook natuurlijk. ;-) Nodig die vrienden dus alvast uit. 

 

3.  Bezoek een van de talrijke festivals

Er staan weer heel wat festivals op de planning. Van de grote namen tot kleine, maar gezellige festivals: deze festivals mag je niet missen. 

 

4. Even van de grond in de Ardennen 

Hou je wel van een goede dosis avontuur? Dan moet je deze zomer in de Ardennen zijn. Met verschillende katrolbanen, een tokkelbaan, deathride en touwenparcours is een avontuurlijke uitstap verzekerd voor het volledige gezin. Wil je er daarnaast ook nog een wateractiviteit aan koppelen? Combineer het dan met een kajaktocht. Meer informatie vind je hier. 

 

5. Kamperen aan de kust 

Het is niet omdat we niet op vakantie trekken naar het buitenland, dat de vakantie niet naar ons kan komen. ;-) Een weekendje of enkele dagen kamperen aan de kust, kan net zo fijn zijn. Heb je graag een handig overzicht van al de kampeerplaatsen aan onze Belgische kust? Dit vind je hier. 

 

Neem al je zomers entertainment overal met je mee

Als je op uitstap trekt in België of heel wat activiteiten plant, dan neem je al je favoriete kijktips makkelijk met je mee via APP TV van TV VLAANDEREN. Zo kijk je niet alleen waar en wanneer jij dat wil naar tv, maar heb je ook steeds de volledige Bibliotheek films en series met je mee. Handig als er toch zo’n moment van verveling toeslaat, of wanneer de kids wel wat entertainment kunnen gebruiken. 

TV VLAANDEREN wenst je graag een fijne zomervakantie in eigen land!